En Sıcak Konular

DEVLETİN ZİRVESİ ŞEB-İ ARUZ'DA BULUŞTU

18 Aralık 2007 00:59 tsi
DEVLETİN ZİRVESİ ŞEB-İ ARUZ'DA BULUŞTU Mevlana'nın 734. Vuslat yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde, Şeb-i Aruz töreni yapıldı.

KONYA - Mevlana'nın 734. Vuslat yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde, Şeb-i Aruz töreni yapıldı.
     Mevlana Kültür Merkezi'nde düzenlenen Şeb-i Aruz törenine, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer ve çok sayıda vatandaş katıldı.
     Gecede, Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu, Ahmet Özhan'ın solistliğinde bir konser verdi. Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu da sema gösterisi sundu.

MEVLANA'YI 80 BİN KİŞİ "ANDI"

KONYA - Mevlana'nın 734. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Etkinlikleri'nde bu yıl 10 farklı makamda bestelenmiş Mevlevi ayini ile sunulan 33 sema gösterisini toplam 80 binden fazla kişi izledi.Bu yılın Mevlana Yılı olması nedeniyle, 1 Aralıkta başlayan Mevlana'yı anma törenleri daha kapsamlı ve yoğun geçti.
Etkinlikler boyunca 17 Aralık dışında her gün gündüz ve gece, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu Genel Sanat Yönetmeni Ahmet Özhan'ın konseri ve ardından Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğunun sema gösterisi yer aldı.
Bu yıl ilk kez 10 farklı makamda bestelenmiş Mevlevi ayini ile sunulan 33 sema gösterisini rekor sayıda 80 binden fazla kişi izledi. Bu izleyicilerin bir bölümünü yabancılar oluşturdu.
Etkinlikler kapsamında düzenlenen 4. Mistik Müzik Festivali'nde Bangladeş, İran, Gürcistan, Azerbaycan, Tunus, Pakistan, Fransa, Moğolistan ve Türkiye'den müzik gruplarının konserleri yer aldı.
Bu yıl sema törenlerinin rekor sayıda izleyicinin katılımıyla yapıldığını ifade eden Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, ''Mevlana'nın 'Gel' çağrısını duyan dünyanın dört bir yanından insan, Konya'ya akın etti. Konya inanç turizminde dünyada marka olma yolunda hızla ilerliyor'' dedi.

 




Bu haber 429 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,431 µs