En Sıcak Konular

PROF.DR.KAMİL TURAN'I LİDERLER UĞURLADI

18 Aralık 2007 02:09 tsi
PROF.DR.KAMİL TURAN'I LİDERLER UĞURLADI Bir Zamanlar,Devlet Bahçeli'nin oda arkadaşı olan,Türk Milliyetçisi ve DP Genel Sekreteri Prof Dr.Kamil Turan son yolculuğuna uğurlandı.

Dün vefat eden,Prof.Dr.Turan, bir süredir prostat kanseri sebebiyle Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi görüyordu.Kocatepe Camii'ndeki cenaze töreni siyasetin önemli isimlerini bir araya getirdi.

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, DP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Büyük Birlik Partisi (BBP) lideri Muhsin Yazıcıoğu, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'in yanı sıra eski ve yeni milletvekilleri cenaze namazında hazır bulundu. Namaz sırasında MHP lideri Bahçeli, 9'uncu Cumhurbaşkanı Demirel ile yan yana saf tuttu. Ağar ise uzakta durmayı tercih etti.

BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu, Turan'ın Türk milliyetçiliğine büyük emeği geçtiğini belirtti. Yazıcıoğlu, kendisinin Ülkü Ocakları genel başkanı olduğu dönemde Turan'ın milliyetçilerin uygulayacağı ekonomi modeli üzerine seminerler verdiğini hatırlatarak, "Bugün kendisinin cenazesinde bulunan siyaset adamları kendisinin öğrencileridir." dedi.

Kaynak-Zaman Gazetesi

Mir Haber,Türk İslam Davası'na emeği geçenlere,bulundukları yer neresi olursa olsun minnet duymaktadır.Bu sebeptan merhuma Allah'tan rahmet,Türk-İslam Dünyası'na başsağlığı dileriz.

Prof.Dr. Kamil Turan Kimdir?

Kamil Turan, 1935 yılında Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde doğdu. Saint George Avusturya Koleji'ni bitirdikten sonra Paris Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde öğrenimine devam eden Turan, Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisinde yüksek lisans yaptı. 1974 yılında doçentliğe yükselen Turan, 1979 profesörlük unvanını aldı.

Turan, Şeker-İş Sendikası Eğitim ve Araştırma Müdürü, Akademi Başkan Yardımcılığı, TRT Yönetim Kurulu Üyeliği, Kredi Yurtlar Kurumu Yönetim Kurulu Üyeliği, Yüksek Hakem Kurulu Üyeliği (YÖK Temsilcisi olarak), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Arabulucuları Seçme Komitesi Üyeliği görevlerinde bulundu.

1982-2000 yılları arasında Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölüm Başkanlığı, 1982-1986 yılları arasında Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcılığı, 1993'te Gazi Üniversitesi Karadeniz Ülkeleri Türk Cumhuriyetleri ve Balkanlar Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Uygulama Merkezi Merkez Başkanlığı yapan Turan, 2000'de Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanlığı yaptı.

İngilizce, Fransızca ve Almanca bilen Prof. Dr. Turan'ın, 40 adet bilimsel yayını ve 17 adet basılmış kitabı bulunuyor.



Bu haber 455 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,976 µs