En Sıcak Konular

ÇELEBİ: İKTİDARI SANDIĞA GÖMECEĞİZ

25 Ocak 2009 17:00 tsi
ÇELEBİ: İKTİDARI SANDIĞA GÖMECEĞİZ DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, ''Elimize geçen şansı, fırsatı iyi değerlendirip martın son günlerinde iktidarı sandığa gömeceğiz'' dedi.

KIRKLARELİ - DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, ''Elimize geçen şansı, fırsatı iyi değerlendirip martın son günlerinde iktidarı sandığa gömeceğiz'' dedi.
     Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde Emek Platformu öncülüğünde düzenlenen ''Krizin Bedelini Biz Ödemeyeceğiz'' mitingi için katılımcılar, Hükümet Konağı önünde toplandı.
     Grup, daha sonra çeşitli sloganlar atarak İstanbul Caddesi'nden geçerek Kongre Meydanı'na geldi.
     DİSK Genel Başkanı Çelebi, mitingde yaptığı konuşmada, iktidar partisinin pembe tablolar çizdiğini, Türk halkının iktidarın bu oyununu bozacağını savundu.
     Süleyman Çelebi, şöyle devam etti:
     ''İktidarın yandaşları pembe tablolar çiziyor. Tencere kaynamıyor, işçiler atılıyor. Biz 'Sorun var' diyoruz, Hükümet 'Sorun yok' diyor. İktidar yoksul seçmeni, az gelirli olanı, işsiz olanı istiyor, 'onlara sadaka kültürüyle bir şeyler dağıtırım' diyor, onu istiyor. 'Onlara kömür dağıtır, gönüllerini alırım' diyor. Biz ne istiyoruz? Çocuklarımızın geleceğini, daha iyi yaşam koşullarında yaşamalarını istiyoruz. İktidar, 'ne kadar yoksul, ne kadar işsiz kalırsa' onun oyunu alırım diyor. Türk halkı, emekliler, işçiler, bunların oyununu bozacak. Bunlara haddini bildirmek için yola koyulduk.''
     İstanbul'da 15 Şubatta büyük bir miting düzenleyeceklerini bildiren Çelebi, ''Önümüze çıkan şansı iyi kullanma günü geliyor. Elimize geçen şansı, fırsatı iyi değerlendirip martın son günlerinde iktidarı sandığa gömeceğiz. Nasıl hesap vereceklerini görecekler'' diye konuştu.
     Türk-İş Genel Sekreteri ve Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel de iktidar partisinin ''Biz gelişen Türkiye yaratacağız'' dediğini anımsattı.
     Türkel, ''Yarattılar mı? Bize bu ülkede hırsızlık olmayacak dediler, ama onlar hırsızlığı alışkanlık hale getirdiler. Gözümüzün içine baka baka siz 70 milyon değilsiniz dediler. İşte gelsinler görsünler bakalım 70 milyon muyuz, değil miyiz?'' dedi.
     Mitinge, CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, KESK Basın-Yayın Sekreteri Hüseyin Gölpınar, sendika, siyasi parti ve sivil toplum örgütü üyeleri ile işçiler katıldı.

Bu haber 369 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,132 µs