En Sıcak Konular

METEOROLOJİK UYARI

25 Ocak 2009 17:11 tsi
METEOROLOJİK UYARI Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı hava, yurdun büyük bir bölümünde etkisini sürdürmeye devam ediyor.

ANKARA - Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, güney bölgelerde yarın beklenen kuvvetli yağış ve lodos fırtınasının neden olabileceği lokal su baskını, soba zehirlenmesi, çatı uçması, deniz ulaşımında yaşanabilecek aksamalar gibi olumsuzluklar ile doğu kesimlerdeki muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi.
     Genel Müdürlükten yapılan açıklamaya göre, Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı hava, yurdun büyük bir bölümünde etkisini sürdürmeye devam ediyor.
     Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun iç ve batı kesimlerinde yağış bekleniyor.
     Genellikle yağmur ve sağanak, Güney Ege ve Akdeniz kıyılarında gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, Güney Ege (İzmir, Aydın, Denizli ve Muğla), Akdeniz bölge geneli, İç Anadolu'nun doğusu (Kırşehir, Yozgat, Sivas, Kayseri, Niğde, Aksaray ve Nevşehir) ile Gaziantep, Kilis, Erzincan, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.
     Açıklamaya göre, Salı günü yağışlı havanın doğu kesimlerde etkili olduktan sonra yurdu terk edeceği, ancak Çarşamba günü yurdun batı kesimlerinin orta Akdeniz üzerinden gelecek yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor.
     Hava sıcaklığında yarın günü yurt genelinde önemli bir değişiklik beklenmiyor. Hava sıcaklığı, Salı günü güneşlenmeyle birlikte batı bölgelerde 1-3 derece artacak, ancak Çarşamba günü başlayacak yağışla birlikte 2-4 derece azalacak.
     Rüzgar, yarın güney ve güneybatı (Lodos) yönlerde orta kuvvette, güney, iç ve batı bölgelerde kuvvetli, Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında kısa süreli fırtına şeklinde esecek, ancak Salı günü etkisini kaybedecek.
     Doğu bölgelerinde güneyli rüzgarla birlikte artan hava sıcaklığının, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'da kar örtüsü bulunan yüksek ve eğimli kesimlerde çığ tehlikesine neden olabileceği öngörülüyor.
     Güney bölgelerde yarın beklenen kuvvetli yağış ve lodos fırtınasının neden olabileceği olumsuzluklar (lokal su baskını, soba zehirlenmesi, çatı uçması, deniz ulaşımında yaşanabilecek aksamalar) ile doğu kesimlerdeki muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

ERZURUM'DA ''ÇIĞ'' UYARISI

ERZURUM - Erzurum'da Meteoroloji Bölge Müdürlüğü tarafından ''çığ uyarısı'' yapıldı.
     Erzurum Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden yapılan ''meteorolojik uyarı''da, il genelinde bu akşamdan itibaren aralıklarla kar yağışı beklendiği bildirildi.
     Hava sıcaklıklarının hafta boyunca ortalama sıfır derece civarında olmasının beklendiği belirtilen açıklamada, yarın gün boyu güneybatı yönünden esecek orta kuvvetli rüzgarın, çığ için gerekli şartları yaratabileceği kaydedildi. Açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
     ''Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde olması, hafif kar yağışı ve güneybatı yönlerinden rüzgar beklentisi nedeniyle oluşabilecek çığ olaylarına karşı yetkililerin ve vatandaşların tedbirli olması gerekmektedir.''



Bu haber 384 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,210 µs