En Sıcak Konular

ERDOĞAN: BU ÜLKENİN HAMURU BÖLÜCÜ BEDHAHI BERTARAF EDECEKTİR

17 Aralık 2007 22:50 tsi
ERDOĞAN: BU ÜLKENİN HAMURU BÖLÜCÜ BEDHAHI BERTARAF EDECEKTİR Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bu ülkenin hamuru, bu milletin mayası; her türlü haksızlığı, her türlü aşırılığı, her türlü bölücü ve ayrıştırıcı bedhahı bertaraf edecektir"dedi.

KONYA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bu ülkenin hamuru, bu milletin mayası; her türlü haksızlığı, her türlü aşırılığı, her türlü bölücü ve ayrıştırıcı bedhahı bertaraf edecektir. Mevlana'nın sevgi ve kardeşlik kültürüyle şekillenen bu toplum, birlik ve bütünlüğünü sonsuza dek koruyacak, kardeşlik yeminini bozmayacaktır' '' dedi.
     Erdoğan, Mevlana'nın 734. Vuslat Yıl Dönümü etkinlikleri çerçevesinde Mevlana Kültür Merkezi'nde düzenlenen Şeb-i Arus törenine katıldı.
     Başbakan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, 8 asır önce Mevlana'nın tutuşturduğu sevgi, dostluk ve hikmet meşalesinin bugün de tüm insanlığın yolunu aydınlatmaya devam ettiğini söyledi.
     Erdoğan, sevgiyle, dostlukla, aşkla dolu bir hayatın mirasına sahip çıkmak ve onun tuttuğu aynaya yürekleri çevirmek için her yıl bir araya gelindiğini ifade etti.
     Mevlana'nın dünyanın bütün dilleri ile konuştuğu için bugün dünyanın tüm dilleriyle konuşan insanlık tarafından hayırla, hürmetle anıldığını belirten Erdoğan, Mevlana'nın bütün insanlığa mesaj verdiğini söyledi.
     Mevlana'nın aşkının ''bütün mahlukatlara olduğunu'' ifade eden Erdoğan, Mevlana'nın ''Gel, kim olursan yine gel'' çağrısının bütün yeryüzünde yankılandığı için herkesin Mevlana'ya geldiğini dile getirdi.
     Mevlana'nın evrensel bir insan olduğunu vurgulayan Erdoğan, herkesin Mevlana'da evrensel mesajları bulduğunu ifade etti.
     Erdoğan, şöyle devam etti:
     ''Günümüz dünyasında toleransı, tahammülü, çoğulculuğu, çokluk içinde birliği benimseyenler, Mevlana'nın asırlar öncesindeki çağrısına kulak vermelidirler. Ne mutlu bize ki yüzyıllardan bugüne gelen böyle bir manevi mirasa ve zenginliğe sahibiz.
     Kim, hangi şer odakları ne kadar çaba sarfederse etsin sonuçta barış ve adalet, merhamet ve şefkat galip gelecektir.
     Bu ülkenin hamuru, bu milletin mayası her türlü haksızlığı, her türlü aşırılığı her türlü bölücü ve ayrıştırıcı, bedhahı bertaraf edecektir. Mevlana'nın sevgi ve kardeşlik kültürüyle şekillenen bu toplum; birlik ve bütünlüğünü sonsuza dek koruyacak, kardeşlik yeminini bozmayacaktır.''


Bu haber 412 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,480 µs