En Sıcak Konular

ÖZBEK'E DESTEK VERMEK İSTEYEN BİR GRUP EMNİYET ÖNÜNDE TOPLANDI

24 Ocak 2009 19:05 tsi
ÖZBEK'E DESTEK VERMEK İSTEYEN BİR GRUP EMNİYET ÖNÜNDE TOPLANDI ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında gözaltına alınan Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek'e destek vermek isteyen sendika üyesi bir grup, İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde toplandı.

İSTANBUL - ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında gözaltına alınan Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek'e destek vermek isteyen sendika üyesi bir grup, İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde toplandı.
     Türk-İş İstanbul 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak ile Türk Metal Sendikası İstanbul Şube Başkanı Tufan Şimşek'in de aralarında bulunduğu gruptakiler, Vatan Caddesi'ndeki Emniyet Müdürlüğünün karşısında konuşlanan televizyonların ''canlı yayın'' araçlarının önünde bir araya geldi.
     Ellerinde Türk bayrakları, sendika flamaları ve pankart taşıyan gruptakiler, ardından Özbek lehine slogan atarak Emniyet Müdürlüğü yakınına yürüdü.
     ''Çevik Kuvvet'' görevlilerince, emniyet yerleşkesinin kapısına yaklaşmalarına izin verilmeyen gruptakiler, cadde kenarındaki Emniyet Metro İstasyonu yakınında bir süre slogan attı.
     İstiklal Marşı okuyan grubun buradaki bekleyişi sürüyor.

ÖZBEK'E DESTEK AMACIYLA SENDİKA ÜYELERİ, ESKİŞEHİR VE TEKİRDAĞ'DA BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında gözaltına alınan Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek'e destek vermek isteyen sendika üyeleri, Eskişehir ve Tekirdağ'da basın açıklaması yaptı.
     Türk-İş'e bağlı Türk Metal Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Mevlüt Gümüşay, sendika binası önünde yaptığı açıklamada, sosyal barışın bozulmaması için tüm samimiyetiyle çaba gösteren bir sendikacının gözaltına alınmasının, ülkeye hakim olan siyasi zihniyetin işçiye bakış açısını gösterdiğini savundu.
     Gümüşay, 300 bini aşkın üye sayısı, sendikacılığa getirdiği yeniliklerle büyük ve güçlü sendika olmayı hak eden Türk Metal'in bugünlere gelmesinde en büyük payın Mustafa Özbek'e ait olduğunu kaydetti.
     Türk Metal Sendikasının, 45 yıldır sendikal yaşamın içinde olduğunu ifade eden Mevlüt Gümüşay, şöyle konuştu:
     ''Demokratik kitle örgütleri, toplumsal muhalefetin hem sözcüsü hem de öncüsü olmak durumundadır. Bu, onların demokrasi tanımı içindeki görevi ve sorumluluğudur. Dolayısıyla Genel Başkan'ımızın, dile getirdiği eleştiriler nedeniyle, başta siyası iktidar olmak üzere iktidarın paralelindeki kişi ve kuruluşların ve yandaş medyanın hedef gösterdiğine şahit olmaktayız.''
    
     -TEKİRDAĞ-
    
     Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde Mustafa Özbek'e destek vermek isteyen sendika üyeleri, Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi önünde toplandı.
     Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi Başkanı Murat Koçak, Özbek hakkında çıkarılan haberlerin asılsız olduğunu ileri sürdü.
     Türk sendikal hareketinin büyük bir sınavdan geçtiğini iddia eden Koçak, şunları kaydetti:
     ''Bu bağlamda, tüm sendikacılar, sorumluluk üstlenmeli ve yapılan haksızlığa karşı susmayarak, seslerini yükseltmelidir. Bazı basın ve yayın organlarının Genel Başkan'ımız hakkında 'Ergenekon'un finansörü' iftirasını ortaya atıp, bağımsız Türk yargısına ve kamuoyuna bu iddiayı sanki gerçekmiş gibi dayatmaları, bu çevrelerin ahlaki çöküntü içinde olduğunu göstermektedir''
     Açıklamanın ardından bir süre slogan atan gruptakiler olaysız dağıldı.

GÖZALTINDA BULUNANLARDAN 10'U ADLİYEYE GETİRİLDİ

     ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında emniyette gözaltında bulunanlardan 10'u adliyeye getirildi. 
     Soruşturma çerçevesinde, sivil giyimli askerlerce 2 ayrı minibüs ile Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirilen askeri personel, savcılık katına alındı.
     Ayrı bir grup halinde İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden Beşiktaş'taki adliyeye gönderilen 10 şüpheli adliyeye getirildi.
     Gözaltında bulunan diğer şüphelilerin emniyetteki işlemleri ise sürüyor.
     Soruşturma kapsamında, aralarında emekli Orgeneral Hurşit Tolon, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, Kurmay Albay Cengiz Köylü, Kurmay Albay Mustafa Koç, Yarbay Mustafa Dönmez, Üsteğmen Taylan Özgür Kırmızı, Üsteğmen Muhammet Sarıkaya, emekli Albay Mustafa Levent Göktaş, eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin, eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Adil Serdar Saçan, Gürbüz Çapan, gazeteci Tuncay Özkan ile 3'ü dün tutuklanan 6 teğmenin de yer aldığı 44 kişi tutuklu bulunuyor.

9 POLİS TUTUKLANMA TALEBİYLE MAHKEMEDE

     ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında adliyeye çıkartılan 10 polis memurundan 9'u mahkemeye sevk edildi.
     Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sabah saatlerinde getirilen 10 polis memuru soruşturmayı yürüten savcılık tarafından sorgulandı.
     Polis memurlarından biri savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı, aralarında Elazığ Özel Harekat Şube Müdürü Ayhan Atabek'in de olduğu 9 kişi tutuklanmaları talebiyle İstanbul nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

4 ASKERİ PERSONEL TUTUKLANDI

     ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında savcılıkça sorgulanarak tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevkedilen 4 askeri personel, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
     İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın istemi doğrultusunda gözaltına alınan ve bugün Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde savcılık sorguları yapılarak nöbetçi 14. ağır ceza mahkemesine sevkedilen 4 askeri personel tutuklandı.
     Nöbetçi mahkeme tarafından ''Ergenekon terör örgütü üyesi olma'' iddiasıyla tutuklanan 4 askeri personel, Hasdal'daki askeri cezaevine konuldu.



Bu haber 370 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,475 µs