En Sıcak Konular

OBAMA'DAN BM'YE ''GÜÇLÜ DESTEK'' SÖZÜ

24 Ocak 2009 07:44 tsi
OBAMA'DAN BM'YE ''GÜÇLÜ DESTEK'' SÖZÜ ABD Başkanı Barack Obama, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'u telefonla aradı ve ABD yönetiminin BM'ye güçlü destek vereceğini söyledi.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER - ABD Başkanı Barack Obama, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'u telefonla aradı ve ABD yönetiminin BM'ye güçlü destek vereceğini söyledi.
     BM Sözcülüğünden yapılan açıklamada, ABD Başkanı Obama'nın Genel Sekreter Ban'ı aradığı ve bu görüşmede ABD ile BM'yi ilgilendiren ortak konuların değerlendirildiği bildirildi.
     Telefon görüşmesinde Genel Sekreterin, ABD ile BM'nin küresel ekonomik kriz, iklim değişikliği, gıda güvenliği ve Orta Doğu ve Afrika'daki krizlerin çözümünde yakın bir şekilde çalışması gerektiğini vurguladığı belirtildi.
     Obama ile Ban'ın BM reformu çalışmaları, kurumun siyasi destek ve fona ihtiyacının olduğu konusunda görüş alışverişinde bulundukları ve Ban'ın bu kapsamda Obama'nın BM'ye güçlü destek vereceğini garanti etmesinden cesaret aldığı bildirildi.
     Genel Sekreter Ban'ın, ABD'nin yeni Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile de ayrı bir telefon görüşmesi yaptığı bildirilen açıklamada, görüşmenin son derece sıcak bir havada geçtiği kaydedildi.
     Açıklamada Ban ile Clinton'un gıda güvenliği, Darfur barış süreci, iklim değişikliği ve BM'deki idari reform gibi konuları ele aldıkları ve Clinton'un ''ABD'nin Orta Doğu'da, Afganistan'da ve Irak'ta BM ile birlikte çalışmasının önemini vurguladığı'' bildirildi.

OBAMA, KÜRTAJA MALİ YARDIM YASAĞINI KALDIRDI

     ABD'nin yeni Başkanı Barack Obama, hükümetin kürtaj hizmeti veren kurumlara mali yardım yapması konusundaki yasağı kaldırdı.
     Bir Beyaz Saray sözcüsü, Obama'nın yasağı kaldıran kanun hükmündeki kararnameyi dün imzaladığını bildirdi.
     Başkanın bu kararı, kürtaj hakları savunucuları için bir zafer oldu.
     Söz konusu yasak, Beyaz Saray'daki parti her seferinde el değiştirdikçe kısasa kısas siyasetin konusunu oluşturuyor. ABD'nin eski başkanlarından Demokrat Bill Clinton'un 1993'te göreve geldiğinde kaldırdığı yasağı, Cumhuriyetçi George W. Bush 2001 yılında yeniden uygulamaya koymuştu.

ABD SAVUNMA BAKANI GATES KOLUNDAN AMELİYAT OLDU

     ABD Savunma Bakanı Robert Gates'in dün kolundan ameliyat olduğu ve gelecek hafta görevinin başına dönebileceği bildirildi.
     Pentagon sözcüsü Geoff Morrell gazetecilere yaptığı açıklamada, Washington yakınlarındaki Andrews hava kuvvetleri üssündeki hastanede yapılan ameliyatta Gates'in sol kolundaki kopan tendonun tedavi edildiği kaydedildi.
     Yeni ABD Başkanı Baracak Obama'nın görevinde bıraktığı George W. Bush yönetiminin tek üyesi olan Gates'in ameliyatının başarılı geçtiği, ancak kolunun bir ya da iki hafta askıda kalacağı belirtildi.



Bu haber 271 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    9,548 µs