En Sıcak Konular

CASEY: PKK'YI BİTİRECEK EYLEMLER GÖRMEK İSTİYORUZ

17 Aralık 2007 21:26 tsi
CASEY: PKK'YI BİTİRECEK EYLEMLER GÖRMEK İSTİYORUZ ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Casey,TSK sınır ötesi operasyonunu değerlendirerek, PKK'nın terorist bir örgüt olduğunu ve PKK'yı bitirecek eylemler görmek istediklerini bildirdi.

WASHINGTON - ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Tom Casey, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), terör örgütüne yönelik sınır ötesi operasyonunu değerlendirerek, PKK'nın terorist bir örgüt olduğunu ve PKK'yı bitirecek eylemler görmek istediklerini bildirdi.
     Casey, harekata ilişkin sorular üzerine gazetecilere yaptığı açıklamada, operasyonlarda Türkiye, ABD ve Irak arasında en ileri derecede koordinasyon bulunması, vurulan hedeflerin daima PKK hedefleri olması ve sivil kayıpların önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.
     Tom Casey, geçen aylarda da Türk ordusunun terör örgütüne karşı benzer bazı ''vuruş, baskın ve faaliyetlerde'' bulunduğunu belirtti.
     Casey, şöyle devam etti:
     ''Türkiye, ABD ve Irak olarak ortak bir düşmanla karşı karşıyayız. PKK, terörist bir örgüt ve PKK'ya son verecek eylemleri kesinlikle görmek istiyoruz. Bununla birlikte, eyleme geçilirken, bunun uygun şekilde yapılması, vurulan hedeflerin daima PKK hedefi olmasının sağlanması ve sivil kayıpların önüne geçilmesi gerekli.''
     Tom Casey, ''Bundan sonra sıra, Türkiye içinde siyasi bir çözümde mi?'' sorusuna da ''hangi eylemin uygun olduğuna karar vermek Türk Hükümetinin işi'' yanıtını verdi.

RICE: BASINDAKİ HABERLERE DAYANARAK YORUM YAPMAK İSTEMİYORUM

WASHINGTON - ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Türkiye'nin, terör örgütüne yönelik sınır ötesi operasyonuyla ilgili basındaki haberleri gördüğünü, ancak sadece basındaki haberlere dayanarak yorum yapmak istemediğini söyledi.
     ABD Dışişleri Bakanlığı, Annapolis'teki İsrail-Filistin görüşmelerinin yeniden başlatıldığı zirvede kararlaştırılan Paris'teki bağışçılar konferansına giderken yolda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Rice'ın konuşma metnini yayınladı.
     Metinde Rice, ''basındaki haberleri şimdi gördüm ve orada ne olduğuna dair tam bir bilgi elimde yok. Basındaki haberlere dayanarak yorum yapmayı gerçekten istemiyorum. Çünkü o sınırda birçok şey oluyor. Ne tür bir faaliyet olduğunu ayırt edebilir konumda olmalıyız. O yüzden, basın haberlerine dayalı yorum yapmayı istemiyorum'' ifadelerini kullandı.

WHITMAN: ABD, TÜRKİYE'YE İSTİHBARAT SAĞLIYOR

WASHINGTON - ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'un sözcüsü Bryan Whitman, ABD'nin, kuzey Irak'taki PKK teröristlerinin yerini tespit için Türkiye'ye istihbarat sağladığını söyledi.
     Whitman, ABD'nin hafta sonunda Türkiye'nin Irak'ın kuzeyine yaptığı operasyonda kullanılmak üzere Ankara'ya istihbarat sağlayıp sağlamadığı konusunda ise ayrıntı vermedi.
     Son operasyonda Irak hava sahasını kullanmak için ABD'nin Türkiye'ye, operasyon öncesinde olur verip vermediği yönündeki soruyu yanıtlamayan Whitman, ''ABD, Türk Hükümetine, oradaki (kuzey Irak) hareketle başa çıkmaya yardım edecek istihbaratta yardım sağlamayı sürdürüyor'' dedi.
     Whitman, Pentagon'un ''bu terörist tehditle başa çıkmada yararlı'' istihbarat sağladığını kaydetti. Gazetecilerin, ''verdiğiniz cevaplar Pentagon'un, üzerinde eyleme geçilebilir istihbarat verdiğini ima ediyor'' yolundaki sözlerine karşılık Whitman, ''bunun muhtemelen bir sakıncası yok'' dedi.
     Pentagon sözcüsünün PKK'dan, ''isyancı terörist tehdit'' olarak bahsetmesi dikkati çekti.



Bu haber 400 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,732 µs