En Sıcak Konular

MARKALARIN KORUNMASINA YÖNELİK DÜZENLEME

23 Ocak 2009 19:01 tsi
MARKALARIN KORUNMASINA YÖNELİK DÜZENLEME Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, marka taklitçiliği ile ilgili açılan davaların tamamının düştüğü yönündeki iddialara katılmadığını belirtti.

ANKARA - Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, marka taklitçiliği ile ilgili açılan davaların tamamının düştüğü yönündeki iddialara katılmadığını belirterek, ''Marka taklitçiliği ile ilgili Türkiye'de 5 binin üzerinde dava olduğu söyleniyor. Bunlardan çok az bir kısmı bu kanun kapsamında sıkıntıya düşecek'' dedi.
Çağlayan, TBMM'de önceki gün kabul edilen ''markaların korunması hakkındaki kanunun geç çıkartılması nedeniyle marka taklitçiliğine ilişkin daha önce açılan davaların düştüğü'' yönündeki iddiaları değerlendirdi.
Markalarla ilgili davaların tamamının düşmesinin söz konusu olmadığını ifade eden Çağlayan, Türk Ticaret Kanununa göre herkesin yasal hakkının korunduğunu söyledi.
Çağlayan, kanunla, marka taklitçiliği konusunda açılan davaların, ''haksız rekabet'' davalarına dönüşeceğini dile getirerek, ''Türkiye'de toplam 5 bin civarında dava olduğu söyleniyor. Bunun çok az bir miktarı, bu kanun kapsamında sıkıntıya düşecek. Bunların miktarı da yok denecek kadar az. Kanunun yürürlüğe girmesinin ardından da eski sistem devam edecek. Markalar ve sinai mülkiyet haklarının korunmasıyla ilgili süreç devam edecek''dedi.

"FİRMALAR, ZARAR TAZMİNİ İSTEYECEK"

CHP Mersin Milletvekili İsa Gök ise Anayasa Mahkemesinin, Gümrük Birliği kapsamında, 1995 yılında çıkartılan Markaların Korunması Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameyi, ''Suç ve cezanın ancak kanunla düzenlenebileceği'' gerekçesiyle 3 Ocak 2008 tarihinde iptal ettiğini hatırlatarak, Anayasa Mahkemesinin tanıdığı 5 Ocak 2009'a kadar olan sürede düzenlemenin yapılmadığını anımsattı.
Gök, bu tarihten itibaren Markaların Korunması Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye dayanan tüm davaların düştüğünü savundu. 



Bu haber 382 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,583 µs