En Sıcak Konular

PERİNÇEK'İN BUGÜNKÜ SAVUNMASI TAMAMLANDI

23 Ocak 2009 12:58 tsi
PERİNÇEK'İN BUGÜNKÜ SAVUNMASI TAMAMLANDI ''Ergenekon'' davasının bugünkü duruşmasına öğle arası verildi.Bu bölümde tutuklu sanıklardan İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, dün başladığı savunmasına devam etti.

İSTANBUL - ''Ergenekon'' davasının bugünkü duruşmasına öğle arası verildi.
     Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince görülen davanın bugünkü duruşmasının öğleden önceki bölümü sona erdi.
     Bu bölümde tutuklu sanıklardan İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, dün başladığı savunmasına devam etti.
     Bir ara göz yaşlarını tutamayan Perinçek'in savunmasının bugünkü kısmının tamamlanmasının ardından Mahkeme Heyeti, duruşmaya saat 14.00'a kadar öğle arası verdi. 

PERİNÇEK'TEN SUÇLAMA

     Ergenekon davasının 41. duruşmasında DoğuPerinçek, 'lobi' ve 'fabrikatör' adlı belgelerin kendisine ait olmadığı ve bu belgelerin arama tutanaklarında bulunmadıklarını söyledi. Perinçek, suç unsuru taşıyan 3 CD'nin ise polis veya Ergenekon savcıları tarafından ilave edildiğini öne sürdü. Perinçek, 'Asıl soruşturulması gereken de budur" dedi

FABRİKATÖR BELGESİ EYMÜR'ÜN KİTABINDA VARDI

     Bilirkişi incelemesi yapılması halinde iddianamede adı geçen belgeleri kendisinin yazmadığının ortaya çıkacağını söyleyen Perinçek,"Lobi belgesi ilk kez bundan 8 yıl önce 12 Mayıs 2001 tarihinde Aksiyon dergisinde yayınlanmıştır. Bu belge Fehmi Koru'yu işaret ediyor. Hangi kirli kapağı kaldırsanız altından Fehmi Koru çıkıyor" diye konuştu.
     Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başkanı Vural Savaş, bir gazetede 'derin devlet Atatürk zamanında da vardı' sözlerinin yayınladığını kaydeden Perinçek, "Bu düşman uydurmasıdır. Böyle birşey yok, o NATO döneminde oldu. Vural Savaş bilmeden yanlış yapmış kendisini uyarıyorum" şeklinde konuştu. Doğu Perinçek, Ergenekon örgütü belgesi olduğu ileri sürülen 'Fabrikatör' belgesinin Mehmet Eymür'ün yazdığı Analiz ve Sentez adlı kitaplarında geçtiğini iddia etti. Perinçek "Ergenekon tertibini düzenleyenlerin en büyük malzeme kaynağı Eymür'dür" dedi

"BİZİM DE BİR KATKIMIZ OLSUN"

     Perinçek, Kemaliz ile alakalarının olmadığı yönündeki iddialara yanıt verdi. Kendisini 'Atatürk'ün Bütün Eserleri' adlı kitaba adadığını ve Mehmet Perinçek'in, Rusya'da Atatürk ile 17 yazışmaya ulaştığını, İngiliz, Rus ve ABD arşivlerindeki Atatürk ile ilgili gizlenen belgeleri ortaya çıkardıklarını söyledi. Bunu daha önce kimsenin yapmadığını belirten Perinçek, "Katrilyonlarda kaynağı olan kurumlar bile yapmadı. Atatürk büyük bir devrimcidir, bunu birtek İşçi Partisi anlamıştır. Dava dosyasının yükü ağır, bizim de bir katkımız olsun. 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin bir kütüphanesi varsa bunu oraya koyun" diye konuştu.

"CUMHURBAŞKANI BİLE BANA EMİR VEREMEZ"

     Tuncay Güney ile hayatında bir kez bile görüşmediğini belirten Perinçek, "Türk ordusunun bir paşası, Tuncay Güney ile bana haber mi gönderecek. Güney, Fethullah Hocayla içli dışlı, sekreterliğini yaptığını söylüyor. Hüseyin Kıvrıkoğlu mu bana emir verecek, cumhurbaşkanı bile bana emir veremez. Ben İşçi Partisi'nin genel başkanıyım. Tuncay Güney, 'Doğu Perinçek bana Ergenekon'un merkez kadrosunu söyledi' diyor. Böyle birşey asla olamaz, Lobi belgesinde iddia edilen alçakça fikirlerin işçi partisiyle en ufak bir bağlantısı olamaz" diye konuştu.

VİDEOLU SAVUNMA

     Mitinglerde yaptığı konuşmaların görüntülerini videolarını mahkemeye gösteren Perinçek, "İşte bunları delil gösteriyorlar. Türk bayrağını Diyarbakır'da dalgalandırdık. Suçumuz bunlar bizim" derken gözyaşlarını tutamadı.
     Perinçek'in savunmasının alınmasına ise pazartesi devam edilecek.

 


 



Bu haber 425 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,947 µs