En Sıcak Konular

BAŞSAVCILIKTAN BASINA UYARI YAZISI

23 Ocak 2009 15:29 tsi
BAŞSAVCILIKTAN BASINA UYARI YAZISI İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının, ''Ergenekon'' soruşturmasının gizliliğinin ihlal edilmemesi için basın kuruluşlarına uyarı yazısı gönderdiği bildirildi.

İSTANBUL - İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının, ''Ergenekon'' soruşturmasının gizliliğinin ihlal edilmemesi için dün ülke geneline yayın yapan basın kuruluşlarına uyarı yazısı gönderdiği bildirildi.
     İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Turan Çolakkadı tarafından, dün ulusal yayın yapan medya kuruluşlarına ''Ergenekon soruşturması''nın gizliliği konusunda uyarı bir uyarı yazısı gönderildiği öğrenildi.
     Haberlerde ''soruşturmanın gizliliği'' kuralına uyulması istenen yazıda, ''soruşturmanın içeriğini yayımlamak, yapılan operasyonlarla ilgili bazı isimleri suçlamak, savcı ve yargıçlar hakkında yorumlar yapmanın, kanuni suç olduğunun hatırlatıldığı'' kaydedildi.
     Bu arada, ''Ergenekon Örgütü''ne ilişkin açılan dava dışında süren soruşturmaya ilişkin hazırlanacak iddianamenin bir an önce tamamlanması için çalışmalar sürüyor. Son operasyonda gözaltına alınan 25 kişiye, 1 ay içinde hazırlanması beklenen iddianamede yer verilmeyebileceği belirtildi.

''25 KİŞİ GÖZALTINDA''

     İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Turan Çolakkadı, ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında, 4 savcının talebiyle mahkemeden alınan izin doğrultusunda gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda 25 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.
     Çolakkadı, gözaltına alınanların İstanbul'da olduğunu belirterek, ''Gözaltına alınanlar yarından itibaren adliyeye getirilecek'' diye konuştu.
     Soruşturma kapsamında Ankara, İstanbul, Sivas, Antalya, Tokat, Kahramanmaraş, Hatay, Şırnak, Siirt, Iğdır, Elazığ ve İzmir'de aralarında polis, askeri personel, sendikacı ve öğretim üyelerinin de yer aldığı 25 kişi gözaltına bulunuyor.
     Ankara'da gözaltına alınan Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Özbek ve araştırmacı Erhan Göksel'in de aralarında bulunduğu 5 kişi, Elazığ Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürü Ayhan Atabek, Antalya Özel Harekat Şube Müdürlüğünde görevli bir emniyet amiri ile bir polis memuru ve Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğünde görevli 3 polis memuru toplam 11 kişi uçakla İstanbul'a getirildikten sonra önce sağlık kontrolünden geçirildi.
Bu kişiler daha sonra Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Yerleşkesine getirildi.

SİVAS'TA 5 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI

     Sivas'ta soruşturma kapsamında gözaltına alınan 9 kişiden 5'i bugün serbest bırakıldı.
Sivas Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen operasyonda gözaltına alınan Cumhuriyet Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde görevli öğretim üyesi F.H, araştırma görevlisi O.D. ile M.B. ve H.İ'nin sorgusunun sürdürüldüğü bildirildi.

3 ASKERİ PERSONEL, ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

     Son operasyonda gözaltına alınan 3 askeri personel, adliyeye sevk edildi.
     İstanbul Cumhuriyet Savcılığının talebi doğrultusunda gözaltına alınan ve Şırnak'ta teğmen olduğu belirtilen Emre B'nin de aralarında bulunduğu 3 askeri personel, sivil kıyafetli askerlerce   Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine getirildi.
     Şüpheliler daha sonra soruşturmayı yürüten savcılığa alındı.

HAYDAR ÖZBEK: ''BU DALGA BU GEMİYİ BATIRACAK''

     ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında gözaltına alınan Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek'in oğlu Haydar Özbek, ''Bu dalga bu gemiyi batıracak'' dedi.
     Haydar Özbek, Türk İş Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Pevrul Kavlak'a Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğüne gelişinde eşlik etti.
     Özbek, Kavlak'ın emniyete girmesinden sonra basın mensuplarının soruları üzerine, ''Bu dalga bu gemiyi batıracak. Ama dalga dalga yapanları, o dalga yutacak, içinde boğulacaklar. Milleti susturmaya çalışıyorlar. Bir gün gelecek onları da iyi susturacaklar, konuşamayacaklar'' dedi.

''ERGENEKON'' SAVCILARI HAKKINDA SORUŞTURMA İSTEMİ

     İşçi Partisi (İP), ''Ergenekon'' davasının iddianamesinde ''Türk Silahlı Kuvvetleri ve bazı emekli subaylar hakkında hiç bir kanıtı olmayan hakaret, iftira ve suçlamalar bulunduğu'' gerekçesiyle iddianameyi hazırlayan Cumhuriyet savcıları Zekeriya Öz, Mehmet Ali Pekgüzel ve Nihat Taşkın hakkında soruşturma talebinde bulundu.
     Parti adına Hakimler ve Savcılar Yüksek Kuruluna (HSYK) suç duyurusu dilekçesini veren İP Merkez Karar Kurulu üyesi Ayhan Sarıhan, burada yaptığı açıklamada, savcıların hazırladıkları iddianameyle Türk Silahlı Kuvvetlerini küçük düşürmeye, halkı askerden soğutmaya yönelik bir çaba içinde olduğunu öne sürdü.
     Orduyu iftira ve hakaretlere karşı savunmanın bütün yurttaşların görevi olduğunu dile getiren Sarıhan, ''Orduyu aşağılayan bu yöntemlere ancak düşman bir ülkenin psikolojik savaş birimleri başvurabilir. İddianame bu biçimiyle yasalara aykırıdır'' diye konuştu.
     Sarıhan, daha sonra savcılar hakkında hazırlanan suç duyurusu dilekçesini HSYK'ya sundu.



Bu haber 385 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,198 µs