En Sıcak Konular

OBAMA'NIN KEYFİ YERİNDE

23 Ocak 2009 08:27 tsi
OBAMA'NIN KEYFİ YERİNDE ABD Başkanı Barack Obama'nın, Beyaz Saray'da gideceği yeri bulmakta bazen güçlük çektiği ancak "evinde" olmaktan keyif aldığı bildirildi.

WASHİNGTON - ABD Başkanı Barack Obama'nın, Beyaz Saray'da gideceği yeri bulmakta bazen güçlük çektiği ancak "evinde" olmaktan keyif aldığı bildirildi.
     Beyaz Saray sözcüsü Robert Gibbs, birkaç gündür Beyaz Saray'da bulunan Obama'nın ilk gece Beyaz Saray içinde gideceği yeri birine sormak zorunda kaldığını belirterek "Bu oldukça büyük bir ev" dedi.
     Obama'yı uzun süredir tanıdığını ifade eden Gibbs, seçim kampanyası nedeniyle aylar süren ayrılıktan sonra ABD Başkanı'nın eşi Michelle ve kızları Sacha ve Malia ile biraraya gelmekten memnun olduğunu söyledi.

SENATO, ABD'NİN YENİ BM DAİMİ TEMSİLCİSİNİ ONAYLADI

     ABD Senatosu, Başkan Barack Obama tarafından Susan Rice'ın yeni Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi olması önerisini onayladı.
     Senato'nun dün geceki oturumunda, Rice'ın BM Daimi Temsilcisi olarak atanması kararı oybirliğiyle alındı.
     Başkan Bill Clinton döneminde Afrika işlerinden sorumlu Dışişleri Bakan Yardımsıcı olan Rice, böylece BM Büyükelçiliği görevine getirilen ilk Afrika kökenli Amerikalı kadın olma sıfatını da elde etti. 
    Senato, dün ayrıca Ulaştırma Bakanlığı'na Ray LaHood, Konut ve Kentsel Kalkınma Bakanlığı'na Shaun Donovan, Çevre Koruma Ajansı Başkanlığına da Lisa Perez Jackson'ın getirilmesini onayladı.

TALİBAN'DAN OBAMA'YA UYARI

KABİL - Afganistan'daki Taliban, ABD'nin yeni Başkanı Barack Obama'yı Afganistan'a takviye asker göndermemesi yolunda uyardı.
     Taliban, bir internet sitesinde yayımlanan açıklamasında, Taliban Siyasi Komitesi'nin, Obama'dan, Afganistan'a takviye asker gönderme planlarını yeniden değerlendirmesini istediği, böyle bir girişimin "yangına körükle gitmek" olacağı belirtildi.
     Afganistan'da Taliban'a karşı savaşan 33 bin kadar Amerikan askeri bulunuyor. Obama'nın bu yıl Afganistan'a 30 binden fazla asker daha yollaması bekleniyor.



Bu haber 277 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,162 µs