En Sıcak Konular

YALÇIN KÜÇÜK SERBEST BIRAKILDI

23 Ocak 2009 09:22 tsi
YALÇIN KÜÇÜK SERBEST BIRAKILDI ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında tutuklu iken avukatlarının itirazı üzerine tahliye edilen ancak hakkındaki başka davalar sebebiyle yeniden İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Prof. Dr. Yalçın Küçük serbest bırakıldı.

İSTANBUL - ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında tutuklu iken avukatlarının itirazı üzerine tahliye edilen ancak hakkındaki başka davalar sebebiyle yeniden İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Prof. Dr. Yalçın Küçük serbest bırakıldı.
     Prof. Dr. Küçük, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde 1994 ve 1995 yıllarından kaldığı söylenen davalarla ilgili düşüm işlemlerinin tamamlanmasının ardından, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilerek yeniden sağlık kontrolünden geçirildi.
     Kontrolün ardından serbest bırakılan Prof. Dr. Küçük, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ''Emniyet beni çok sevdiği için hemen bırakmak istemedi. Onun için biraz daha beraber olduk'' dedi.
     Küçük, bunun bir ''Cumhuriyet savaşı'' olduğunu savunarak, ''Ben bu savaşın içindeyim. Hapis olmak, içerde veya dışarda olmak çok önemli değildir. Bu savaştır. Bu cumhuriyet savaşıdır'' diye konuştu.
     Bir gazetecinin ''İçerde günleriniz nasıl geçti'' sorusuna Küçük, ''Bunları sonra konuşalım. Şu an çok yorgunum. Silivri'deki insanları soruyorsanız, inanılmaz moralliler. Hepsini gördüm. Onları anlatacağım. Hurşit Paşa, Nuri Paşa hepsi moralliler. Hepsi bir an önce tahliye olabileceklerine inanıyorlar'' yanıtını verdi.
     Küçük, herhangi bir sağlık problemi bulunmadığını belirterek, eşi ve avukatıyla birlikte hastaneden ayrıldı.

12 İLDE 30 GÖZALTI

     ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Ankara, İstanbul, Sivas, Antalya, Tokat, Kahramanmaraş, Hatay, Şırnak, Siirt, Iğdır, Elazığ ve İzmir'de aralarında polis, askeri personel, sendikacı ve öğretim üyelerinin bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı.
     Soruşturma kapsamında Avrasya TV ve Türk Metal Sendikası'nın Ankara'daki Genel Merkezi'nde de aramalar yapıldı.

ÖZBEK İLE GÖKSEL GÖZALTINDA

     Ankara'da 6 kişi gözaltına alındı. Soruşturmayı yürüten savcıların istemi ve mahkeme kararı doğrultusunda Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan Mustafa Özbek ve Erhan Göksel ile Türk Metal Sendikası'nın genel başkan yardımcıları Mecit Hazır ve Pevrul Kavlak (Türk-İş Genel Teşkilatlandırma Sekreteri olarak da görev yapıyor), sendikanın Genel Sekreteri Muharrem Aslıyüce ve Süleyman Erdinç olduğu kaydedildi. Özbek, arama yapılan evinden alınarak emniyete götürüldü. Polis, yapılan arama sonucu bazı video kasetlere ve dokümanlara da el koydu.
     Soruşturma kapsamında Ankara, Antalya, Elazığ ve Kahramanmaraş'ta gözaltına alınan 11 kişi İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.
     Ankara'da gözaltına alınan Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Özbek ve araştırmacı Erhan Göksel'in de aralarında bulunduğu 5 kişi, Elazığ Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürü Ayhan Atabek, Antalya Özel Harekat Şube Müdürlüğünde görevli bir emniyet amiri ile bir polis memuru ve Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğünde görevli 3 polis memuru toplam 11 kişi uçakla İstanbul'a getirildikten sonra önce sağlık kontrolünden geçirildi.
Bu kişiler daha sonra Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Yerleşkesine götürüldü.

ART'DE ARAMA 18 SAAT SÜRDÜ

ANKARA - ''Ergenekon''soruşturması kapsamında, Avrasya Televizyonu'nda (ART) dün sabah 7:30 sıralarında başlayan arama sona erdi.
     Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri yaklaşık 18 saat süren çalışmaları sonunda binadan 10 koli ile ayrıldı. Televizyon binasında polislerin aramaları sürerken bazı vatandaşlar Türk bayraklarıyla bina önüne gelerek sloganlar attı ve protesto gösterilerinde bulundu.
     Öte yandan televizyonda arama yapıldığı için ART'nin 'Ana Haber' bülteni bina dışında gerçekleştirildi. Gazeteci Hulki Cevizoğlu ile Mustafa Balbay ve CHP İstanbul Milletvekili Bayram Meral ana habere konuk oldu.
     Türk Metal Sendikası üyesi bir grup 5 otobüsle televizyon binasının önüne gelerek aramalara tepki gösterdi.



Bu haber 275 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,669 µs