En Sıcak Konular

BAŞSAVCIVEKİLİ:YENİ GÖZALTILAR OLABİLECEK

22 Ocak 2009 15:19 tsi
BAŞSAVCIVEKİLİ:YENİ GÖZALTILAR OLABİLECEK İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Turan Çolakkadı, son operasyonda kaç kişinin gözaltına alındığı sorusunu cevaplarken, yeni gözaltıların sinyalini verdi

İSTANBUL - İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Turan Çolakkadı, son operasyonda kaç kişinin gözaltına alındığı sorusunu yanıtlarken, yeni gözaltıların sinyalini verdi. Çolakkadı, soruyu, "Değişik illerde 30'un üzerinde yerde arama yapılıyor. Bulunan belge ve delillere göre yeni gözaltılar olabilecektir. O nedenle şu anda sayı veremem" diye yanıtladı.
     Başsavcıvekili Çolakkadı, "Ergenekon" soruşturmasını yürüten Cumhuriyet savcılarının müşterek imzaladıkları yazıyla, soruşturmanın önceki evrelerinde elde edilen bilgi ve delillere göre yeni suç delilleri ve suç eşyası bulunabileceği şüphesi olan yerlerle ilgili İstanbul Nöbetçi 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nden arama ve el koyma kararı talep ettiğini kaydetti. Çolakkadı, bu yönde alınan mahkeme kararının bu sabahtan itibaren uygulamaya konulduğunu belirtti.
     Soruşturma evresiyle ilgili mahkeme kararlarına itiraz edilebileceğini, bunların da ağır ceza mahkemesi heyeti tarafından incelenerek, karara bağlanacağını söyleyen Çolakkadı, "Ergenekon" soruşturmasına ilişkin ek iddianamenin ne zaman tamamlanacağı sorusunu da "Çalışılıyor. Son safhalarında, bitmesi yakın. Çok yakın zamanda biteceğini tahmin ediyoruz. Bir ayı geçmez tahminime göre" diye yanıtladı.

ELAZIĞ ÖZEL HAREKAT ŞUBE MÜDÜRÜ GÖZALTINA ALINDI

ELAZIĞ - "Ergenekon" soruşturması kapsamında Elazığ Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürü Ayhan Atabek'in gözaltına alındığı öğrenildi.
     Alınan bilgiye göre, Ayhan Atabek, kent merkezindeki evinde gözaltına alındı. Atabek'in savcılıktaki sorgusunun sürdüğü bildirildi.

ANTALYA'DAKİ 2 GÖZALTI ÖZEL HAREKATTAN

ANTALYA - "Ergenekon" soruşturması kapsamında Antalya'da gözaltına alınan emniyet amiri ile polis memurunun Özel Harekat Şube Müdürlüğünde görev yaptıkları öğrenildi.
     "Ergenekon" soruşturması kapsamında bu sabah gözaltına alınan emniyet amiri ile polis memurunun Özel Harekat Şube Müdürlüğünde görevli oldukları bildirildi.

GAZETECİ ÜNAL İNANÇ'IN EVİNDE ARAMA YAPILIYOR

ANKARA - "Ergenekon" soruşturması kapsamında gözaltına alınan gazeteci Ünal İnanç'ın Batıkent Siyasal-2 Sitesi'ndeki evinde arama yapılıyor.
     İnanç'ın evine saat 08.00 sıralarında gelen Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin soruşturma kapsamındaki aramalarını sürdürdükleri öğrenildi.
     Evde, İnanç'ın kardeşi Ural İnanç ile site yöneticisinin bulunduğu belirtildi.

ŞIRNAK, SİİRT VE İZMİR'DE 4 GÖZALTI

ŞIRNAK-SİİRT - "Ergenekon" soruşturması kapsamında Şırnak, Siirt ve İzmir'de toplam 4 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.
     Edinilen bilgiye göre, soruşturmayı yürüten savcılığın talimatı doğrultusunda, Şırnak il merkezinde bir üsteğmen, Beytüşşebap ilçesinde bir polis, Şırnak'ta görevli olan ve izinli olarak İzmir Foça'da bulunan bir teğmen ile Siirt'in Şirvan ilçesinde bir astsubay gözaltına alındı.
     Gözaltına alınan 4 kişinin işlemlerinin ardından İstanbul'a götürüleceği belirtildi.
     Bu arada, Şırnak'ın Cizre ilçesinde daha önce gözaltına alınan kişinin de astsubay olduğu öğrenildi.

SİVAS'TA 9 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

SİVAS - "Ergenekon" soruşturması kapsamında Sivas'ta 9 kişi gözaltına alındı.
     Soruşturma çerçevesinde, Sivas Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen operasyonda, Cumhuriyet Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde görevli öğretim üyesi F.H, araştırma görevlisi O.D, öğretim görevlisi A.T. ile M.B, M.B, S.T, H.İ, H.İ. ve C.A adlı kişilerin gözaltına alındığı bildirildi.
     Zanlıların Emniyete getirildiği, soruşturmanın sürdüğü kaydedildi.

TOLON'UN GATA'YA SEVKİ İÇİN BAŞSAVCILIĞA BAŞVURU

ANKARA - Ankara Barosu Başkanı Ahsen Coşar, emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un talebi doğrultusunda Haydarpaşa GATA'ya "acilen sevki ile tedavisinin bu hastanede yapılması" konusunda İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına başvurdu.
     İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdiği yazıda, emekli Orgeneral Tolon'un, Ankara Barosu'ndan sevkine ilişkin yardım talebinde bulunduğunu belirten Coşar, tutuklu kişiler için tedavi amacıyla hastaneye sevk talebinde bulunmanın bir hak, bu talebi yerine getirmenin ise ceza infaz kurumu yönetimi yönünden bir görev olduğunu anımsattı.
     Coşar, başvuru dilekçesinde, Adli Tıp Kurumunun görüşüne göre de Tolon'un Haydarpaşa GATA'ya sevkinin uygun görüldüğüne işaret ederek, "bu yönde işlem tesisi gerekir kanısındayız" derken, Tolon'un "hasta hakları" gereğince de tedavi göreceği sağlık kurumunu seçme hakkı bulunduğunu vurguladı ve şöyle dedi:
     "Bütün bu hususlar göz önüne alınmak suretiyle emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un talebi doğrultusunda Haydarpaşa Gülhane Askeri Tıp Akademisine acilen sevki ile tedavisinin bu hastanede yapılması konusunda Sayın Başsavcılığınızca gerekli girişimlerde bulunulmasını dileriz."



Bu haber 349 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,291 µs