En Sıcak Konular

İZMİR'DE KÜLTÜR- SANAT

22 Ocak 2009 09:37 tsi
 İZMİR'DE KÜLTÜR- SANAT İzmir, kültür ve sanat etkinlikleri açısından yoğun ve hareketli bir hafta yaşayacak.

İZMİR - İzmir, kültür ve sanat etkinlikleri açısından yoğun ve hareketli bir hafta yaşayacak.
     İzmir Devlet Tiyatrosu, bu hafta 3 sahnede 6 oyunla izleyicilerinin karşısına çıkacak.
     Konak Sahnesinde Ahmet Mithat Efendi'nin ''Felatun Bey ile Rakım Efendi'' ve Simon Williams'in ''Teyzesi'' oyunları ile Muharrem Buhara'nın yazdığı ''Ayının Fendi Avcıyı Yendi'' adlı çocuk oyununu sahneye koyacak olan tiyatro, Karşıyaka Ragıp Haykır Sahnesinde de Woody Allen'ın ''Bir Daha Çal Sam'' oyunu ve Meral Babacan'ın ''Yağmurla Gelen'' isimli çocuk oyununu izleyicilerin beğenisine sunacak.
     İzmir Devlet Tiyatrosu, Karşıyaka Oda Tiyatrosu Sahnesinde ise Murathan Mungan'ın ''Bir Garip Orhan Veli'' adlı oyununu sahneleyecek.
     Konak Sahnesinde bugün ve yarın saat 20.30'da, 24 Ocak Cumartesi günü ise saat 14.00 ve 20.30'da izlenebilecek olan Ahmet Mithat Efendi'nin ''Felatun Bey ile Rakım Efendi'' oyununda, dönemin Batı taklitçiliği, orta oyunu özelliğiyle sahneleniyor. Kantolar, şarkılar ve canlı müzik eşliğindeki oyun, seyirciye eğlence ve bol kahkaha vadediyor.
     Levent Suner'in yönettiği, Türel Ezici'nin tiyatroya uyarladığı eserde, Özkan Gezgin, Tamer Yılmaz, Cemalettin Çekmece, Hande Kılıç, Canan Erener, Fulya Yalçın, Neşe Zindan, Dilek Çetiner Demir rol alıyor.
     Aynı sahnedeki ikinci oyun olan Simon Williams'in ''Teyzesi'' adlı eseri ise 27 Ocak Salı gününden itibaren saat 20.30'da sahnelenecek.
     Konak Sahnesi, 25 Ocak Pazar günü saat 14.00'te ise ''Ayının Fendi Avcıyı Yendi'' adlı oyunla çocuk izleyicileri ağırlayacak.
     Karşıyaka Ragıp Haykır Sahnesinde izleyici ile buluşacak oyunlardan Woody Allen'ın ''Bir Daha Çal Sam'', bugün ve yarın saat 20.30'da, 24 Ocak Cumartesi günü ise saat 14.00 ve 20.30'da sahnelenecek.
     Aynı sahnedeki haftanın diğer oyunu olan Meral Babacan'ın ''Yağmurla Gelen'' isimli çocuk oyunu ise 25 Ocak Pazar günü saat 14.00'te seyirciyle buluşacak.
     Karşıyaka Oda Tiyatrosu'ndaki tek oyun olan Murathan Mungan'ın ''Bir Garip Orhan Veli'' adlı eseri ise 27 ve 28 Ocakta saat 20.30'da izlenebilir.
    
     -İZDOB-
    
     İzmir Devlet Opera ve Balesi, sanatseverleri bu hafta Ludwing Minkus'un 3 perdelik ''Don Kişot'' adlı balesiyle selamlayacak.
     Elhamra Sahnesinde bugün saat 20.00'de ve 24 Ocakta ise saat 15.00'te izleyici ile buluşacak olan bale, Marc Ribaud'un koreografisiyle sahneye konuluyor.
    
     -İZDSO-
    
     İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, Almanya turnesinde olduğundan kentte bu hafta konser programı düzenlemeyecek
    
     -İZMİR SANAT-
    
     Kentin önemli kültür sanat merkezlerinden İzmir Sanat da bu hafta iki konser etkinliğine ev sahipliği yapacak.
     İzmir Sanat Büyük Salon'da 26 Ocak Pazartesi günü saat 20.00'de ''Quıntet Bosphorus'' ile 28 Ocak Çarşamba günü aynı saatte ''Mandolin Gitar Ensemble'' korserleri gerçekleştirilecek.
    
     -SERGİLER-
    
     Ege Üniversitesi (EÜ) Atatürk Kültür Merkezinde fotoğraf sanatçısı Metin Cansız'ın fotoğraflarından oluşan ''Işıksu'' konulu sergi, 14 Şubat akşamına kadar, Hacettepe Sanat Müzesi Koleksiyonundaki seçmelerden oluşan ''Bakış, İz ve Bellek'' konulu resim sergisi 1 Şubat akşamına kadar gezilebilecek.
     Norm Sanat Galerisinde ressam Hülya Ersezgin'in eserlerinden oluşan sergi 30 Ocak akşamına kadar açık kalacak.
     Türk Denizciliğinin tanıtılıp sevdirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla İstanbul Deniz Müzesi Komutanlığı ve Güney Deniz Saha Komutanlığı tarafından İnciraltı'ndaki Ege Müze Gemisi'nde açılan ''Piri Reis ve Deniz Haritacılığı'' konulu sergi, 27 Şubata kadar görülebilir.
     Konak Belediyesi Alsancak Kültür Merkezinde, 7 akademisyen sanatçıdan oluşan Arbede Grubunun ''Distant-Irak'' kavramı çerçevesindeki eserlerinden oluşan sergi, 22 Ocakta açılacak. Sergi 4 Şubata kadar gezilebilecek.
     İzmir Resim Heykel Müzesinde 120 ressam ve heykeltıraşın büyük sergisi 27 Ocak akşamı sona eriyor.
     Konak Belediyesi Eşrefpaşa Kültür Merkezi Sanat Galerisinde ise ressam Vildan Doğramacılar'ın eserlerinden oluşan sergi ile Atölye Akademist'te ressam Soner Göksay'ın yağlı boya eserlerinden oluşan sergi bu ayın sonuna kadar açık kalacak.
     Güzelyalı Kültür Merkezi Sanat Galerisi'nde, özgün eserler sunan ressam Ekrem Kahraman'ın ''İkibinbirdensonra İkibindokuzdanönce'' adını taşıyan resim sergisi 26 Ocak akşamı sona erecek.
     İş Sanat İzmir Galerisinde devam eden Tekin Koçan'ın resim ve Hüseyin Demir'in ekslibris sergisi ise 24 Ocak akşamına kadar açık kalacak.

Bu haber 414 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,219 µs