En Sıcak Konular

OBAMA, GÜVENLİK EKİBİYLE IRAK'I GÖRÜŞTÜ

22 Ocak 2009 07:45 tsi
OBAMA, GÜVENLİK EKİBİYLE IRAK'I GÖRÜŞTÜ ABD Başkanı Barack Obama, güvenlik ekibiyle Irak'ı görüşerek Pentagon'dan, Irak'tan "sorumlu çekilme" için gereken gerekli ilave planları yapmasını istedi.

WASHINGTON - ABD Başkanı Barack Obama, güvenlik ekibiyle Irak'ı görüşerek Pentagon'dan, Irak'tan "sorumlu çekilme" için gereken gerekli ilave planları yapmasını istedi.
     Obama'nın başkanlığındaki toplantıda Başkan Yardımcısı Joe Biden, Savunma Bakanı Robert Gates, Genelkurmay Başkanı Oramiral Mike Mullen, Yakın Doğu'dan sorumlu Merkez Komutanlığı komutanı Orgeneral David Petraeus ve ABD'nin Bağdat Büyükelçisi Ryan Crocker yer aldı. ABD'nin Irak'taki kuvvetlerinin komutanı Orgeneral Ray Odierno da, toplantıya video konferans yöntemiyle Irak'tan katıldı.
     Barak Obama, toplantıdan sonra yayımladığı açıklamada, "Toplantı verimliydi ve bu deneyimli ve işlerine bağlı kişilerin değerlendirmelerini takdirle aldım. Toplantıda askeri liderlikten, Irak'tan sorumlu bir askeri çekilmenin icra edilmesi için gereken ilave planlamanın yapılmasını istedim" dedi.
     Obama, seçim kampanyası sırasında ABD ordusunun Irak'tan 16 ayda çekilmesini savunuyordu. Ancak Obama'nın toplantıdan sonra yayımlanan açıklamasında, çekilme süresine herhangi bir atıfta bulunulmadı.
     Afganistan'daki durumun da kapsamlı bir değerlendirmesinin yakında yapılacağını belirten Obama, gelecek günlerde Pentagon'u ziyaret edeceğini bildirdi.

OBAMA BAŞKANLIK YEMİNİNİ TEKRARLADI

     ABD Başkanı Barack Obama, salı günkü göreve başlama töreninde Yüksek Mahkeme Başkanı John Roberts'in yemin işleminde yaptığı hatadan dolayı başkanlık yeminini Beyaz Saray'da tekrarladı.
     Kongre önünde önceki gün düzenlenen görkemli tören sırasında Başyargıç Roberts, anayasanın öngördüğü yemin metnini okurken yanlışlık yaparak Obama'yı da yanlış yönlendirmişti.
     Roberts, yeminin "başkanlık görevini inançla yerine getireceğim" bölümünde "inançla" kelimesinin yerini karıştırmıştı. Yanlışlık Obama tarafından farkedilince de yeminin o cümlesi tekrarlanmıştı.
     Ancak bu defa da Roberts, "yerine getirmek" fiilini atlamış, Obama da Roberts'in sözlerini yinelemişti.
     Beyaz Saray adli müşaviri Greg Craig, salı günkü yeminde bir sorun olmadığını, ancak "her ihtimale karşı" yeminin Beyaz Saray'da tekrarlanmasına karar verildiğini söyledi.
     Bu defa da Obama'nın İncil'i yanında yoktu, ancak yemini İncil üzerine etmek anayasal bir zorunluluk olmadığı için işleme geçildi.
     Yemin işlemi, Obama, Roberts ve bir grup gazetecinin katılımıyla Beyaz Saray'da bu defa hatasız tamamlandı.
     Burada Obama, "yemin işlemi o kadar eğlenceliydi ki, tekrarladık" diye espri yaptı.

 OBAMA'NIN YEMİN TÖRENİNİ TV'DEN 38 MİLYON KİŞİ İZLEDİ

LOS ANGELES - ABD Başkanı Barack Obama'nın önceki günkü yemin törenini, evlerinde televizyonlarından izleyenlerin sayısının, beklenen rekor sayının gerisinde kalarak yaklaşık 38 milyon olduğu bildirildi.
     Nielsen Medya Araştırma kuruluşunun yayımladığı verilere göre, Obama'nın yemin töreniyle televizyonda gün boyu gösterilen ilgili diğer etkinlikleri televizyonda izleyenlerin sayısı 37 milyon 790 bini buldu.
     Bu veriye göre Obama'nın yemin töreni, 1981'de 41,8 milyon kişiyi televizyon başına çeken Ronald Reagan'ınkinden sonra televizyonda en fazla izlenen ikinci başkanlık yemin töreni oldu. Obama'nın yemin törenini televizyonda izleyenlerin sayısı, 4 yıl önceki 15,5 milyonu bulan George Bush'un ikinci başkanlık dönemi yemin törenini izleyenlerin sayısını iki kat aştı.
     Öte yandan, bu oranlara yemin törenini internetten ya da evleri dışında izleyenlerin dahil olmadığına işaret edildi.



Bu haber 251 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,601 µs