En Sıcak Konular

KUMLU: BAĞIMSIZ YARGI NETİCEYİ ORTAYA ÇIKARACAKTIR

22 Ocak 2009 11:06 tsi
KUMLU: BAĞIMSIZ YARGI NETİCEYİ ORTAYA ÇIKARACAKTIR Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek'in gözaltına alınmasına ilişkin, "İnanıyoruz ki hukukun üstünlüğü ve bağımsız yargı neticeyi ortaya çıkaracaktır" dedi.

ANKARA - Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek'in gözaltına alınmasına ilişkin, "İnanıyoruz ki hukukun üstünlüğü ve bağımsız yargı neticeyi ortaya çıkaracaktır" dedi.
Kumlu, Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Özbek'in Beysukent'teki evinin önünde yaptığı açıklamada, içerideki aramanın devam ettiğini belirtti.
"Biz yargının bağımsızlığı ve hukukun üstünlüğünün her şeyden önemli olduğuna inanıyoruz" diyen Kumlu, Türk Metal Sendikası'nın Türk-İş'e bağlı sendikaların en büyüklerinden biri olduğunu, Özbek'in de Türk sendika hareketine katkı sağladığını söyledi.
Kumlu, "Gerçek incelemelerden sonra ortaya çıkacaktır. Hepinizin izlediği gibi biz de takip ediyoruz. Şu anda avukatları ve yakınlarının dışında kimseyi içeriye almıyorlar. Gelişmeleri hep beraber takip edeceğiz, sizlere bilgi vereceğiz" diye konuştu.
"Özbek ile görüşüp görüşmediği" sorusu üzerine Mustafa Kumlu, "Görüştüm, burada. Ailesi, avukatları da aramaya nezaret ediyorlar" dedi.
Türk-İş Genel Başkanı Kumlu, "Özbek'in herhangi bir değerlendirmesinin olup olmadığı" sorusunu yanıtlarken de "Hayır" karşılığını verdi.
"Ergenekon soruşturmasının muhalifleri susturmaya yönelik hale geldiği eleştirileri konusunda ne diyorsunuz?" sorusuna Kumlu, "Bilemiyoruz. Gerçeği bir görelim. Şu anda yorum yapmak yanlış olur. İnanıyoruz ki hukukun üstünlüğü ve bağımsız yargı neticeyi ortaya çıkaracaktır" yanıtını verdi.
Açıklamanın ardından kısa süreliğine tekrar Özbek'in evine giren Kumlu, çıkışta, Mustafa Özbek'in durumunun iyi olduğunu bildirdi.

 



Bu haber 229 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,877 µs