En Sıcak Konular

''ERGENEKON'' AVRASYA TV VE TÜRK METAL'E SIÇRADI

22 Ocak 2009 11:38 tsi
''ERGENEKON'' AVRASYA TV VE TÜRK METAL'E SIÇRADI KKTC'nin mevcûdiyeti ve AVRASYA BİRLİĞİ savunucusu,AK PARTİ ,AB,ABD muhalifi,Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek'e ''Ergenekon'' gözaltısı.

ANKARA - ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında, Ankara'da Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek ile Erhan Göksel'in de aralarında bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı.
     Alınan bilgiye göre, soruşturmayı yürüten savcıların istemi ve mahkemenin kararı doğrultusunda Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek ve araştırmacı Erhan Göksel'i gözaltına aldı.
     Ekiplerin ayrıca, isimleri açıklanmayan 4 kişiyi daha soruşturma kapsamında gözaltına aldığı bildirildi.
     Soruşturma kapsamında bazı illerde de gözaltılar olduğu belirtildi.

AVRASYA TV VE TÜRK METAL SENDİKASI'NDA ARAMA

     ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Avrasya TV ve Türk Metal Sendikası'nın Ankara'daki bürolarında arama yapılıyor.
     Alınan bilgiye göre, sabah saatlerinde Avrasya TV ve Türk Metal Sendikası'na gelen emniyet güçleri arama yapmaya yaptılar.
     Emniyet güçleri içeri giriş çıkışları kontrol altında tutuyor.

GAZETECİ ÜNAL İNANÇ DA GÖZALTINA ALINDI

      Ergenekon soruşturması çerçevesinde Türk Metal Sendikası'nda arama yapan polis, Türk Metal Sendikası Genel Merkezi'nin yapı planını istedi. 
      Sendika Mali Sekreteri Mehmet Soyipek, Teşkilat Sekreteri İsmail Dursun ve Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Halime Aydın da arama çalışmalarına eşlik ediyor.
     Aramayı sürdüren polisin sendika yetkililerinden genel merkez binasının yapı planı istediği öğrenildi. Polis, sendika çalışanlarının içeri girmesine izin vermezken, bazı çalışanlardan kilitli kapıların anahtarlarını aldı.
     Türk Metal Sendikası Ankara Şube Başkanı Yavuz Gökçe, ''Aramayı bekliyor muydunuz?'' sorusunu, ''Türkiye'de demokrasinin nereye götürülmek istendiğini herkes biliyor'' diye yanıtladı. Gökçe, teşkilat, büro, muhasebe, basın ve sekreteryada 10 civarında bilgisayar bulunduğunu söyledi.
     Bu arada soruşturma çerçevesinde gazeteci Ünal İnanç'ın da gözaltına alındığı öğrenildi.

ANKARA'DA GÖZALTINA ALINAN İSİMLER

     "Ergenekon" soruşturması kapsamında Ankara'da gözaltına alınan 6 kişinin kimlikleri belirlenirken, Tokat'ta da Özel Harekat Şube Müdürlüğünde görevli bir polis memuru gözaltına alındı.
     Soruşturmayı yürüten savcıların istemi ve mahkeme kararı doğrultusunda Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınanların Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek ve araştırmacı Erhan Göksel ile Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcıları Mecit Hazır ve Pevrul Kavlak, Türk Metal Sendikası Genel Sekreteri Muharrem Aslıyüce ve Süleyman Erdinç olduğu kaydedildi.
     Emniyet yetkilileri, gözaltılarla ilgili ev ve iş yeri aramalarının devam ettiğini belirterek, işlemlerin tamamlanmasının ardından gözaltına alınan 6 kişinin İstanbul'a gönderileceğini bildirdi. 

TOKAT'TA 1 POLİS MEMURU DA GÖZALTINDA 
     
     Soruşturma kapsamında Tokat Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi'nde görevli polis memuru M.Ç'nin gözaltına alındığı bildirildi.
     M.Ç'nin emniyetteki sorgusu sürüyor.
     Bu arada, "Ergenekon" soruşturması kapsamında, adresi tespit edilen bir evde arama yapılması için Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne talimat geldiği öğrenildi.
     Talimat doğrultusunda harekete geçen Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin, Bursa'nın bir ilçesinde bulunduğu belirtilen evde arama yapacağı, ancak Bursa'da henüz kimsenin gözaltına alınmadığı bildirildi.

ISPARTA'DA DA "İFADELERİNE BAŞVURMA" GÖZALTISI

     "Ergenekon Soruşturması" kapsamında Isparta'da operasyon düzenlendiği öğrenildi.
     Soruşturma kapsamında Isparta'da, bazı kişilerin adresine polis ekiplerinin gönderildiği, bu kişilerin ifadelerine başvurulmak üzere gözaltına alınacakları belirtildi.
     Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, operasyonların devam ettiğini, bu nedenle hiçbir açıklama yapılmayacağını bildirdi.

 ÖZBEK'İN EVİNDE ARAMA YAPILIYOR

     "Ergenekon" soruşturması kapsamında Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek'in evinde arama yapılıyor.
     Özbek'in Beysukent'teki evine sabah saatlerinde gelen Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri evde arama yapmaya başladı. Jandarma ekipleri de evin çevresinde güvenlik önlemi aldı.

HAYDAR ÖZBEK: BABAM İÇİN GÖZALTI TALİMATI VAR

     Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek'in oğlu Haydar Özbek, babasıyla ilgili gözaltına alınma talimatı bulunduğunu bildirdi.
     Haydar Özbek, arama yapılan babasının Beysukent'teki evinin önüne çıkarak gazetecilere açıklamalarda bulundu. Olanların "ABD'nin direktifleri" sonucu gerçekleştiğini iddia eden Haydar Özbek, evdeki aramaya sabah saat 05.00'te başlandığını söyledi.
     Evde olan babasının yanında avukatlarının bulunduğunu, durumunun iyi olduğunu anlatan Haydar Özbek, evdeki her şeyin arandığını dile getirdi. Haydar Özbek, "Ergenekon savcısı zatın talimatıyla geldiler. Gözaltına alma talimatı da var. Türkiye'de Türk olmanın suç olduğu bir dönem yaşıyoruz. Yakında Nejat Uygur'u da tutuklarlarsa şaşırmayın" dedi.

KAHRAMANMARAŞ'TA ÜÇ POLİS MEMURUNA GÖZALTI

     "Ergenekon" soruşturması kapsamında Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevli üç polis memurunun gözaltına alındığı bildirildi.
     Polis memurlarının emniyet müdürlüğündeki sorgulamaları devam ediyor.

BATIKENT'TE "ERGENEKON" ARAMASI

     "Ergenekon" soruşturması kapsamında, Şirinoğlu Sosyal ve Stratejik Araştırmalar Merkezi'nde arama başlatıldı.
     Batıkent'teki merkeze gelen Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi polislerinin, sabah saatlerinde arama çalışmalarına başladığı öğrenildi.

HATAY'DA DA BİR POLİS MEMURU GÖZALTINA ALINDI

     "Ergenekon" soruşturması kapsamında Hatay'da Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevli bir polis memurunun gözaltına alındığı bildirildi.
     Hatay Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru M.D'nin gözaltına alındığı, sorgulamak üzere İstanbul'a gönderileceği belirtildi.

BURSA İZNİK'TEKİ EVDE YAPILAN ARAMA TAMAMLANDI

     "Ergenekon" soruşturması kapsamında Bursa'nın İznik ilçesindeki bir evde polis ekiplerince yapılan arama tamamlandı.
     Operasyon kapsamında Şırnak'ta gözaltına alındığı öğrenilen bir askerin annesine ait evde, Bursa Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince ortaklaşa yapılan arama sona erdi. Evde bulunan yaklaşık 15 CD'ye el konulduğu, incelenmek üzere Bursa Emniyet Müdürlüğüne gönderildiği öğrenildi.

GÖZALTINA ALINAN ÖZBEK, EMNİYETE GÖTÜRÜLDÜ

     "Ergenekon" soruşturması kapsamında gözaltına alınan Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek, arama yapılan evinden alınarak emniyete götürüldü.
     Sabah saatlerinde Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekiplerince evinde arama yapılmaya başlanan Özbek, aramaların tamamlanmasının ardından, evinden alınarak sivil plakalı bir polis aracına bindirilerek emniyete götürüldü. Mustafa Özbek evinden çıkarılırken, evin önünde bekleyen sendika üyesi işçiler, Özbek'e destek gösterisinde bulundular.
     Polis, yapılan arama sonucu bazı video kasetlere ve dokümanlara da el koydu.
     Türk Metal sendikasına üye işçiler Özbek'in evinin önünde, "Özbek seninle ölüme gideriz", "Biz hepimiz Özbek'iz", "Özbek'e uzanan eller kırılsın" şeklinde sloganlar attı.



Bu haber 733 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,290 µs