En Sıcak Konular

ERDOĞAN: HUKUK ÖZGÜRLÜKLERİN GARANTİSİDİR

17 Aralık 2007 17:56 tsi
ERDOĞAN: HUKUK ÖZGÜRLÜKLERİN GARANTİSİDİR Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hukukun, toplumsal düzenin temeli, bireysel hak ve özgürlüklerin garantisi olduğunu belirtti...

KONYA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hukukun, toplumsal düzenin temeli, bireysel hak ve özgürlüklerin garantisi olduğunu belirterek, ''Hukuk, er veya geç herkese lazım, hukuksuzluk ise kaosun, çatışmanın ve haksızlıkların zeminidir'' dedi.
     Başbakan Erdoğan, Konya Adalet Sarayı yeni binasının açılışında yaptığı konuşmada, adaleti, hükümetin öncelikli ilk 4 hizmet alanı arasına koyarak çalışmalarını büyük bir heyecanla sürdürdüklerini ifade ederek, şunları kaydetti:
     "Bir ülkede hukuk sistemi ne kadar güçlüyse ne kadar sağlıklı işliyorsa iç barış ve huzur o kadar garanti altındadır.
     Hukuk devleti standartlarına ulaşmak kadar önemli olan husus, adalet hizmetlerinin uygun ve yeterli şartlarda veriliyor olmasıdır. Hukukun her türlü töhmetten, her türlü olumsuz tartışmadan, şaibeden uzak, herkesin güvendiği, kendini teslim ettiği bir kurum niteliği taşıması şarttır. İnsanların hukuka, adalete ve bunları temsil eden kişilere güveni en üst düzeyde olmalı."
     Erdoğan, gelişmiş ülkelerin bu şekilde anılmasını sağlayanın sadece ekonomik refah düzeyleri olmadığına işaret ederek, "Bundan daha önemlisi, evrensel değerlere bağlı kalarak kurdukları ve işlettikleri sağlam hukuk düzenleridir" dedi.
     Başbakan Erdoğan, 2009 yılı sonunda Ankara-Konya hızlı tren projesini bitirmeyi hedeflediklerini belirterek, Ankara-Konya arasındaki mesafenin bir saat on beş dakikaya düşeceğini bildirdi.
     Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin de yaptığı konuşmada, adalet kavramının önemine değinerek, ''Adalet terazisi iyi tartmalı, kimsenin hakkını kimseye vermemeli'' dedi.
     Bakan Şahin, son 5 yılda 100'e yakın adalet sarayı inşa ettiklerini belirterek, şöyle konuştu: ''Adliyelerimiz hükümet konaklarının bir köşesinde hizmet vermeyecek, müstakil olacak. Yargı hizmetini en iyi şekilde vermenin gayreti içindeyiz. Hakim ve savcılarımız her türlü siyasi görüşlerin üstünde bugüne kadar görevlerini yaptılar, bundan sonra da yapacaklar. Hükümet olarak görevimiz, yargıya hizmet etmek ve ihtiyaçlarını karşılamaktır. 3 yıl içinde hakim ve savcılarımızın lojman sorunu kalmayacak.''


Bu haber 407 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,226 µs