En Sıcak Konular

GENELKURMAY BAŞKANLIĞI GÖRÜNTÜLERİ BASINA DAĞITTI

17 Aralık 2007 17:32 tsi
GENELKURMAY BAŞKANLIĞI GÖRÜNTÜLERİ BASINA DAĞITTI Genelkurmay Başkanlığı, Irak'ın kuzeyinde ve Kandil Dağı bölgesindeki terör örgütüne ait hedeflerin vurulmasına ilişkin görüntüleri basına dağıttı.

ANKARA - Genelkurmay Başkanlığı, Irak'ın kuzeyinde ve Kandil Dağı bölgesindeki terör örgütüne ait hedeflerin vurulmasına ilişkin görüntüleri basına dağıttı.
     Türk Hava Kuvvetlerine bağlı savaş uçakları tarafından 16 Aralık gününün ilk saatlerinde gece şartlarında çekilen video görüntülerinde, atış yapılan hedeflerin tam isabetle vuruldukları ve ardından yükselen dumanlar görülüyor.
     Genelkurmay Başkanlığından bugün yapılan yazılı açıklamada da başarıyla tamamlanan harekat sonucu hedeflerde meydana gelen hasar ve zayiatın tespit çalışmalarının devam ettiği duyurulmuştu. Açıklamada, ilk değerlendirmelere göre planlanmış olan hedeflerin hepsine tam isabet kaydedildiği belirtilerek, söz konusu hedeflerin tümünün son derece titiz ve ayrıntılı bir analiz sonucu belirlendiği ve sivillerin yaşadığı meskun mahal olmadıkları kesinlikle tespit edildikten sonra hedef listesine dahil edildikleri kaydedilmişti.

Konu ile ilgili Genelkurmay Başkanlığının internet sitesindeki basın açıklaması şöyle:

"Irak'ın kuzeyinde ve Kandil Dağı bölgesindeki PKK/KONGRA-GEL terör örgütüne ait hedeflerin, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 16 Aralık 2007 günü saat 01:00'dan itibaren icra edilen hava harekatı ve karada konuşlu ateş destek vasıtaları ile vurulduğu kamuoyuna açıklanmıştır.

    Başarıyla tamamlanan harekat sonucu hedeflerde meydana gelen hasar ve zayiatın tespiti çalışmaları devam etmektedir. İlk değerlendirmelere göre, planlanmış olan hedeflerin hepsine tam isabet kaydedilmiştir.

    Söz konusu hedeflerin tümü son derece titiz ve ayrıntılı bir analiz sonucu belirlenmiş ve sivillerin yaşadığı meskun mahal olmadıkları kesinlikle tespit edildikten sonra hedef listesine dahil edilmişlerdir.

    Gösterilen bu duyarlılığa rağmen, bazı mihraklar tarafından, sivil hedeflere ateş edildiği şeklinde saptırılmış beyanat verildiği ve yayınlar yapıldığı görülmektedir. PKK terör örgütüne hizmet eden söz konusu beyanat ve yayınların arkasındaki gerçek nedenler tarafımızdan bilinmektedir.

    Kamuoyuna saygı ile duyurulur."




Bu haber 489 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,799 µs