En Sıcak Konular

ANADOL:YEMEK, SİYASAL KRİZE YÖNELİKSE YANLIŞ

21 Ocak 2009 13:33 tsi
ANADOL:YEMEK, SİYASAL KRİZE YÖNELİKSE YANLIŞ CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, yasama, yürütme ve yargı organlarının başkanlarıyla görüşmesinin, "siyasal krizin çözümüne yönelik olması halinde bunun çok yanlış olacağını" öne sürdü.

ANKARA - CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, yasama, yürütme ve yargı organlarının başkanlarıyla görüşmesinin, "siyasal krizin çözümüne yönelik olması halinde bunun çok yanlış olacağını" öne sürdü.
     TBMM'de, Cumhurbaşkanı Gül'ün yemek davetiyle ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Anadol, Türkiye'de siyasal kriz yaşandığını, bunun ana nedeninin iktidarın yargıyı siyasallaştırması olduğunu iddia etti.
     Anadol, Ergenekon davasının, dava olmaktan çıktığını savunarak şöyle dedi:
     "Ergenekon davası, iktidarın yürüttüğü psikolojik savaşın bir aracı haline geldi. Dolayısıyla ülkede bir bunalım var, siyasal kriz doğdu. Siyasal krizin nerelerde çözüleceği bellidir Anayasaya göre. Cumhurbaşkanı'nın yemeği, bu krizin çözümüne yönelikse çok yanlış. Neden yanlış? Yüksek yargı organlarının başkanları, Meclis Başkanı, Başbakan ve Cumhurbaşkanı, dava dosyasını masanın üstüne koyup tartışacaklarsa, Anayasanın 138. maddesini ihlal etmiş olurlar. Böyle bir yetkileri yok. 'Yargıya talimat verme, yol gösterme, öneride bulunma' yetkileri yok. Böyle yapmayacaklarsa; 'Bu siyasal krizden nasıl çıkarız, çözüm yollarınız nedir?' diye soracaklarsa, o zaman da yüksek yargı organlarının başkanlarını, siyasetin göbeğine itmiş olurlar, siyasal tartışmanın içine çekmiş olurlar. Bu da Anayasaya aykırı. Yargının görevi belli. Yüksek yargı organlarının başkanlarının, siyasal sorunlara çözüm aramak diye bir görevleri yok.
     O zaman ne oluyor? 'Bu, bir yılbaşı yemeğidir. Kayseri mantısı ikram etti Sayın Cumhurbaşkanı. Önemli makamlarda bulunan kişilerin tanışmalarına vesile oldu. Onun için bu toplantıyı yaptık' diyorlarsa bir diyeceğimiz yok."

Bu haber 387 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,575 µs