En Sıcak Konular

NUMAN KURTULMUŞ: BİZ ANTİ-SEMİTİK DEĞİLİZ

20 Ocak 2009 22:27 tsi
NUMAN KURTULMUŞ: BİZ ANTİ-SEMİTİK DEĞİLİZ Numan Kurtulmuş, “Biz anti-semitik değiliz. Çünkü Hz. Muhammed'i nasıl peygamber olarak görüyorsak, Hz. Musa'yı da peygamber olarak görüp, inanırız” dedi.

ANKARA-Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Keçiören Belediye Başkan Adayı Cafer Güneş'i partililere tanıttığı toplantıda yaptığı konuşmada,''Biz anti-semitik değiliz. Çünkü Hz. Muhammed'i nasıl peygamber olarak görüyorsak, Hz. Musa'yı da peygamber olarak görüp, inanırız'' dedi.
     Kurtulmuş, Keçiören'deki Yunus Emre Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda, Keçiören Belediye Başkan Adayı Cafer Güneş'i partililere tanıttı.
     Numan Kurtulmuş, burada yaptığı konuşmada, seçim kampanyasına henüz tam olarak başlamadıklarını, ama Türkiye'nin dört bir yanını dolaştıklarını ifade etti.
     Daha önce “Türkiye'nin ana muhalefeti” olarak nitelendirdiği partisinin, bu gezilerden sonra “Türkiye'nin muktedir saadetinin partisi” olduğunu gördüğünü dile getiren Kurtulmuş, 29 Marta kadar tam bir seçim seferberliği içinde olacaklarını, 30 Marttan itibaren de “Saadet'in iktidar yürüyüşünü başlatacaklarını” kaydetti.
     Kurtulmuş, siyaseti “özgürlük, adalet ve refahı getirmek, yeniden büyük Türkiye'yi kurmak, Gazze'de çocukların ağlamamasını sağlamak” için yaptıklarını belirterek, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına değindi.
     “20. yüzyılda daha önce insanlık tarihinde görülmeyen soykırım ve etnik temizlik düzeyinde katliam görüldüğünü, Moğol istilasının bile bundan daha şerefli ve insanı değerler üzerine kurulu olduğunu” söyleyen Kurtulmuş, şöyle konuştu:
     “İsrail, elindeki kanı ateşkes ilan ederek temizleyemez. İsrail ordusu tüm güçlerini Gazze'den çekmelidir. Gazze'nin tamamının onarımı için savaş tazminatı vermelidir. Sınır kapıları uluslararası güç tarafından kontrol edilmelidir. Yaralıların başta Türkiye olmak üzere bölge ülkelerinde tedavisi için hava koridoru oluşturulmalıdır.”
     Numan Kurtulmuş, hiçbir din mensubu ve milleti peşin olarak düşman görmediklerini, bu konudaki ölçülerinin “zalimlik” olduğunu bildirerek, “Biz anti-semitik değiliz. Çünkü Hz. Muhammed'i nasıl peygamber olarak görüyorsak, Hz. Musa'yı da peygamber olarak görüp, inanırız” diye konuştu.
     Öte yandan, Türkiye'de ailevi değerlerin bozulduğunu, fakirliğin arttığını, eroin kullanma yaşının düştüğünü, çünkü Türkiye'nin bölgede güçlü olmasının istenmediğini belirten Kurtulmuş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da krizle ilgili farklı şeyler söylediğini ifade etti.
Kurtulmuş, “Sayın Başbakan tuttuğunuz yol yol değildir, aslınıza, milletinize, Milli Görüş'e dönün ya da işi aslına teslim edin” dedi.

“KEÇİÖREN BİR MOZAİK...”

     Keçiören Belediye Başkan Adayı Güneş de salondaki kalabalığa işaret ederek, “uzun yıllar bu atmosfere hasret kaldıklarını” söyledi.
     Keçiören'i “mozaik” olarak nitelendiren Güneş, ilçede Çankırı'dan Mardin'e birçok ilden vatandaşın yaşadığını, kendisinin de herkesle olduğunu dile getirdi.
     Güneş, Keçiören'de belediyeye Milli Görüş'ün “ilaç bulacağını, çare olacağını” ifade ederek, esnaf, emekli, kadınlar, özürlüler gibi bir çok konuda projeleri bulunduğunu bildirdi.
     Seçildiği takdirde “ibadet aşkıyla çalışacağını, partizanlık yapmayacağını, ilçenin tüm bölgelerine hizmet götüreceğini, emaneti ehline vereceğini, vatandaşı belediyenin kurumlarına nefret ettirmeyeceğini ve belediyeyi denetleme imkanı sunacağını” vaat eden Güneş, partililerden  “Keçiören'de girilmedik ev, söylenmedik söz kalmayacağına” dair söz aldı.



Bu haber 396 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,295 µs