En Sıcak Konular

TÜRK:DEVLET KENDİSİYLE YÜZLEŞMELİDİR

20 Ocak 2009 15:58 tsi
TÜRK:DEVLET KENDİSİYLE YÜZLEŞMELİDİR DTP'li Ahmet Türk, "Hakikatleri Araştırma Komisyonu kuralım ve Türkiye'nin yakın tarihinin karanlık sayfalarını açalım. Devlet kendisiyle yüzleşmelidir" dedi.

ANKARA - DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, "Hakikatleri Araştırma Komisyonu kuralım ve Türkiye'nin yakın tarihinin karanlık sayfalarını açalım. Devlet kendisiyle yüzleşmelidir. Devlet bu yüzleşmeyi gerçekleştirmezse Türkiye, ne demokratikleşir ne de AB üyesi olabilir" dedi.
     Partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Ergenekon'un bütün boyutlarıyla açığa çıkartılması konusunda ciddi kaygılar taşımaktayız" diyen Türk, çetenin faaliyetlerinin sadece hükümete yönelik eylemlerle sınırlandırıldığını, Fırat'ın doğusunda işlenen faili meçhul cinayetlere dokunulmadığını iddia etti.
     Ergenekon'un en büyük suçları Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde işlediğini ileri süren Türk, bölgedeki faili meçhul cinayetler ve kayıpların da Ergenekon soruşturması kapsamına alınmasını isteyerek şöyle dedi:
     "Bu nedenle Türkiye'nin geçmişiyle yüzleşmesi, ittihatçı zihniyetten arınması, demokratikleşme yolunda önemli bir hamle olacaktır.
     Ele geçen bu tarihi fırsat heba edilmemelidir. Bir çok ülke geçmişiyle yüzleşip, karanlık yapıları tasfiye etti. Darbeciler yargılandı, Peki böylesi bir süreci kendi içinde başlatmayan Türkiye'nin çağdaş demokratik ülkeler arasında yeri olabilir mi? Çetelerini tasfiye etmeyen bir ülkenin medeniyetler ittifakında yeri olabilir mi?"
     DTP olarak Ergenekon soruşturma sürecinin peşini bırakmayacaklarını tekrarlayan Türk, Türkiye'nin çetelerden, hukuk dışı örgütlenmelerden kurtulabilmesinin yolunun Kürt sorununun çözümünden geçtiğini öne sürdü.
    
     -SORUMLULARIN ÜZERİNDEKİ DEVLET ZIRHI-
    
     Türk, konuşmasında Hrant Dink olayıyla ilgili yargılama sürecinde ciddi mesafe alınamadığını savundu ve "Katilleri kimler? İşte bugün karşımıza çıkan Ergenekon ve uzantılarıdır. Tetikçiler tutuklandı ama tetiği çektirenler, Dink'in öldürülmesine karar verenler hala görevlerinin başında" dedi.
     Başbakanlık Teftiş Kurulu raporunda olayda sorumluluğu bulunduğu belirtilmesine rağmen emniyetin 2 istihbarat şefine dokunmadığını iddia eden Türk, şunları söyledi:
     "Bunların görevden alınmaması tartışmalara neden olmaktadır. Dink cinayetinde sorumluluğu bulunan emniyet çeperi, hükümetçe korunmaktadır. Duyarlı kamuoyu, Dink cinayetinin peşini bırakmamıştır, bırakmıyor. Bu cinayetin peşini, aydınlanıncaya kadar bırakmayacağız. Bu, Dink'e bir namus borcumuzdur. Olayın sorumluları üzerindeki devlet zırhı kaldırılmalı ve derhal yargı önüne çıkarılmalıdır. Aksi taktirde bu tür cinayetlerin önüne geçilemez."

Bu haber 399 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,662 µs