En Sıcak Konular

KOMUTANLAR KIRCA'NIN CENAZE TÖRENİNE KATILDI

20 Ocak 2009 13:49 tsi
KOMUTANLAR KIRCA'NIN CENAZE TÖRENİNE KATILDI Malul Gazi Emekli Jandarma Kıdemli Albay Abdülkerim Kırca için Kocatepe Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ ve komutanlar Kırca'nın ailesine baş sağlığı diledi.

ANKARA - Malul Gazi Emekli Jandarma Kıdemli Albay Abdülkerim Kırca için Kocatepe Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.
     Kocatepe Camisi'ndeki cenaze törenine Kırca'nın eşi Meriç Kırca, kızları Ayça ve Gökçe Kırca ve yakınları ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık ve kuvvet komutanları ve Jandarma Genel Komutanlığından çok sayıda subay ve astsubay katıldı. Tekerlekli sandalye kullanan bir grup gazi de ellerinde Türk bayrakları ile cenaze törenine geldi.
     Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ ve komutanlar Kırca'nın ailesine baş sağlığı diledi. MGK Eski Genel Sekreteri Emekli Orgeneral Tuncer Kılınç da Kırca'nın ailesine baş sağlığı dilerken cenazeye katılanlar tarafından alkışlandı. Emekli Orgeneral Kılınç, Orgeneral Başbuğ ve kuvvet komutanları ile sohbet etti.
     Kırca için Kocatepe Camisi'ndeki öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı. Namaza, Kırca'nın eşi, çocukları, Orgeneral Başbuğ, İçişleri Bakanı Atalay ve protokol bölümündeki generallerin tamamı da katıldı.
     Kırca'nın eşi Meriç Kırca'nın, cenaze namazına geçerken, ''Vatan için mücadele eden kahraman gitti'' dediği duyuldu.
     Cenaze namazının ardından Kırca'nın Türk bayrağına sarılı tabutu, merasim mangasınca omuzlarda taşınarak top arabasına konuldu.
     Uğurlama töreni için Kırca'nın yakınları ve komutanlar Kocatepe Camisi'nin önündeki yola geçti. Kırca'nın eşi Meriç Kırca, ''Onursuz üç beş çapulcu utansın. Çok kahramanlar vardı, teki de oydu, onuruyla gitti benim kocam'' dedi.
     Bu sırada Kırca'nın bir yakını, ''Bunları yazın, bu kahramanları bu hale kim getirmiş, bunları da çekin. İyi ki varsınız Başbuğ Paşam. Sayın Bakan iftiracıları yargılayın, itirafçı değil, iftiracı onlar'' sözleriyle tepkisini dile getirdi.
     Bir başka yakını da ''Binlerce Kırca daha var. Vatanseverleri öldüre öldüre bitiremezsiniz. Bir tane gider bin tane gelir'' sözleriyle tepkisini dile getirdi. Bazı yakınları da basın mensuplarına çıkan haberlerle ilgili tepki gösterdi.
     Kırca'nın cenazesi askerlerin omuzunda taşınırken eşi ve kızları asker selamı verdi.
     Törene katılan gaziler de uğurlama için yola inerken Kırca'nın ailesi ve yakınları ile askerler tarafından alkışlandı.
     Kırca'nın cenazesi bir süre de top arabasında taşındıktan sonra defnedilmek üzere Karşıyaka Mezarlığı'na nakledildi.

KIRCA AİLESİNİN AÇIKLAMASI

      Bu arada, cenaze töreninde Kırca ailesi adına yazılı bir açıklama dağıtıldı. Açıklamada, şöyle denildi:
     ''Bazı şer odaklarının yaygınlaştırdığı olumsuz havanın, milletine sadakatle ve cansiperane hizmet etmiş insanları hayatından vazgeçer hale getirdiğinin canlı bir örneği ile karşı karşıyayız. Bu sorumsuzluk Kırca ailesini olduğu gibi necip milletimizi de derinden sarsmaktadır. Aklı selimin galip geleceğini ummaktan başka şu an elimizden bir şey gelmiyor. Tek tesellimiz kahraman silah arkadaşlarının ayakta dimdik bir duruşla sergiledikleri birlik, beraberlik havasıdır. Yarınlardan eğer ümitliysek siz değerli komutanlarımızın bu vakur duruşu sayesindedir.
     Bu sorumsuzluk, vatansever duygularla çalışan, fedakar, feragat sahibi insanların gelecekte bulunmasını zorlaştırabilir. Unutulmamalıdır ki Kerim Kırca'lar kolay yetişmiyor. Aziz Türk milletinin başı sağolsun. Evladımıza, Türk milletinin değerli evladına Allah'tan rahmet diliyoruz. Ruhu şad olsun.''



Bu haber 389 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,367 µs