En Sıcak Konular

''SİMSAR OPERASYONU'' SORUŞTURMASINDA 23 KİŞİYE DAVA AÇILDI

20 Ocak 2009 11:17 tsi
''SİMSAR OPERASYONU'' SORUŞTURMASINDA 23 KİŞİYE DAVA AÇILDI ''Simsar'' operasyonu kapsamında, aralarında Futbol Federasyonu eski yöneticisi Recep Özcan ve eski milletvekili Süleyman Bölünmez'in de bulunduğu 23 kişi hakkında dava açıldı.

ANKARA - ''Simsar'' operasyonu kapsamında, aralarında Futbol Federasyonu eski yöneticisi Recep Özcan ve eski milletvekili Süleyman Bölünmez'in de bulunduğu 23 kişi hakkında dava açıldı.
     Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının ''Simsar'' Operasyonu kapsamında yürüttüğü soruşturma tamamlandı.
     Cumhuriyet Savcısı Mehmet Tamöz tarafından açılan davanın iddianamesinde, Recep Özcan, Recep Ali Hacısüleymanoğlu, Servet Turgut, Orkun Özcan, Özcan Erçandırlı, Yusuf Deniz ve Ahmet Kişnici'nin, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüt kapsamında rüşvet vermek, nitelikli dolandırıcılık, kaçakçılık, kamu görevlilerini görevini kötü kullanmaya azmettirme, DSİ nezdinde yapılan su kullanım hakkı anlaşma projelerinde kurdukları firmalara veya anlaştıkları firmalara DSİ nezdinde görev yapan görevlilerin iştirakiyle su kullanım hakkı teminini sağlayıp, haksız menfaatler sağladıkları ve suç gelirlerini aklama suçlarını işledikleri ileri sürüldü.
     ''Dava konusu örgütü oluşturan söz konusu kişilerin, bir araya gelmesinin soyut bir birleşme olmadığı ve bünyelerinde hiyerarşik bir birleşme olduğu'' ifade edilen iddianamede, şunlar kaydedildi: 
    ''Şüphelilerin kurmuş olduğu örgütün, işlenmesi amaçlanan suçlar açısından sadece bir araç niteliğinde olduğu, söz konusu örgütün toplum düzenini, kamu güvenliğini ve barışını tehlikeye soktuğu anlaşılmaktadır. Örgütün yapısı, sahip olduğu üye sayısı ile araç ve gereç bakımından amaçlanan suçları işlemeye elverişli olduğu anlaşılmıştır.
     Söz konusu şüphelilerin arasında soyut bir birleşmeden öte, hiyerarşik bir ilişkinin bulunması, suç işlemek amacı etrafında fiili birleşmenin olması, niteliği itibariyle devamlılık göstermesi, örgütün yapısı, sahip bulunduğu üye sayısı ile araç ve gereç bakımından amaçlanan suçları işlemeye elverişli olmasının varlığının görülmesi karşısında; 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 220. maddesinde belirtilen suç işlemek amacıyla örgüt kurmak suçunun oluştuğu anlaşılmaktadır.''
     Şüphelilerin ses kayıt çözüm tutanakları ve teknik izleme kayıtlarına da yer verilen iddianamede, ''Örgütün; 17 Ocak-14 Şubat 2008 Futbol Federasyonu Başkanlık seçimlerini engellemesine yönelik faaliyetleri esnasında, emir komuta zinciri, hiyerarşik yapı açıkça görülmüştür'' denildi.
     İddianamede, Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı görevinde de bulunan sanık Recep Özcan'ın ''suç işlemek amacıyla örgüt kurup, yönetmek'', ''rüşvet vermek ve rüşvet almak suçuna iştirak etmek'', ''nitelikli dolandırıcılık'', ''görevi kötüye kullanmak'' ve ''suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama'' suçlarından cezalandırılması talep edildi.
     Diğer sanıklar Recep Ali Hacısüleymanoğlu, Servet Turgut, Orkun Özcan, Özcan Erçandırlı, Yusuf Deniz, Ahmet Kişnişci, Mine Çatalsakal, Rıza Hakan Başsorgun, Ahmet Turan Kepenek, Birgül Nurdoğdu, Raci Çoruhlu, Beyhan Şepitçi, Gürsel Sağmal, Mehmet Bilen, Süleyman Bölünmez, Ali Koçak, Ahad Berkin, Bülent Doğanay Samuray, Abdullah Pehlivan, İsmen Çömez, Bülent Bardakçı ve Adnan Delikurt'un da üzerlerine atılı suçlardan cezalandırılmaları istendi.

Bu haber 1,371 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,977 µs