En Sıcak Konular

2009'UN EN YATIRIMCI ''KİT''İ TCDD OLACAK

20 Ocak 2009 11:01 tsi
2009'UN EN YATIRIMCI ''KİT''İ TCDD OLACAK Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) bu yıl 4 milyar 303 milyon TL yatırım yapacak. En yatırımcı KİT ise 1 milyar 350 milyon TL ile TCDD olacak.

ANKARA - Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) bu yıl 4 milyar 303 milyon TL yatırım yapacak. En yatırımcı KİT ise 1 milyar 350 milyon TL ile TCDD olacak.
     2009 Yılı Yatırım Programı'ndan yapılan tespitlere göre, 2008 yılında KİT'ler için ayrılan yatırım ödeneği 3 milyar 249 milyon TL düzeyindeydi. Böylece, bu yıl KİT'lerin yatırım ödeneği yüzde 32,4 artış gösterdi.
     TCDD'nin ardından bu yıl en fazla yatırım yapacak KİT'ler arasında 684 milyon 500 bin TL ile Elektrik Üretim AŞ Genel Müdürlüğü ve 650 milyon TL ile TPAO yer alıyor.
     2009 yılında Türkiye Elektrik İletim A.Ş Genel Müdürlüğü 450 milyon TL tutarında, BOTAŞ Genel Müdürlüğü 427 milyon TL tutarında, DHMİ Genel Müdürlüğü 275 milyon TL tutarında, Eti Maden İşleri Genel Müdürlüğü 150 milyon TL tutarında yatırım yapacak.
     Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Genel Müdürlüğü bu yıl 62 milyon TL'lik, Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) 58 milyon 800 bin TL'lik, PTT Genel Müdürlüğü de 50 milyon TL'lik yatırım gerçekleştirecek.
     Yatırımların sektörel dağılımına göre, 2009 yılındaki KİT yatırımlarının dörtte üçünü ulaştırma-haberleşme ve enerji yatırımları oluşturacak.
     Diğer taraftan, bu yıl özelleştirilecek KİT'ler için 576 milyon TL yatırım ödeneği ayrıldı. 2008 ödeneği 751 milyon TL düzeyindeydi.
     Özelleştirme kapsamında yer alan KİT'lerden bu yıl en fazla yatırım ödeneği ayrılan kuruluş 550 milyon TL ile TEDAŞ oldu.

Bu haber 414 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,050 µs