En Sıcak Konular

ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİNDEN PROTESTO

19 Ocak 2009 17:33 tsi
ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİNDEN PROTESTO İstanbul Üniversitesinde görev yapan bir grup araştırma görevli, akademik kadrolarının devam etmesi için üniversitede protestoda bulundu.

İSTANBUL - İstanbul Üniversitesinde görev yapan bir grup araştırma görevli, akademik kadrolarının devam etmesi için üniversitede protestoda bulundu.
     Rektörlük binası önünde toplanan araştırma görevlileri, ellerinde pankartlarla ''Asistan kıyımına son'', ''Ferman YÖK'ün, üniversiteler bizimdir'', ''Doktoralı işsiz olmayacağız'' sloganları atarak, üniversitenin Beyazıt kapısının önüne kadar yürüdü.
     Burada grup adına açıklama yapan İstanbul Üniversitesi Araştırma Görevlileri Temsilciler Kurulu üyesi Cemil Ozansu, yeni Rektör Prof. Dr. Yunus Söylet'in göreve geldiği gün, araştırma görevlilerinin sözleşmeli istihdamının yarattığı sorunların yakıcılığını sürdürdüğünü, yıllarını Türkiye'nin bilim dünyasına hizmet ederek geçirmiş araştırma görevlilerinin teker teker üniversite ile ilişkilerinin kesildiğini öne sürdü.
     Bu acil sorunun sadece araştırma görevlilerinin meselesi olmadığını, üniversitelerin geleceğini ipotek altına alan bir anlam taşıdığını ifade eden Ozansu, bugün işten atılmanın eşiğinde olan 30'a yakın araştırma görevlisinin ve işten çıkarılmaya devam edecek binlerce araştırma görevlisinin, ülkenin kamu kaynaklarıyla yetiştirilmiş nitelikli iş gücü olduğunu söyledi.
     Ozansu, üniversitede çözülmeyi bekleyen en acil sorunun araştırma görevlilerinin özlük haklarının teminat altına alınması olduğunu dile getirdi.
     Bu sırada, rektörlük binasındaki birimleri ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Yunus Söylet, araştırma görevlilerinin taleplerini dinledi.
     Prof. Dr. Söylet, sorunun çözümü için ellerinden geleni yapacaklarını ancak bunun cevabını hemen veremeyeceklerini belirterek, şunları söyledi:
     ''Oturup bu sorun için uğraşacağız. Bugünkü tek işimiz bu. Bir formül bulmaya çalışacağız. Ne kadar zamandır uğraştığımı biliyorsunuz. Bu sorunun beni beklediğini, ben zaten biliyordum. Ama gayri kanuni bir şey yapmak hiçbirimizin elinde değil. Sorun bizim önümüze geldi. Bizim çözmemiz gerekiyor. Çözmek için gayret ediyoruz. Bakmamız gereken şeyler, etmemiz gereken telefonlar, zorlamamız gereken mevki ve makamlar var. Perşembe gününe kadar olsun diye bir şeyler yapacağız.''
     Araştırma görevlileri, görüşmenin ardından binadan ayrıldı.

Bu haber 390 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,529 µs