En Sıcak Konular

TEB:BÖYLE BİR TEHDİDE BOYUN EĞMEYECEĞİZ

19 Ocak 2009 17:27 tsi
TEB:BÖYLE BİR TEHDİDE BOYUN EĞMEYECEĞİZ TEB Başkanı Erdoğan Çolak, "(Ya bunu imzalarsınız ya imzalamazsınız) olgusu bizim için bir tehdittir.Türk Eczacıları Birliği böyle bir tehdide boyun eğmeyecektir" dedi.

ANKARA - Türk Eczacıları Birliği Başkanı Erdoğan Çolak, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkan Vekili Fatih Acar'ın ilaç alım protokolü konusundaki açıklamalarıyla ilgili olarak, "(Ya bunu imzalarsınız ya imzalamazsınız) olgusu bizim için bir tehdittir. Türk Eczacıları Birliği böyle bir tehdide boyun eğmeyecektir" dedi.
     Çolak, ilaç alım protokolü konusunda düzenlediği basın toplantısında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ'dan randevu istediklerini bildirdi.
     Sağlık Bakanı ile bugün saat 17.00'de görüşeceklerini söyleyen Çolak, şöyle konuştu:
     "Sosyal Güvenlik Kurumu'nun, 'Gelin bunu bu şartlarla imzalayın' olayı bizim açımızdan yeterli bir neden değildir. Eczacılarımız da bu konuda gereken yanıtı kendilerine verecektir. Bu işler tehditle yürümez. Burada 70 milyonun sağlığı söz konusudur. Burada Türk Eczacıları Birliği özenli davranmıştır. Bizi tehdit ederek SGK'nin bir yere varması mümkün değildir."
     Çolak, 31 Ocak 2009 tarihine kadar sağlık ve ilaç hizmetinin süreceğini belirterek, imzayı bir güne sıkıştırmanın "tehdit" anlamına geldiğini vurguladı ve "Elektronik sözleşmenin, eczacıların birliğinin ve bütünlüğünün bozulması anlamına geleceğinin" altını çizdi.

ÇOLAK: SİYASETİN BU İŞİ ÇÖZMESİ İÇİN ADIM ATMASINI BEKLİYORUZ

     Türk Eczacıları Birliği (TEB) Başkanı Erdoğan Çolak, ''Biz bürokrasinin bu işi çözeceğine inanmıyoruz, siyasetin bu işi çözmesi için adım atmasını bekliyoruz'' dedi.
     Çolak, ilaç alım protokolü konusunda TEB Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
     Bir gazetecinin, ''Ancak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı araya girerse mi anlaşma yoluna gireceksiniz?'' sorusunu yanıtlarken, Çolak, ''Evet, biz bürokrasinin bu işi çözeceğine inanmıyoruz, siyasetin bu işi çözmesi için adım atmasını bekliyoruz. Çünkü gerçekten orası adım atıyor, öbür taraf yeterli adımları atmıyor'' karşılığını verdi.
     Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK) açıkladığı 5-6 maddenin üzerinde anlaşılan noktalar olup olmadığı sorusunu Çolak, ''Basın toplantısında açıklanan maddelerin bir kısmıyla ilgili o noktalara geldik, oralarda çok fazla sorunumuz yok. Ancak üzerinde uzlaştığımız şeyin protokole de yansıması lazım. Protokole yeterince yansımadığını düşünüyoruz'' şeklinde yanıtladı.
     Çolak, Sağlık Bakanı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile görüşmelerinde anlaşma sağlanamazsa bir planlarının olup olmadığı sorusunu yanıtlarken şunları söyledi:
     ''Şimdi özel bir plan hazırlığı içerisinde değiliz. Bugün bakanlarla görüşme yapacağız, buradaki tavrı göreceğiz. Böyle bir hazırlığımız olursa onu da sizlerle paylaşırız. Bugün içinde bulunduğumuz durum bir restleşme durumu değildir. Yani SGK bize rest çekti, biz de karşı rest çekiyoruz noktası değildir. Biz sorunun çözülmesini istiyoruz. Türkiye'deki eczacılar, elektronik sözleşmeye girmeyeceklerdir. Çünkü elektronik sözleşme, eczacıların birliğinin, bütünlüğünün bozulması demektir. Eczacılarımız bu konuda net tavırlarını 22 bin dilekçeyle gerekli yerlere ulaştırmışlardır. Ondan herkes emin olabilir.''



Bu haber 356 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,143 µs