En Sıcak Konular

Özel Üniversiteler 5 bin YTL'den başlıyor

1 Ağustos 2007 22:16 tsi
Özel Üniversiteler 5 bin YTL'den başlıyor Kamuoyunda özel üniversite olarak bilinen Vakıf üniversitelerinden bazılarının 2007-2008 akademik yıl ücretleri yüzde 5-22,5 arasında değişen oranlarda artırıldı.

Kamuoyunda özel üniversite olarak bilinen Vakıf üniversitelerinden bazılarının 2007-2008 akademik yıl ücretleri yüzde 5-22,5 arasında değişen oranlarda artırıldı, bazı üniversitelerin ücretleri ise geçen yılla aynı kaldı. Vakıf üniversitelerinin 2007-2008 eğitim-öğretim yılı ücretleri Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nda yayınlandı. En yüksek ücretli üniversite ve bölümler geçen yıla göre değişiklik göstermedi.

Buna göre, tıp, diş hekimliği, mühendislik ve mimarlık gibi bölümler diğer bölümlere göre daha yüksek ücret karşılığı eğitim verecek.

Vakıf üniversitelerinin 2007-2008 akademik yıl ücretleri şöyle:

Bahçeşehir Üniversitesi: İngilizce hazırlık programı ve tüm lisans programları için bir yıllık ücret KDV dahil 16 bin 485 YTL.

Başkent Üniversitesi: Başkent Üniversitesi 2007-2008 akademik yılı için geçen yıl uyguladığı ücretlerde değişiklik yapmadı. Eğitim ücreti yıllık bazda, tıp, diş hekimliği, mühendislik, güzel sanatlar, tasarım ve mimarlık fakülteleri ile devlet konservatuvarı için KDV dahil 15 bin YTL, İngilizce hazırlık programı, ön lisans ve lisans programları için KDV dahil 12 bin YTL. Öğretim ücretinin ilk taksiti kesin kayıt sırasında, ikinci taksiti ikinci yarıyıl başında ödenecek.

Bilkent Üniversitesi: Bütün bölümler ve programlar yıllık KDV dahil 15 bin 400 YTL. Ücretin ilk yarısı üniversiteye kayıt sırasında, ikinci yarısı ikinci yarıyıl başında ders kayıtları sırasında ödenecek.

Çağ Üniversitesi: Tüm fakülte bölümleri ve hazırlık sınıfı için KDV hariç 11 bin 800 YTL, meslek yüksekokulu programları 5 bin 900 YTL ödenecek.

İstanbul Bilim Üniversitesi: Tıp fakültesi KDV hariç 22 bin YTL, fen-edebiyat fakültesi psikoloji bölümü için 10 bin YTL, Florence Nightingale Hastanesi Hemşirelik Yüksekokulu için 5 bin 500 YTL, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu için 4 bin 600 YTL.

Çankaya Üniversitesi: Tüm bölümler, meslek yüksekokulu ve hazırlık sınıfı için KDV hariç 12 bin 500 YTL. Ücretin yarısı öğretim yılı başında kayıt sırasında, diğer yarısı da ikinci yarıyıl başında kayıt sırasında ödenecek.

Doğuş Üniversitesi: İngilizce lisans programları ve İngilizce hazırlık sınıfı için ücret KDV dahil 16 bin 800 YTL, Türkçe lisans programları 15 bin 600 YTL. Öğretim ücreti 6 eşit taksite bölünerek; 3'ü güz, 3'ü bahar yarıyılı içinde olmak üzere ödenebilecek.

İstanbul Bilgi Üniversitesi: Tüm fakülteler, meslek yüksekokuluna bağlı tüm programlar ve İngilizce hazırlık programı için KDV dahil 18 bin 520 YTL. Ödeme 10 eşit taksitte yapılabilirken, peşin ödemede yüzde 8.2 indirim uygulanacak.

İstanbul Kültür Üniversitesi: Mühendislik ve Mimarlık Fakülteleri için KDV dahil 16 bin 659 YTL, hukuk fakültesi ile sanat ve tasarım fakültesi bölümleri için 16 bin 335 YTL, iktisadi ve idari bilimler fakültesi, fen-edebiyat fakültesi bölümleri için 15 bin 660 YTL, İngilizce hazırlık sınıfları ise tüm bölüm ve programlar için 14 bin 958 YTL, meslek yüksek okullarının tüm programları için 9 bin 126 YTL.

Kadir Has Üniversitesi: Fen-edebiyat, iletişim fakültesi ve İngilizce hazırlık sınıfı için KDV hariç 12 bin YTL, mühendislik ile iktisadi ve idari bilimler fakülteleri için 14 bin YTL, hukuk ve güzel sanatlar fakülteleri için 15 bin YTL.

İstanbul Aydın Üniversitesi: Yabancı dil hazırlık sınıfı KDV hariç 4 bin 750 YTL, dış ticaret ve Avrupa Birliği, işletme, uygulamalı İngilizce-Türkçe çevirmenlik programları için gündüz eğitim-öğretim ücreti 5 bin 250 YTL, ikinci eğitim-öğretim 5 bin 750 YTL.

Yeditepe Üniversitesi: Diş hekimliği fakültesi KDV hariç 29 bin YTL, tıp fakültesi 23 bin 500 YTL, mühendislik, mimarlık ve eczacılık fakülteleri, fen-edebiyat, güzel sanatlar, iktisadi ve idari bilimler, iletişim, ticari bilimler ve hukuk fakülteleri ile yabancı diller yüksekokulu ve yabancı dil hazırlık sınıfı programları 15 bin YTL, eğitim fakültesi ise 10 bin YTL. Ücretin dörtte biri peşin olarak ödenecek, kalan ücret de 6 taksitte tahsil edilecek.

Atılım Üniversitesi: Tüm bölümler ve hazırlık sınıfı KDV dahil 8 bin 500 ABD Doları karşılığı YTL. Ücretin yarısı ilk kayıt sırasında, diğer yarısı ikinci yarıyıl başlamadan akademik takvimde belirtilen tarihler arasında o günkü kur üzerinden ödenecek.

Beykent Üniversitesi: Yabancı dil hazırlık sınıfı KDV hariç 10 bin 400 YTL, iktisadi ve idari bilimler fakültesi, fen-edebiyat fakültesi ile yabancı diller yüksekokuluna bağlı tüm bölümler 11 bin 550 YTL, mühendislik-mimarlık fakültesi ve güzel sanatlar fakültesine bağlı Sinema-Tv 12 bin 650 YTL, meslek yüksekokulu 4 bin 540 YTL. Ödemeler 10 eşit taksit halinde alınacak. Peşin ödemelerde yüzde 5 indirim uygulanacak.

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi: Tüm bölümler ve programlar KDV dahil 15 bin 500 YTL. Ücret iki taksitte dönem başlarında ödenecek.

Haliç Üniversitesi: Hemşirelik yüksekokulu KDV dahil 6 bin 500 YTL, İngilizce hazırlık sınıfı 9 bin 500 YTL, Fen-Edebiyat Fakültesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü 10 bin 500 YTL, psikoloji, moleküler biyoloji ve genetik bölümleri 12 bin 500 YTL, mütercim tercümanlık 11 bin 500 YTL. Ödemeler 6 taksitte yapılabilecek. Eğitim-öğretim ücretinde yapılabilecek yıllık artışlarda enflasyon oranları dikkate alınacak.

Işık Üniversitesi: Tüm bölümler KDV hariç 15 bin 300 YTL. Ödemelerle ilgili peşin indirimi ve taksit seçenekleri konusunda okuldan bilgi alınabilir.

Koç Üniversitesi: Tüm programlar KDV dahil 23 bin YTL. Ücretler iki taksitte ödenecek.

Maltepe Üniversitesi: Tıp Fakültesi KDV dahil 22 bin 500 YTL, hukuk, fen-edebiyat, mühendislik, mimarlık, iletişim, iktisadi ve idari bilimler, güzel sanatlar fakülteleri 16 bin 950 YTL, eğitim fakültesi 13 bin 850 YTL. Sonraki yıllarda eğitim ücretine yapılacak artışlar enflasyon oranındaki artışın yüzde 15'i geçmemesi halinde azami yüzde 10 olacak.

Sabancı Üniversitesi: Tüm bölümler KDV dahil 22 bin 500 YTL, ücretin yarısı ilk kayıt sırasında diğer yarısı da ikinci dönem kayıtları sırasında ödenecek. 2007-2008 akademik yılında üniversite yönetimi tarafından belirlenen koşullar çerçevesinde yapılacak banka sözleşmesi ile öğrenim ücreti ödemelerinde ilk 3'Ü birinci dönem, diğer 3'ü ikinci dönem olmak üzere, 6 eşit taksit olanağı sağlanacak.

İzmir Ekonomi Üniversitesi: Tüm lisans programları KDV dahil 7 bin 290 ABD Doları karşılığı YTL. Ücretin ilk taksiti kesin kayıt sırasında, kalanı ikinci yarı yıl başında kayıtlar sırasında o günkü Merkez Bankası efektif satış kuru hesaplanarak ödenecek.

Fatih Üniversitesi: Mühendislik, iktisadi ve idari bilimler fakültesinin bütün bölümler için 7 bin 950 ABD doları karşılığı YTL, bütün lisans ve önlisans bölümlerinin hazırlık sınıfları için 6 bin 950 ABD Doları karşılığı YTL, fen-ebediyat Fakültesi 5 bin 500 ABD Doları karşılığı YTL, meslek yüksekokulları 3 bin 500 ABD Doları karşılığı YTL. Ücret 8 eşit taksitte tahsil edilecek.

İstanbul Ticaret Üniversitesi: Lisans programları ve İngilizce lisans hazırlık KDV hariç 10 bin YTL, meslek yüksekokulu ve önlisans hazırlık sınıfları 6 bin YTL, lisans programlarının ücreti 6, önlisans programlarının ücreti 9 taksitte ödenebilecek.

Ufuk Üniversitesi: Tıp Fakültesi KDV dahil 10 bin 500 ABD Doları karşılığı YTL, diğer fakülteler ile İngilizce hazırlık 8 bin 500 ABD Doları karşılığı YTL. Ücret iki taksitte alınacak.

Yaşar Üniversitesi: Tüm fakülteler ve İngilizce hazırlık sınıfı KDV dahil 11 bin YTL, meslek yüksekokulu 7 bin YTL. Ücretin ilki kesin kayıt sırasında olmak üzere toplam 4 taksitte ödenecek.

Okan Üniversitesi: Tüm lisans programları ve hazırlık sınıfı KDV hariç 13 bin 950 YTL. Ücretin birinci taksiti birinci kayıt sırasında tahsil edilecek, kalanı 3 eşit taksitte ödenecek.

Kaynak:Milliyet

 



Bu haber 539 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,239 µs