En Sıcak Konular

TURİSTLERİN TERCİHİ TOPKAPI VE EFES

19 Ocak 2009 12:25 tsi
TURİSTLERİN TERCİHİ TOPKAPI VE EFES Yerli ve yabancı turistler, geçen yıl en fazla Topkapı Sarayı, Ayasofya ve Mevlana müzeleri ile Efes, Hierapolis ve Myra ören yerlerine ilgi gösterdi.

ANKARA - Yerli ve yabancı turistler, geçen yıl en fazla Topkapı Sarayı, Ayasofya ve Mevlana müzeleri ile Efes, Hierapolis ve Myra ören yerlerine ilgi gösterdi. Müze ve ören yeri ziyaretçi sayısı geçen yıl 22 milyona, elde edilen gelir 116 milyon TL'ye çıktı. 
Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı müze ve ören yerlerini geçen yıl toplam 22 milyon 662 bin 590 kişi ziyaret etti. Ziyaretçi sayısı 2007 yılında 19 milyon 87 bin 633 kişiydi.  
Türkiye'nin en fazla gezilen ilk üç müzesi yine değişmedi. Ancak, en çok gezilen müzeler sıralamasında önceki yıl birinciliği alan Ayasofya, bu yıl yerini Topkapı Sarayı'na bıraktı. 
Buna göre, geçen yıl, Osmanlı'nın görkemiyle sadeliği birleştiren, içinde birçok nadide eseri barındıran Topkapı Sarayı'nı 2 milyon 526 bin 251; sanat tarihi ve mimarlıkta baş yapıtlar arasında yer alan Ayasofya Müzesi'ni 2 milyon 206 bin 968 kişi gezdi. 
En çok gezilen müzeler sıralamasında, Mevlana Müzesi, üçüncülüğü aldı. Müzeyi, toplam 1 milyon 584 bin 170 kişi ziyaret etti.  
Bakanlığa bağlı en çok ziyaret edilen ören yerleri arasında ilk üç sırayı Efes, Hierapolis ve Göreme aldı. Antik dünyanın en önemli merkezlerinden olan, günümüzde de eşsiz kalıntılarıyla Türkiye'nin en gözde antik kenti vasfını koruyan Efes'i geçen yıl yerli ve yabancı 1 milyon 678 bin 756 kişi gördü.

Bu haber 390 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,610 µs