En Sıcak Konular

19 OCAK 2009 TÜRKİYE GÜNDEMİ

19 Ocak 2009 10:12 tsi
19 OCAK 2009 TÜRKİYE GÜNDEMİ Bugün Türkiye'de rutin gündem şu şekilde oluşacak.

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye Bilimler Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yücel Kanpolat ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.
     - Gül, İran İslami Danışma Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Alaeddin Boroujerdi ve beraberindeki heyet ile Çankaya Köşkü'nde görüşecek.
    
     2- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Brüksel'de...
     - Erdoğan, düşünce kuruluşu Avrupa Politika Merkezi'nin kahvaltılı toplantısında Türkiye-AB ilişkilerini anlatacak.
     - AB Ortak Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Javier Solana'yı kabul edecek olan Erdoğan, öğle yemeğinde AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ve genişlemeden sorumlu AB Komisyonu üyesi Olli Rehn'le bir araya gelecek.
     - Başbakan Erdoğan, Barroso ile ortak basın toplantısı düzenleyecek.
     - Avrupa Parlamentosu Başkanı Hans-Gert Pöttering'le de görüşecek olan Başbakan Erdoğan, Brüksel'deki İstanbul Merkezi'ni ziyaret edecek.
     - Erdoğan, kardeş düşünce kuruluşları ''Avrupa Dostları'' ile ''Güvenlik ve Savunma Gündemi''nin ortaklaşa düzenleyeceği akşam yemeğinde, ''Türkiye'nin Avrupalı Geleceği'' konulu konuşma yapacak ve soruları yanıtlayacak.
     - Erdoğan'a, Brüksel ziyaretinde Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile Devlet Bakanı Mustafa Said Yazıcıoğlu eşlik ediyor.
    
     3- İsrail'in Gazze saldırılarının ardından ateşkese varılması ve İsrail askerlerinin bölgeden çekilmesiyle ilgili gelişmeler izleniyor.
     - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Büyükelçi Ahmet Davutoğlu ile Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Feridun Sinirlioğlu, Gazze konusunda İstanbul'da basın mensuplarını bilgilendirme toplantısı yapacak.
    
     4- İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen ''Ergenekon'' davası kapsamında 44'ü tutuklu 86 sanığın yargılanmasına, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde devam edilecek.
     - Davanın 39'uncu duruşmasında, tutuklu sanık İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in savunma yapması bekleniyor.
    
     5- TBMM Başkanı Köksal Toptan, İran İslami Danışma Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Boroujerdi başkanlığındaki parlamento heyetini, TBMM Başkanlık Divanı Toplantı Salonu'nda kabul edecek.
     - TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Murat Mercan, Boroujerdi başkanlığındaki parlamento heyeti ile TBMM'de bir araya gelecek.
    
     6- Ekonomi Koordinasyon Kurulu, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren başkanlığında Ankara'da toplanacak.
     - Toplantıda, ''Gemi inşa sanayi ve denizcilik, demir-çelik, müteahhitlik ve turizm sektörlerinde değişim ve dönüşüm strateji belgesi oluşturulması'' konuları ele alınacak.
    
     7-Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Başbakanlık Merkez binada, kamu kurumlarının Akaryakıt Kaçakçılığı ile Mücadele Komisyonları başkanlarıyla koordinatör bakan olarak yapacağı toplantı öncesinde, açıklamalarda bulunacak.
    
     8- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Ankara'da düzenleyeceği basın toplantısında, bakanlığının 2008 yılı çalışmaları ve 2009 yılı hedeflerini değerlendirecek.
    
     9- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Erzincan Valiliği ve AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret edecek.
    
     10- Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Fatih Acar ile Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü Sami Türkoğlu, Ankara'da, ''İlaç Alım Protokolü'' ile ilgili basın toplantısı düzenleyecek.
    
     11- Çorum eski Milletvekili Mustafa Kemal Biberoğlu için TBMM'de cenaze töreni düzenlenecek.
     - Törene, TBMM Başkanı Köksal Toptan da katılacak.
    
     12- Eski Başbakanlardan, Rize Bağımsız Milletvekili Mesut Yılmaz, Rize'de çeşitli incelemelerde bulunduktan sonra Ticaret ve Sanayi Odası'nda basın toplantısı düzenleyecek.
    
     13- İstanbul Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Yunus Söylet, düzenlenecek törenle görevi Prof. Dr. Mesut Parlak'tan devralacak.
    
     14- Çocuk Dostu Kentler Buluşması...
     - Atina ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin katılacağı toplantıda, Atina Belediyesi ''Akdeniz Tipi'' diyet çalışmasını, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi de ''Sokakta Çalışan Çocukların Rehabilitasyonu'' projesini tanıtıyor.
    
     15- Nükleer santral yarışması.
     - Nükleer güç santrali kurup, işletecek ve Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt A.Ş'ye (TETAŞ) elektrik enerjisi satacak şirketin belirlenmesi için açılan yarışmaya teklifte bulunan ''Jsc Atomstroyexport - Jsc Inter Raoues - Park Teknik Ortak Girişim Grubu''nun fiyat teklif zarfı, Ankara'da açılacak.
    
     16- Toplantı...
     - Nükleer Karşıtı Platform, nükleer yarışmada fiyat teklifinin açılmasını protesto amacıyla Ankara'da basın açıklaması yapacak.
     - İzmir Ticaret Odası'nda (İZTO) yapılacak toplantıda, oda meclis üyelerinin ekonomik krizle ilgili düşünce ve çözüm önerilerine ilişkin anket sonuçları değerlendiriliyor.
     - Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Cemalettin Sarar, basın toplantısı düzenleyecek.
     - Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir, basın toplantısı yapacak.
    
     17- Herkes devleti soymaya çalışıyor...
     - Maliyenin kamu harcamalarıyla ilgili denetimlerine göre:
     - Yeşil kart uygulaması ''suiistimal uygulaması'' oldu. 2008 ekim sonu itibariyle 14 milyon 649 bin yeşil kartın 7 milyon 105 bini iptal veya bloke edildi.
     - Yeşil kartta haksız ödeme oranı Konya'da yüzde 36,6, Elazığ'da 30,9, Kahramanmaraş'ta 28,9, İstanbul'da ise 18,8.
     - Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerine yapılan her 100 TL'lik ödemenin 11 TL'si sahte fatura, rapor ve çalışma belgesine dayanıyor.
    
     18- EXİMBANK Genel Müdürü Ahmet Kılıçoğlu:
     - ''Bankalar, kriz ortamında ister istemez daha temkinli davranıyorlar. Kriz dönemlerinde herkes bir ikilem içine düşüyor. Destek olup-olmama kararı, çok ince bir çizgi.''
     - ''Sicil affı, mevzuat açısından bankaların elini rahatlatacak ama bu demek değildir ki, illa affa uğramış firmaya, banka kredi verecek.''
    
     19- Fortis Türkiye Kupası çeyrek final maçlarının kura çekimi Ataköy Olimpiyatevi'nde yapılacak.
    
     20- Bank Asya Birinci Lig'de Adanaspor ile Kasımpaşa, Adana 5 Ocak Stadı'nda karşılaşacak.
    
     21- Beko All Star 2009'un Türk ve Yabancı Yıldızlar Karması ve organizasyonda yer alacak yarışmacılar, Polat Renaissance Otel'de düzenlenecek basın toplantısında açıklanacak.
    
     22- Basketbolda, ULEB Avrupa Ligi 2. tur gruplarının kuraları, İspanya'nın Barcelona kentinde çekilecek.
    
     23- Sezonun ilk grand slam mücadelesi olan Avustralya Açık Tenis Turnuvası, Melbourne kentindeki Melbourne Park kortlarında başlıyor.

Bu haber 262 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,508 µs