En Sıcak Konular

ERDOĞAN: TARİH İSRAL'İ HAYIRLA YAD ETMEYECEK

19 Ocak 2009 08:38 tsi
ERDOĞAN: TARİH İSRAL'İ HAYIRLA YAD ETMEYECEK Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Gazze'de çocukların ve sivil halkın katledilmesinin savunulamayacağını belirterek, "Tarih, İsrail'in yaptıklarını hayırla yad etmeyecek" dedi.

BRÜKSEL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Gazze'de çocukların ve sivil halkın katledilmesinin savunulamayacağını belirterek, "Tarih, İsrail'in yaptıklarını hayırla yad etmeyecek" dedi.
     Belçika'daki Türk sivil toplum örgütü temsilcilerine hitap eden Erdoğan, gurbetçilerin Türkiye'de mülk edinmelerini kolaylaştırmak için TOKİ'nin devreye girebileceğini ve gerekirse Sermaye Piyasası Kurulu'nu (SPK) da devreye sokabileceklerini anlatarak, 15 yıl vadeye kadar uzayabilecek konutlarda sadece enflasyon farkını yansıtarak faiz uygulamayacaklarını söyledi.
     Geçen yıl Almanya'da yaptığı bir konuşmada kullandığı ''asimilasyona hayır, entegrasyona evet'' ifadesinin Alman basını tarafından başka yönlere çekildiğini belirten Erdoğan, ''Ben ülkemdeki insana asimilasyon hakkını kendimde bulmuyorum ki, yurt dışında bulayım. Benim ülkemde yaşayan azınlıklar da inançlarını, kültürlerini aynen koruma hakkına sahip olacak. Ona müdahale hakkını ve yetkisini kendimde bulamıyorum. Ben açık söylüyorum, bu insanlık suçudur. Bunu kabul edemem'' dedi.
     Erdoğan, ''zaman zaman entegrasyon adı altında asimilasyon çalışması yapıldığına'' işaret ederek ev sahibi ülkelerin Türklerden kültürlerini ve dinlerini değiştirmelerini istemeleri durumunda Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak buna karşı çıkacağını da kaydetti. Geçmişte bu tür uygulamaların Afrika'da yapıldığını belirterek Ruanda'yı örnek gösteren Erdoğan, ''Bizim ecdadımız bu hataya düşmedi. Biz de düşmeyeceğiz'' şeklinde konuştu.
    
     -AB ve Gazze-
    
     AB'de bir süredir her dönem başkanının 2 fasılda müzakereleri başlattığını ve bu uygulamanın adeta ''rutine bağlanmasından'' duyduğu rahatsızlığa değinen Başbakan Erdoğan, bu yılın ilk yarısındaki Çek Cumhuriyeti dönem başkanlığında 3 ya da 4 faslın açılmasını sağlayarak bu döngüyü kırmak istediklerini dile getirdi.
     Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin, İspanya ile birlikte üstlendiği Medeniyetler İttifakı girişimi amacının medeniyetler çatışmasını engellemek olduğunu vurguladı. ''Şu anda Gazze'de yaşananlar da bu'' diyerek medeniyetler çatışmasına işaret eden Erdoğan, çocukların ve sivil halkın katledilmesinin savunulamayacağını ve ''tarihin, İsrail'in yaptıklarını hayırla yad etmeyeceğini'' bildirdi.
     Brüksel'de AB yetkilileriyle yapacağı görüşmelerde Gazze konusunu da gündeme getireceğini belirten Erdoğan, Gürcistan'daki çatışmalarda hemen devreye giren ve Karadeniz'e gemilerini gönderen Batı'nın, İsrail'in 3 haftadır devam eden Gazze saldırılarında çok farklı bir tutum belirlediğine dikkati çekti.
     Başbakan Erdoğan, insanların dinine göre ayrım yapmadıklarını ve mağdur olanın yardımına koştuklarını belirterek ''Çünkü biz yaratılanı, Yaradandan ötürü severiz'' dedi.
     ''Malesef Batı bu ayrımcılığı yapıyor'' diyen Erdoğan, Batı Şeria ve Gazze'nin adeta bir ''açık hava hapishanesi'' ve'' tecrit kampı'' haline geldiğini belirtti.
     Hamas'ın başka ad altında da olsa Filistin'deki son seçimleri büyük bir oy farkıyla kazandığını fakat dünya ve Avrupa tarafından köşeye sıkıştırılarak iktidarının elinden alındığını ifade eden Erdoğan, ''Dünyada demokrasiyi savunanlar, bu yaptığınız ne? İkircikli demokrasi olmaz. Sen Filistin halkının iradesine saygı duymuyorsun'' diye konuştu.
     Bu tavrın sürdürülmesi halinde Filistin'deki yeni seçimlerin ''dostlar alışverişte görsün'' yaklaşımıyla gerçekleşeceğini söyleyen Erdoğan, Türkiye'nin demokrasiyi savunmaya devam edeceğini kaydetti.

Bu haber 328 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,063 µs