En Sıcak Konular

ABD'DE BAŞKANLIK KUTLAMALARI BAŞLADI

18 Ocak 2009 23:59 tsi
ABD'DE BAŞKANLIK KUTLAMALARI BAŞLADI ABD'de 4 Kasım 2008 tarihinde yapılan başkanlık seçiminin galibi Barack Obama'nın başkanlık koltuğuna oturmasına 2 gün kala, Martin Luther King'in 1963'te ünlü, ''Bir hayalim var'' konuşmasını yaptığı Lincoln Anıtı önünde kutlama törenleri başladı

WASHINGTON - ABD'de 4 Kasım 2008 tarihinde yapılan başkanlık seçiminin galibi Barack Obama'nın başkanlık koltuğuna oturmasına 2 gün kala, Martin Luther King'in 1963'te ünlü, ''Bir hayalim var'' konuşmasını yaptığı Lincoln Anıtı önünde kutlama törenleri başladı.
     Tören alanına 2 kızı ve eşiyle gelen ve yüzbinlerce kişinin toplandığı alanda coşkuyla karşılanan Obama, 20 ocakta görevi George W. Bush'tan devralarak ABD'nin 44. başkanı olacak.
     Başkan Yardımcı Joe Biden'ın da eşiyle birlikte törene iştirak etti.

OBAMA İÇİN BÜYÜK KONSER

     ABD'de salı günü görevine başlayacak olan yeni başkan Barack Obama için yapılan şenlikler çerçevesinde, başkent Washington'daki Lincoln anıtının önünde büyük bir konser düzenlendi.
     Büyük bir kalabalığın soğuk havada izlediği konserde, ABD'nin önde gelen çok sayıda sanatçısı günün önemine işaret eden şarkılar söyledi.
     Barack Obama da topluluğa hitap etti ve ABD'nin içinde bulunduğu savaşa ve ekonomik krize rağmen bu zorlukları aşacağını belirtti.
     Obama, şöyle konuştu:
     "İçinde bulunduğumuz zorlukların çözümünün kolay olacağını iddia edecek değilim. Ancak unutmayın ki, bir ulusun gerçek karakteri, kolay zamanlarda değil içinde bulunduğumuz gibi zor anlarda ortaya çıkar. Sizden, bu karakteri yeniden ortaya çıkarmamızda bana yardım etmenizi istiyorum. Böylelikle, tek bir ulus, tek bir halk olarak birlikte ileri gidebiliriz."
     Konserde şarkı söyleyen veya kısa konuşmalar yapan ünlü sanatçı ve gruplar arasında Bruce Springteen, U2, Beyonce, Stevie Wonder, Denzel Washington ve Tom Hanks yer aldı.



Bu haber 399 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,371 µs