En Sıcak Konular

BAŞBAKAN ERDOĞAN BRÜKSEL'E GİTTİ

18 Ocak 2009 12:28 tsi
BAŞBAKAN ERDOĞAN BRÜKSEL'E GİTTİ Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bazı temaslarda bulunmak üzere Belçika'nın başkenti Brüksel'e gitti.

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bazı temaslarda bulunmak üzere Belçika'nın başkenti Brüksel'e gitti.
     Erdoğan'ı, Esenboğa Havalimanı'nda, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Dışişleri Bakanı Ali Babacan ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay uğurladı.
     Başbakan Erdoğan ile Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu da Brüksel'e gitti.
     Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile gideceği Mısır'daki toplantının ardından Başbakan Erdoğan'a eşlik edecek.

 "ZİYARETİMİZ KARARLILIĞIMIZIN İFADESİ"

     Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Brüksel ziyaretinin, ''AB reform ve katılım sürecindeki kararlılığın ifadesi'' olarak değerlendirilmesi gerektiğini bildirdi.
     Türkiye-AB ilişkilerinde gelinen noktayı Brüksel'de değerlendirme fırsatı bulacaklarını ifade eden Erdoğan, ayrıca küresel mali krize çözüm arayışları ve Gazze'deki durum ile bölgede ve dünyada yaşanan gelişmeleri de değerlendirme imkanı bulacaklarını kaydetti.
     Başbakan Erdoğan, bu toplantıyla ilgili kararın çok daha önceden verildiğini anlatarak, ''Biz bugün aslında bu gelişmeler aniden olunca, sayın Cumhurbaşkanımızla da görüşmek suretiyle, kendileri Şarm El Şeyh'deki toplantıya katılıyorlar. Dışişleri Bakanımız da bu toplantıya katılacak. Ondan sonra Brüksel'e intikal edecekler'' dedi.
     Erdoğan,''Bu ziyaret, Başbakan düzeyinde 1996 yılından itibaren yapılan ilk ziyaret olma özelliğindedir. Sayın Barroso da 10-12 Nisan 2008'de ülkemizi ziyaret etti. Bu geniş kapsamlı ziyaretimiz, AB reform ve katılım sürecindeki kararlılığımızın ifadesi olarak değerlendirilmelidir'' dedi.

ERDOĞAN: ATEŞKES İLANI HER ŞEYİN BİTTİĞİ ANLAMINA GELMİYOR

     Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün Şarm El Şeyh'de yapılacak ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de katılacağı toplantıda, İsrail'in Gazze saldırılarıyla ilgili kesin bir tavrın ortaya konulması gerektiğini söyledi.
     Erdoğan, Brüksel'e hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, İsrail'in bugün saat 02.00'den itibaren tek taraflı ateşkes duyurusu yaptığını anımsatarak, ''Tabii, Gazze bölgesindeki bu tek taraflı ateşkes ilanı her şeyin bittiği anlamına gelmiyor. Bunu da İsrail'in Başbakanı zaten ifade etti'' dedi.
     Başbakan Erdoğan, ''1200'e yakın insanın ölümüne, binlercesinin yaralanmasına neden olan bu saldırıların durması, daha fazla masum sivilin ölmemesi ve Gazze halkının daha fazla acı çekmemesi açısından önem arzettiğini'' vurguladı.
     Zaman zaman ''Türkiye burada aktif bir politika uygulamalıydı'' şeklinde sözler söylendiğini hatırlatan Erdoğan, ''Türkiye bu işin başından itibaren bu işin içerisinde aktif olarak bulunmuştur,bulunmaktadır. Ama bakar kör olanlara benim söyleyecek hiçbir şeyim yok'' diye konuştu.
     Özel temsilcisinin, altındaki geniş bir heyetle birlikte bölgede sürekli bir ''mekik diplomasisi'' uyguladığını ifade eden Erdoğan, ekiplerin Kahire'de, Şam'da ve Tel Aviv'de görüşmelerini ve çalışmalarını sürdürdüklerini'' anlattı.
     Başbakan Erdoğan, '' Temennim odur ki bugün Şarm El Şeyh'te yapılacak görüşme beklenenlerin ilk adımı olur ve İsrail bir an önce askeri birliklerini oradan çeker, kapılar açılır, insani yardım engelsiz olarak Gazze'ye ulaşır. Konuyla ilgili olarak gerek hükümetimiz, devletimiz gerekse Kızılayımız, sivil toplum örgütleri, sürekli olarak yardımları Gazze'ye aktarmaktadırlar'' dedi.



Bu haber 388 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,715 µs