En Sıcak Konular

TRT GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN AÇIKLAMA

17 Ocak 2009 16:00 tsi
TRT GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN AÇIKLAMA TRT Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Tuncay Güney'in Kanada'dan katıldığı Büyüteç programının ertesi günü sunulan ''karşı görüş'' ve ''cevap hakkı'' gibi teklifleri reddedenlerin kamuoyunu yanlış bilgilerle aldattığı belirtildi.

ANKARA - TRT Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Tuncay Güney'in Kanada'dan katıldığı Büyüteç programının ertesi günü sunulan ''karşı görüş'' ve ''cevap hakkı'' gibi teklifleri reddedenlerin kamuoyunu yanlış bilgilerle aldattığı belirtildi.
     Açıklamada, ''14 Ocak 2008 tarihinde TRT-2 kanalında yayımlanan Büyüteç programı hakkında son günlerde yanlış yorumlar yapıldığı, programa katılan konuk hakkında yapılan yorumların maksadı aşarak TRT markasına ve tüm TRT çalışanlarına haksız isnatlar içerdiği'' ifade edildi.
     Programda Şamil Tayyar, Fikri Sağlar ve Mehmet Elkatmış'ın yorumlarının alındığı anımsatılan açıklamada, ''yapımcıların uzun uğraşlar sonucunda iletişime geçebildiği ve güçlükle ikna ettiği Tuncay Güney'in canlı yayına katılacağının son ana kadar belli olmadığı'' kaydedildi.
     Avrupa Yayın Birliği'nin (EBU) kurucu üyesi olan TRT'nin birliğe başvurarak teknik yardım talep ettiğine yer verilen açıklamada, şöyle devam edildi:
     ''Eurovision birimi tarafından teknik yardım talebi kabul edilmiş ve birliğin Kanada üyesiyle irtibata geçilerek, canlı yayın gerçekleştirilmiştir.
     Bu canlı yayının maliyeti hakkında yalan ve art niyetli yorum yapanlar şunu bilmelidir ki TRT, kaynaklarını son derece verimli ve etkin kullanır. Avrupa Yayın Birliği ile olan anlaşmaların kendisine getirdiği avantajla TRT bu yayını sadece 6 bin 410 dolara mal etmiştir. Bu ücretin 3 bin 710 doları Kanada'daki yerel uyduya, 2 bin 700 doları ise uluslararası yayın sağlayan uyduya verildi.
     EBU ile olan anlaşmalarımız çerçevesinde, yapılan yayında zikredilen ücretin haricinde, yayına katılan Tuncay Güney'e kesinlikle ödeme yapılmamıştır.
     Kıtalararası bir yayını yurt içi bir yayından daha ucuza mal eden TRT, yayıncılık rekabetinde geri kalan kuruluşlar tarafından çok abartılı yanlış rakamlarla eleştirmektedir.
     Tuncay Güney'in TRT ekranlarında niçin yer aldığını soran ve bu konuda art niyetli açıklama yapanlar, aynı şahsın defalarca değişik basın kuruluşlarında yer alması karşısında niçin susmuşlardır?
     Büyüteç programının 4 saatlik yayınında hiç kimseye kuruluşa ya da bir fikre doğrudan ya da dolaylı olarak saldırılmamıştır. Program sunucusunun tarafsızlığı herkesin malumudur. Tüm program boyunca karşıt görüşler için sürekli telefon numaralarımız bildirilmiştir. Büyüteç programını arayıp da görüş bildiremeyen tek bir kişi yoktur.
     Programın sadece birkaç dakikalık bölümünde ismi geçen kişiler, ertesi gün tek tek aranarak, TRT ekranlarının kendilerine açık olduğu ve diledikleri yayında kendilerine söz verileceği bildirilmiştir. Hal böyleyken TRT'nin kendilerine sunduğu 'karşı görüş', 'cevap hakkı' gibi teklifleri reddedenler kamuoyunu yanlış bilgilerle aldatmaktadır.''
     Açıklamada, TRT'nin habercilik refleksinin bu alanda aldığı mesafenin her geçen gün arttığı belirtilerek, ''Ergenekon soruşturmasıyla ilgili TRT'nin özel hassasiyet gösterdiğini iddia edenler, gerek geriye dönük gerekse bugünden itibaren TRT haberlerini daha dikkatli izlemelidir'' denildi.

Bu haber 376 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    18,383 µs