En Sıcak Konular

KARAYALÇIN: ANKARA'YI ANKARALILAR İLE BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ

17 Ocak 2009 13:47 tsi
KARAYALÇIN: ANKARA'YI ANKARALILAR İLE BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, Ankara'yı Ankaralılar'la birlikte yöneteceklerini belirterek, ''Ankara Belediyesi saydamlıkta Türkiye belediyelerine örnek bir duruma getirilecektir'' dedi.

ANKARA - CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, Ankara'yı Ankaralılar'la birlikte yöneteceklerini belirterek, ''Ankara Belediyesi saydamlıkta Türkiye belediyelerine örnek bir duruma getirilecektir'' dedi.
     Karayalçın, CHP eski genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, geçtiğimiz hafta boyunca gezdiği yerlerde ve yaptığı görüşmelerde bazı çevrelerin kendilerinin yönetime gelmeleri halinde Ankara'nın değişik yerlerindeki camileri kapatacaklarına dair dedikodular yaydıklarını öğrendiğini söyledi.
     Seçim çalışmasının bu tür konularla yönlendirilmesinin çok büyük bir yanlışlık ve haksızlık olduğunu ifade eden Karayalçın, ''Bu söylentilerin tümü kuşkusuz gerçek dışıdır'' dedi.
     Ankaralıların, sivil toplum örgütlerinin, meslek örgütlerinin Ankara'nın yönetimine ilişkin kararlara katılımlarının yok denecek kadar az olduğunu kaydeden Karayalçın, Ankara'nın, ''Büyükşehir Belediye Başkanının 'aklına estiği gibi aldığı kararlarla' yönetildiğini'' savundu.
     Ankara gibi bir kenti ortak akıldan faydalanmadan yönetmenin mümkün olmadığını ifade eden Karayalçın, ''Ankara'yı Ankaralılar ile birlikte yöneteceğiz'' dedi.
     Büyükşehir Belediyesinde ''Başkanlar Kurulu'' adıyla tüm metropol belediye başkanlarının katılacağı bir platform oluşturulacağını belirten Karayalçın, bu platformda kentin yönetimine ilişkin konuların tartışılarak karara bağlanacağını söyledi.
     Belediye Başkanları arasında tartışmalara, kırgınlıklara, küskünlüklere son verileceğini dile getiren Karayalçın, ''Hemşehrilerimiz tartışmaları duymak istemiyorlar, bu kentin yönetiminde mutabakatın sağlanmasını ve öne çıkarılmasını istiyorlar'' dedi.
     Başkanlar Kurulu'nun sekretaryasını ana kent belediyesinin üstleneceğini ifade eden Karayalçın, gündemin de metropol belediye başkanlarının önereceği konulardan oluşacağını kaydetti.
     Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin uygulayacağı proje kararlarının, o projeden etkilenecek Ankaralıların temsilcileriyle belediye çalışanlarının birlikte oluşturulacakları ''Proje Karar Kurulları''nda alınacağını söyleyen Karayalçın, ''Proje karar kurullarını hem demokrasinin güçlendirilmesi hem de proje harcamalarında, kaynak kullanımında etkenliğin sağlanması için son derece önemli bir araç olarak görüyoruz. Daha önce bunu denemiştik, başarılı sonuçlarını izlemiştik, görmüştük, şimdi bunu daha da yaygınlaştırmak kararlılığındayız'' diye konuştu.
     ''Ankara Kurultayı'' isimli bir platform oluşturacaklarını, bu kurultayın Ankara'nın başkent ilan edildiği gün olan 13 Ekim'in içinde bulunduğu hafta toplantıya çağrılacağını ifade eden Karayalçın, kurultayda sivil toplum kuruluşlarının, meslek odalarının, esnaf ve sanayi kuruluşlarının, sektör temsilcilerinin, muhtarların göndereceği temsilcilerin yer alacağını söyledi.
     Ankaralıların da diledikleri takdirde kurultayı izleyebileceklerine işaret eden Karayalçın, kurultayda Ana Kent Belediye Başkanı'nın bir sonraki yılın bütçe taslağını tartışmaya açacağını ve Ankaralıların temsilcilerinin görüşlerini, değerlendirmelerini ve önerilerini alacağını söyledi.
     Ankara'da İktisadi ve Toplumsal Konsey adıyla yeni bir platform kuracaklarını da belirten Karayalçın, bunun da Ekonomik ve Sosyal Konsey adı altında var olan platformun yerelleştirilmesi olduğunu dile getirdi.
     Karayalçın, Ankara'daki iktisadi ve toplumsal gelişmeye ilişkin konuların ve sorunların bu platformda ele alınacağını bildirdi.
     Muhtarlıkları yerel yönetimlerin en önemli birimlerinden biri olarak gördüklerini ifade eden Karayalçın, AK Parti'nin mahalle temsilciliği uygulamasının muhtarlıkların güç, yetki ve itibar kaybetmesine neden olduğunu söyledi.
     Mahalle temsilciliği uygulamasının demokratik bir işleyiş içerisinde yeri olamayacağını savunan Karayalçın, muhtarlara kendi mahallerinde yapılan belediye projelerinde gözetim görevi vereceklerini belirtti.
     Muhtarların kendi mahallerini ilgilendiren konularda belediye meclisi toplantılarına da katılacaklarını dile getiren Karayalçın, mahalle meclisleri adı verilerek oluşturulacak bir platformda mahalle sorunlarının tartışılmasını da hedeflediklerini kaydetti.
     Karayalçın, ''Saydamlığın ilk adımı, Belediye Başkanının kendisinin, belediye yöneticilerinin ve ailelerinin mal bildirimlerinin ve servet bildirimlerinin sürekli olarak internet sitesinde yayımlanmaları olacaktır'' diye konuştu.
     Belediye meclis toplantılarında saydamlığın sağlanması ile ilgili olarak da Karayalçın, ''Belediye meclis toplantıları radyo ve televizyon kanallarından naklen yayımlanacaktır'' dedi.
     ''Ankara Hakemliği'' adını verdikleri bir kurumu da oluşturmayı planladıklarını dile getiren Karayalçın, bu kurumun ombudsmanlık kurumuna benzediğini ve bu hakemlerin hangi konularda hizmet vereceği ve bu kişilerin kimler olacağının, Büyükşehir Belediye Başkanının, Büyükşehir Belediye Meclisine sunacağı seçenekli bir rapor çerçevesinde Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından kararlaştırılacağını belirtti.
     Ankara Hakemliğinin, imar, çevre, kadın hakları konusunda olabileceğini, başka alanlara da taşınabileceğini ifade eden Karayalçın, ancak ilk uygulamanın imar alanında belediye ile hemşehriler arasında uyuşmazlıkların çözümü konusunda olacağını söyledi.
     Karayalçın, Ankara Büyükşehir Belediyesinin tüm şirketlerinin Ankara Yeminli Mali Müşavirler Odasının görevlendireceği denetim şirketleri tarafından denetleneceğini ve denetim şirketini belediyenin seçmeyeceğini bildirdi. Karayalçın, denetim sonuçlarının belediye başkanının onayına sunulmadan doğrudan Ankaralıların bilgisine sunulacağını belirtti.

Bu haber 367 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,777 µs