En Sıcak Konular

BM'NİN ''ATEŞKES TALEBİNE'',BM OKULU YAKININA TANK ATEŞİYLE KARŞILIK

17 Ocak 2009 11:05 tsi
BM'NİN ''ATEŞKES TALEBİNE'',BM OKULU YAKININA TANK ATEŞİYLE KARŞILIK BM Genel Kurulu'nun,"Güvenlik Konseyi"ce geçen hafta alınan "ateşkes kararı"nın uygulanması talebine karşılık İsrail,Gazze'deki BM okulunu vurdu.

GAZZE - Gazze Şeridi'nin kuzeyinde İsrail tank ateşine hedef olan BM okulunun, içindeki insanlar kaçarken bir daha tank mermisiyle vurulduğu, saldırılarda 2 Filistinlinin öldüğü bildirildi.
     Bir BM yetkilisi, İsrail'in BM okulunu tank ateşiyle vurmasını kınayarak, savaş suçuyla ilgili soruşturma yapılması gerektiğini belirtti.
     BM sözcüsü Chris Gunness, tank mermisinin atıldığı okulda İsrail'in Gazze Şeridi'ne üç haftadır süren saldırılarından kaçarak sığınan 1600 kişinin bulunduğunu açıkladı.
     İsrail'in elinde okulun koordinatlarının bulunduğunu ve okulun sığınak olarak kullanıldığını bildiğini vurgulayan Gunness, savaş suçuna ilişkin bir soruşturma açılması gerektiğini söyledi. Gunness, "Kim suçluysa adalet önüne çıkarılmalı" dedi.
     İsrail'in 22 gündür saldırılarını sürdürdüğü kuşatma altındaki Gazze'de yaklaşık 45 bin kişinin BM okullarına sığındığı bildiriliyor.
     Öte yandan, Gazze'deki sağlık görevlileri, bugün başka bir yerleşim bölgesinin tank ateşiyle vurulması sonucu da 4 Filistinlinin öldüğünü bildirdi.
     Bu arada İsrail ordusu, gece boyunca yaklaşık 50 Hamas hedefini vurduğunu duyurdu. 
     Gazze'de İsrail saldırılarının başladığı 27 Aralıktan bu yana aralarında çok sayıda sivilin bulunduğu bin 150'den fazla Filistinli öldü, 5 bin 100'ü yaralandı. İsrail ise üç haftadır Gazze'den düzenlenen roket saldırılarında 13 İsraillinin öldüğünü bildiriyor.

BM GENEL KURULU ATEŞKES KARARININ UYGULANMASINI İSTEDİ

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER - BM Genel Kurulu, Gazze'deki krizi 2 gündür ele aldığı olağanüstü toplantısının sonunda bir karar alarak BM Güvenlik Konseyinin geçen hafta kabul ettiği 1860 sayılı kararın uygulanmasını talep etti.
     Genel Kurul 142 oyla kabul edilen kararında, BM Güvenlik Konseyinin Gazze'de taraflara, ''derhal ve kalıcı'' ateşkes çağrısında bulunan ve İsrail birliklerinin tamamen Gazze'den çıkmalarını öngören 1860 sayılı kararına derhal uyulması çağrısında bulundu.
     192 üyeli Genel Kurulunun kararları, bağlayıcı nitelikten çok tavsiye niteliği taşıyor.
     Toplantı, Genel Kurul Başkanı Nikaragualı 75 yaşındaki rahip Miguel D'Escoto'nun başkanlığında, BM Genel Kurulunda temsil edilen Bağlantısızlar Hareketi ülkelerinin (118 ülke) 9 Ocakta yapılması öngörülen, ancak daha sonra ertelenen toplantının yeniden düzenlenmesini istemesi üzerine yapıldı.

HAMAS: TEK TARAFLI ATEŞKES HALİNDE BİLE ÇATIŞMA SÜRECEK

KAHİRE - Hamas yetkilisi Usame Ebu Hamdan, İsrail'in Gazze Şeridi'nde tek taraflı ateşkes ilan etmesi halinde bile ''direniş ve çatışmanın'' süreceğini söyledi.
     Hamdan, Mısır'ın başkenti Kahire'den AFP'ye yaptığı açıklamada, ''İsrail ordusunun tek taraflı ateşkes ilan etmesi Gazze Şeridi'nden çekilmesini öngörmüyor ve Gazze'de kalmaya devam ettiği sürece de direniş ve çatışmayla karşı karşıya kalacak'' dedi.
     Hamaslı yetkili, böyle bir ateşkesin Mısır planını bozmak için bir girişim olduğunu ileri sürdü.
     İsrail hükümetinden bir yetkili, dünkü açıklamasında, İsrail güvenlik kabinesinin bu akşam tek taraflı ateşkesi onaylayabileceğini söylemiş, tek taraflı ateşkesin yürürlüğe girmesinden sonra da İsrail güçlerinin Gazze'de kalacağını belirtmişti. Yetkili, bu varlığın ne kadar süreceğini ise açıklamamıştı.

 



Bu haber 249 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,796 µs