En Sıcak Konular

ERDOĞAN: BM BİNASININ VURULMASI AÇIKÇA DÜNYAYA MEYDAN OKUMA

16 Ocak 2009 13:37 tsi
ERDOĞAN: BM BİNASININ VURULMASI AÇIKÇA DÜNYAYA MEYDAN OKUMA AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''BM Genel Sekreteri İsrail'deyken Gazze'deki BM binası vuruluyor. Bu, açıkça dünyaya meydan okuma, dünya ile dalga geçmektir" dedi.

ANKARA - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''BM Genel Sekreteri İsrail'deyken Gazze'deki BM binası vuruluyor. Bu, açıkça dünyaya meydan okuma, dünya ile dalga geçmektir. İsrail'e buradan bir kez daha seslenmek istiyorum: Daha fazla can kaybı olmadan, daha fazla ocak sönmeden, daha fazla masumlar, çocuklar ölmeden bu savaşı durdurun. Buradan tüm dünyaya seslenmek istiyorum: Bu vahşete göz yummayın, bu katliama seyirci kalmayın, çünkü susan, sessiz kalan, tepkisiz kalan, bu ayıba, bu yanlışa ortak olur'' dedi.
     Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, İsrail'in Gazze'de başlattığı operasyonun bugün 3. haftaya girdiğini, dün itibarıyla hayatını kaybedenlerin sayısının bini, yaralıların sayısının da 4 bini aştığına dikkati çekti.
     İsrail'in, askeri tesisleri ve silahlı grupların karargahlarını vurmadığını belirten Erdoğan, ''Hamas'ta böyle şey ne gezer, nerede olacak böyle bir şey. İsrail, sivil yerleşim yerlerini, hastaneleri, camileri, okulları vuruyor. Filistin Kızılayının hastanesi vuruldu, BM Mülteciler Sığınma Binası vuruldu, medya mensuplarının bulunduğu bina vuruldu. Bu saldırılalar neyle izah edilebilir, bu vahşet hangi gerekçeyle meşrulaştırılabilir? Gencecik insanların, yaşlıların, kadınların, hele hele çocukların o bombalara maruz kalmasının, bedenlerinin yanıp tutuşmasını kim neyle açıklayabilir'' dedi.
     Tüm insan hakları belgelerinin tartışmasız yaşam hakkına önem verdiğini dile getiren Erdoğan, "BM Güvenlik Konseyi son bir karar aldı. Bu karar bağlayıcı olmasına rağmen bakıyorsunuz BM hala bu noktada seyrediyor. BM Genel Sekreteri İsrail'deyken Gazze'deki BM binası vuruluyor. Bu açıkça dünyaya meydan okuma, dünya ile dalga geçmektir. İsrail'e buradan bir kez daha seslenmek istiyorum: Daha fazla can kaybı olmadan, daha fazla ocak sönmeden, daha fazla masumlar, çocuklar ölmeden bu savaşı durdurun. Buradan tüm dünyaya seslenmek istiyorum: Bu vahşete göz yummayın, bu katliama seyirci kalmayın, çünkü susan, sessiz kalan, tepkisiz kalan bu ayıba, bu yanlışa ortak olur. Türkiye olarak şu andaki önceliğimiz, derhal ateşkesin tesis edilmesidir" diye konuştu. .
     Erdoğan, Dışişleri Bakanlığı yetkililerinden ve özel temsilciden oluşan heyetin bölgeye gönderildiğini anımsatarak, Kahire, Şam ve Tel Aviv'de yapılan görüşmelerde, ateşkesin sağlanmasına yönelik bir çözüm önerisinin ortaya çıktığını ifade etti.
     14 Arap ülkesinin Doha'da biraraya geldiğini anımsatan Erdoğan, programından dolayı toplantıya katılamadığını, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in bir heyet ile birlikte toplantıya katılacağını söyledi.
     ''Arap Ligi''nin diğer ülkelerinin bu işte duyarsız kaldığını ifade eden Erdoğan, İslam ülkeleri parlamentoları arası toplantıda, İslam dünyasının tepkisinin ortaya konulduğunu kaydetti.
     Ateşkes tesis edildikten sonra Gazze'nin yaralarının sarılabilmesi için uluslararası camianın el birliği ile çalışması gerektiğini söyleyen Erdoğan, bu akşam BM Genel Sekreteri Ban Ki Mun'a gelinen noktadaki görüşlerini ve önerilerini ileteceklerini dile getirdi.

Bu haber 388 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,554 µs