En Sıcak Konular

EMEKLİ TUĞGENERAL ERSÖZ İSTANBUL ADLİYESİ'NDE

16 Ocak 2009 14:40 tsi
EMEKLİ TUĞGENERAL ERSÖZ İSTANBUL ADLİYESİ'NDE ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında gözaltına alınan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, adliyeye sevk edildi.

İSTANBUL - ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında gözaltına alınan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, adliyeye sevk edildi.
     Soruşturma kapsamında aranırken Ankara'da yakalanıp İstanbul'a getirilen Ersöz, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından emniyetten çıkartıldı.
     Ersöz, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirildi.
     Soruşturma kapsamında, emekli Orgeneral Hurşit Tolon, Kurmay Albay Cengiz Köylü, Kurmay Albay Mustafa Koç, Yarbay Mustafa Dönmez, Üsteğmen Taylan Özgür Kırmızı, Üsteğmen Muhammet Sarıkaya, emekli Albay Mustafa Levent Göktaş, eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin, eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Adil Serdar Saçan, eski Esenyurt Belde Belediye Başkanı Gürbüz Çapan, Prof. Dr. Yalçın Küçük, gazeteci Tuncay Özkan ile 3 teğmenin de yer aldığı 42 kişi tutuklu bulunuyor.
     Olayla ilgili tutuklanan ve aralarında Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur, Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu Üyesi emekli Hakim Albay Tanju Güvendiren, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün ile İP Genel Başkan Yardımcısı ve Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Ferit İlsever'in de olduğu bazı kişiler ise tahliye edilmişti.
     Gözaltına alınan Eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç, emekli Orgeneral Kemal Yavuz, Genelkurmay Adli Müşaviri emekli Tümgeneral Erdal Şenel, emekli Kurmay Albay İlyas Çınar, Kurmay Albay Cihandar Hasanhanoğlu, Deniz Binbaşı Erbay Çolakoğlu, eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz ve Emniyet Amiri Mehmet Engin Erkılınçoğlu'nun da aralarında bulunduğu bazı kişiler savcılık ve mahkemece serbest bırakılmıştı.

EMEKLİ TUĞGENERAL ERSÖZ'ÜN YEĞENİ DE ADLİYEDE

     ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında bir kişi daha adliyeye sevk edildi.
     Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edilen emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün buradaki işlemleri sürüyor.
     Ersöz ile yeğeni olduğu öğrenilen Baran Kayral'ın da polislerce adliyeye getirildiği ve şüphelilerin savcılık sorgularının henüz başlamadığı öğrenildi.

GÜL, ''ERGENEKON'' SORUŞTURMASINI DEĞERLENDİRDİ

ANKARA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''Ergenekon'' soruşturmasında gelişen olayların bağımsız yargının kontrolünde olduğunu belirterek, yargı ve hukukun işleyişini baskı altına alıcı davranışlardan, bir çok insanın isminin medyada sorumsuz bir şekilde gündeme gelmesinden kaçınılması gerektiğini söyledi.
     Gül, Türkiye'ye resmi bir ziyarette bulunan Cibuti Cumhurbaşkanı İsmail Ömer Guelleh ile Çankaya Köşkü'nde düzenlediği ortak basın toplantısında soruları da yanıtladı. Gül, ''Ergenekon'' soruşturmasında yaşanan gelişmeleri hatırlatan bir gazetecinin, ''Türkiye'de bir demokrasi savaşı verildiğini düşünüyor musunuz?'' sorusunu şöyle yanıtladı:
     ''Türkiye, bir hukuk ülkesidir. Bütün bu olaylarda sorgulamalar, yargılamalar bağımsız yargının kontrolündedir. Bunların usulüyle ilgili herhangi bir hukuki boşluk söz konusu değil.
     Bu aşamada söyleyeceğim şey şu; bütün bu süreç içinde bir taraftan yargıyı ve hukukun işlemesini baskı altına alıcı hiç bir davranışta bulunmamak ve bağımsız yargının en güzel şekilde işlemesini temin etmek, diğer yandan da gördüğümüz şu ki, bir çok insanın ismi gayet sorumsuz bir şekilde televizyonlarda, gazetelerde gündeme gelmekte ve zan altında bırakılmakta, bundan da kaçınmak gerekir.
     Bu konuda hem resmi hem basın yayın kuruluşları herkes çok dikkatli olmalıdır. Çünkü bu işler kutuplaşma ve polemiğe çevrilirse bunun Türkiye için büyük zararı olur.''

TOPTAN: YARGIYA GÜVENMEK LAZIM

     TBMM Başkanı Köksal Toptan, Ergenekon soruşturmasına ilişkin gelişmeleri değerlendirirken, ''Yargıya güvenmek lazım'' dedi.
     TBMM'de, Ergenekon soruşturmasına ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtlayan Toptan, yargı sürecini, sakin şekilde beklemek gerektiğini söyledi.
     Toptan, yargılama sürecinin başında bulunulduğuna işaret ederek, mahkeme ve Yargıtay aşamaları da olacağını belirtti.
     Bu sürecin sonucunun beklenilmesi gerektiğini ifade eden Toptan, ''Sabırla beklemek ve yargıya güvenmek lazım'' diye konuştu.

ADALET BAKANLIĞI: AİHM, RAPORLARIN %95'İNİ TUTARLI BULUYOR

      Adalet Bakanlığı, Susurluk davası hükümlüsü ve ''Ergenekon'' soruşturmasında tutuklanan eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin hakkında verilen Adli Tıp Kurumu raporuna ilişkin basında yer alan haberler üzerine kurumun bazı kararlarının tartışma konusu yapıldığını belirterek, ''Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) Adli Tıp Kurumu raporlarını yüzde 95 oranında tutarlı bulduğunu'' bildirdi.
     Adalet Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden yapılan yazılı açıklamada, İbrahim Şahin hakkında Adli Tıp Kurumu 3. İhtisas Kurulu tarafından verilen rapor ile başkan ve üyeler ve diğer bazı kararlar hakkında çeşitli iddiaların basın yayın organlarında yer alması üzerine açıklama yapma gereği duyulduğu kaydedildi.
     Açıklamada, ''Susurluk davası'' kapsamında verilen 6 yıllık hapis cezasının Yargıtay 8. Ceza Dairesi'nin 15 Ocak 2002 tarihli kararıyla kesinleşmesinin ardından Şahin'in sürekli hastalığı sebebiyle cezasının affedilmesi için Cumhurbaşkanlığı makamına başvurduğu anımsatıldı. Şahin'in af için gerekli şartları taşıyıp taşımadığının tespiti için Pendik Cumhuriyet Başsavcılığınca inceleme başlatıldığı, bu kapsamda çeşitli sağlık kuruluşlarınca verilen 9 ayrı raporun yer aldığı dosyanın Adli Tıp Kurumuna gönderilerek yeni bir inceleme yapılmasının talep edildiği belirtildi.
     Adli Tıp Kurumu 3. İhtisas Kurulu'nun yaptığı muayene sonucunda, Şahin'in ''post kontüzyonel sendrom sonucu oluşmuş demans'' arızasının Anayasa'nın 140/2-b maddesinde belirtilen sürekli hastalık kapsamında olduğunun anlaşılması ile Şahin'in Cumhurbaşkanlığı makamı tarafından affedildiği hatırlatıldı.
     Haberlerde, AİHM'in Adli Tıp Kurumu raporlarını yetersiz bulduğuna ilişkin değerlendirmeler de bulunduğu kaydedilen açıklamada, ''AİHM, Adli Tıp Kurumu raporlarını yüzde 95 oranında tutarlı bulmaktadır. Adli Tıp İhtisas Kurulları, kurul başkanının başkanlığında işin niteliğine göre en az dört üye ile toplanır ve oy çokluğu ile karar alır. Adli Tıp Kurumu kendisine gösterilen vakalara ilişkin bilimsel ve teknik görüşlerini her türlü etkiden uzak, hiçbir baskı altında kalmadan bildirmekle yükümlüdür'' denildi.

ATALAY: ERSÖZ YARGININ TALEBİ ÜZERİNE YAKALANDI

PRAG - AB İçişleri Bakanları gayri resmi toplantısına katılmak üzere Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da bulunan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün yakalanmasına ilişkin bir soru üzerine, Ersöz'ün yargının daha önceki bir kararı üzerine yakalandığını belirterek, "yargının elinde yürüyen bir süreç" hakkında ayrıntıya girmek istemediğini söyledi.
     Prag'dan ayrılmadan önce gazetecilerin sorularını yanıtlayan Atalay, Ergenekon soruşturmasına ilişkin operasyonlar hakkında yorum yapmaktan kaçınarak, "emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün daha önce gözaltına alınması istenenler listesinde bulunduğunu ancak yurt dışına kaçtığı için yakalanamadığını, şimdi güvenlik birimlerinin kendisini yakaladığını" kaydetti.
     Bir süre önce yaptığı bir açıklamada, "yeni kazıların yapılacağını beyan ettiği" hatırlatılan Atalay, "Kazılar yapılacak demedim, olabilir dedim" diyerek, "Bu da yargının bileceği bir iştir. Ellerine yeni belgeler, yeni haritalar veya krokiler geçer ve yeni unsurlar çıkarsa güvenlik birimlerimizden talep edebilirler. Şu anda bize ulaşan yeni bir talep yoktur" diye konuştu.
     İçişleri Bakanlığına ve güvenlik birimlerine, "Birileri hedef gösteriyor ve polis operasyon yapıyor" şeklinde eleştirilerde bulunulduğu anımsatılan Bakan Atalay, "Bu dosya, bu dava yargı sürecindedir. Yargının kararlarıyla yapılanlar yapılır. Bütün boyutlarını o şekilde değerlendirmek lazım" dedi.



Bu haber 374 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,468 µs