En Sıcak Konular

TANKLAR TEL EL HAVA'DAN ÇEKİLDİ

16 Ocak 2009 10:37 tsi
TANKLAR TEL EL HAVA'DAN ÇEKİLDİ İsrail tankları, dün girdikleri Gazze'nin güneyinde bulunan Tel El Hava ve El Rimal mahallelerinden çekildi.

TEL AVİV - İsrail tankları, dün girdikleri Gazze'nin güneyinde bulunan Tel El Hava ve El Rimal mahallelerinden çekildi.
     Tankların, Gazze'deki Netzarim'de bulunan son saldırı öncesindeki mevzilerine döndüğü bildirildi. 
      İsrail askerlerinin geri çekilirken, birçok kişiyi de tutukladığı öğrenildi.
     Önceki gün gece yarısından başlayarak Tel El Hava ve El Rimal bölgelerinde ilerleyen İsrail ordusu tanklarının açtığı ateş, evlerin vurulması bölgede çok sayıda kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olurken, dünkü operasyonlarda ne kadar can kaybı olduğu henüz tam olarak belirlenemedi.
24 saat süren saldırının ardından tankların çekilmesi sonrası bugün arama kurtarma ekipleri bölgede ölü ve yaralılara ulaşmaya çalışırken, sabah saatlerinde yıkıntılar arasında 23 kişinin cesedine ulaşıldı. Ekiplerin çalışmaları sürüyor.
     Gazze'deki Acil Servis ve Ambulans Hizmetleri Başkanı Muaviye Hasaneyn, yeni bulunan cesetlerle, operasyonun başlangıcından bu yana ölenlerin sayısının 1133'e çıktığını, yaralıların sayısının da 5150 olduğunu ifade etti.
     İsrail tanklarının ve askerlerinin, dün bütünüyle kuşattıkları Tel El Hava ve El Rimal'da altyapıya da büyük zarar verdikleri belirtiliyor.

İSRAİL GECE BOYUNCA 40 HEDEFİ VURDU

     İsrail ordusu gece boyunca 40 hedefi vurdu. Vurulan yerler arasında, silah deposu olarak kullanıldığı öne sürülen bir cami, Hamaslı bir militanın evi, iki Hamas karakolu, eğitim kampı da yer alıyor.
     Refah'ta, tankların açtığı ateşte, 14 yaşında bir çocuğun öldüğü, bir kişinin de yaralandığı belirtildi.
     İsrail, Batı Şeria'da ise dün gece yarısından başlayarak yarın gece yarısına kadar tam kapatma uygulamasına geçti.
     İsrail ordusu, saldırılarının başladığı 27 Aralık'tan bu yana her hafta sonu, Batı Şeria'da 2 günlük kapatma uygulamasına gidiyor.

İSRAİL: SAVAŞDA SON PERDEYE YAKLAŞILDIĞINI ÜMİT EDİYORUZ

KUDÜS - İsrail, Gazze Şeridi'ne karşı 3 haftadır sürdürdüğü saldırılarında "son perdeye yaklaşıldığını ümit ettiğini" bildirdi.
     Başbakan Ehud Olmert'in sözcüsü Mark Regev, bugün ateşkes şartlarını görüşmek üzere başgörüşmecileri Amos Gilad'ın Mısır'ın başkenti Kahire'de ve Dışişleri Bakanı Tzipi Livni'nin Washington'da temaslarda bulunacağını hatırlattı ve "son perdeye yaklaştıklarını ümit ettiklerini" söyledi.
     Sözcü, güvenlik kabinesinin toplanabileceğini ve bu toplantıdan kararlar çıkabileceğini de belirtti.
     İsrailli yetkililer, güvenlik kabinesinin bugün ya da yarın toplanabileceğini bildirmişti.

GAZZE'DE MADDİ HASAR 1,4 MİLYAR DOLAR

RAMALLAH - İsrail'in sürdürdüğü Gazze saldırısında, Gazze Şeridi'ndeki maddi hasarın 1,4 milyar doları bulduğu bildirildi.
     Filistin İstatistik Bürosu, saldırı nedeniyle evlerinde yaşayamayan 26 bin kadar Gazzelinin acil olarak oluşturulan geçici barınaklarda yaşadığını belirtti.
     Büronun hesaplamalarına göre, İsrail'in hava, kara ve denizden sürdürdüğü bombardımanlarda konut olarak kullanılan 20 bin kadar bina hasar gördü ve 4 bin kadar bina tamamen yıkıldı.
     Yıkılan kamu yapıları arasında 10 okul ve üniversite binası, yollar, köprüler, elektrik hatları ve kanalizasyon boruları var.
     Büro, yapıların yıkılması ve hasar görmesi ile oluşan maddi hasarın 1 milyar dolara yaklaştığını, buna ek olarak günlük gelir kayıplarının ise 420 bin dolar olduğunu bildirdi. Büro, saldırı devam ettiği sürece toplam maddi hasarın artmaya devam edeceğini kaydetti.
     Gazze Sağlık Bakanlığının açıklamasına göre, saldırıda en az 1,105 Filistinli ölürken, 5 bin 100 Filistinli de yaralandı. Ölenlerin 700 kadarının sivil olduğu belirtiliyor. İsrail'in Gazze saldırısı sırasında 10 askeri ile, Filistinlilerin attığı roketler nedeniyle 3 sivil İsrailli öldü.

HAMAS ATEŞKES KOŞULLARINI AÇIKLADI

GAZZE - Hamas'ın, Türk gözlemcilerin konuşlanmasına açık olduğunu da söylediği bir dizi önerisini İsrail'in kabul etmesi durumunda ateşkes olabileceğini Mısır'a ilettiği öne sürüldü.
     Reuters Ajansı'nın Hamas ve diplomatik kaynaklara dayandırdığı haberinde, Hamas'ın ateşkes önerilerini Mısır'a açıkladığı, Mısır'ın da değerlendirmeler için Hamas'ın tavrını İsrail'e ilettiği belirtildi.

Ajansın haberinde, kaynaklara göre Hamas'ın istekleri şunlar:

• İsrail'in 5 ila 7 gün içinde tüm güçlerini Gazze Şeridi'nden çekmesi. Ateşkesin olması durumunda Hamas'ın buna 1 yıl süreyle uyacağı, daha sonra ateşkesin yenilenebileceği kaydediliyor.
• Gazze Şeridi'nin hem İsrail hem de Mısır ile olan tüm sınır geçişlerinin hemen açılması. Hamas'ın, İsrail'in bu geçişleri açık tutacağına ilişkin Mısır ile uluslararası toplumun güvence vermesini istediği belirtiliyor.
• Hamas'ın, Gazze Şeridi için bir yeniden inşa konferansı düzenlenmesini istediği aktarılıyor.
• Gazze ve Mısır arasındaki Refah kapısının açılması. Ancak Hamas'ın, Refah'ta Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın başkanlık muhafızlarının bulunmasına itiraz ettiği belirtiliyor.
• Savaş zararı için tazminat olarak uluslararası destek.



Bu haber 283 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,648 µs