En Sıcak Konular

BM'DE OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI

16 Ocak 2009 08:14 tsi
BM'DE OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI BM Genel Kurulu'nun Gazze'deki İsrail saldırılarını ele almak üzere olağanüstü toplandı.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER -  BM Genel Kurulu'nun Gazze'deki İsrail saldırılarını ele almak üzere olağanüstü toplandı.
     Genel Kurul Başkanı Miguel D'Escoto Brockmann'ın başkanlık ettiği önceki günkü olağanüstü toplantı, aslında 9 Ocak'ta yapılacaktı. Ancak BM Güvenlik Konseyi'nin ateşkes çağrısında bulunan karar tasarısı üzerinde anlaşma sağlaması üzerinde toplantı ertelenmişti. 
     BM Genel Kurul Başkanı Miguel D'Escoto, toplantıda yaptığı konuşmada, dünyada herkesin Gazze'deki savaşın sona ermesi gerektiğini söylediğini ve seslerini duyurmak için sokaklara döküldüklerini belirterek, ''Gazze'de ölenler için yas tutarken derhal bir ateşkesin sağlanması için sorumluluğumuzu yerine getirmeliyiz'' dedi.
     D'Escoto, toplantının sonunda, genel kurulun bir karar tasarısı kabul etmesinin doğru olacağını bildirdi.

İLKİN: ''TÜRKİYE ÇABALARINI SÜRDÜRÜYOR''

     Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Baki İlkin, Türkiye'nin Gazze'deki çatışmanın sona erdirilmesine yardımcı olmak amacıyla çabalarını ve temaslarını tüm düzeylerde sürdürdüğünü belirtti.
     Büyükelçi İlkin, BM Genel Kurulunun olağanüstü Gazze toplantısında bir konuşma yaptı.
     Gazze'deki insanlar için sınırların kapalı olduğunu vurgulayan İlkin ''gidecek bir yerleri yok, BM binaları bile saldırılardan kurtulamıyor'' diye konuştu.
     Türkiye'nin Gazze'deki insani trajediden büyük üzüntü duyduğunu belirten İlkin, ''tarafları, BM Güvenlik Konseyinin derhal ateşkes çağrısında bulunan ve İsrail birliklerinin Gazze'den tamamen çekilmelerini öngören 1860 sayılı kararını gecikmeksizin uygulamaya davet ediyoruz'' dedi.
     ''Kaybedilecek vakit yok, İsrail harekatı sürdükçe daha fazla sayıda masum insanın hayatı tehlikede olacak'' diye konuşan İlkin, Gazze'nin tümüne insani yardımların engelle karşılaşmadan ulaşması ve Gazze'deki ablukanın tüm yönleriyle kaldırılması gerektiğini vurguladı.
     İlkin, 1860 sayılı kararın saldırıların sona ermesi açısından bir fırsat sağladığını ve bu fırsatın kullanılması gerektiğini söyledi.
     İsrail'in de güvenli bir şekilde yaşama hakkı olduğunu belirten İlkin, İsrail'deki sivil hedeflere yönelik roket saldırılarını da kesinlikle affetmediklerini vurguladı.
     Gazze'deki trajedinin bugün derhal durdurulmamasının, daha da artan oranda nefret ve düşmanlık duygularına yol açacağına dikkat çeken İlkin, bunun hem şimdiki, hem de gelecekteki kuşakları zehirleme potansiyeline sahip son derece tehlikeli bir gelişme olduğunu ifade etti.
     Türkiye'nin sorunun sona erdirilmesine yardımcı olma amacıyla çabalarını ve temaslarını tüm düzeylerde sürdürdüğünün altını çizen İlkin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın özel danışmanı Ahmet Davutoğlu'nun bölgede yoğun bir mekik diplomasisi yürüttüğünü belirtti.
     Türkiye'nin Gazze'deki insanlara insani yardımda bulunduğunu da anlatan İlkin, Filistinlilerin kendi aralarında ulusal uzlaşma sağlamalarının, sadece kendileri için değil bölgede kalıcı barış ve istikrar için de son derece önemli olduğunu söyledi.



Bu haber 279 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,959 µs