En Sıcak Konular

GÜLER: DOĞAL GAZ KRİZİNİ İYİ YÖNETİYORUZ

15 Ocak 2009 13:33 tsi
GÜLER: DOĞAL GAZ KRİZİNİ İYİ YÖNETİYORUZ Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler Avrupa ülkeleri ile Rusya arasındaki enerji krizinin çok ciddi boyutlarda olduğunu vurgulayarak, "Ama bu ciddi sorunu çok şükür biz iyi yönetiyoruz" dedi.

İSTANBUL - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler Avrupa ülkeleri ile Rusya arasındaki enerji krizinin çok ciddi boyutlarda olduğunu vurgulayarak, "Ama bu ciddi sorunu çok şükür biz iyi yönetiyoruz" dedi.
     Rusya Enerji Bakanı Sergei Şmatko'nun davetlisi olarak gittiği Moskova'dan yurda dönen Güler, Atatürk Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında, Avrupa'da çok ağır bir enerji ve doğal gaz krizi yaşandığını belirterek, bu nedenle olağanüstü hal ilan eden ülkelerin bulunduğunu kaydetti.
     Moskova'da yaptıkları görüşmelerde soruna çözüm aradıklarını kaydeden Güler, Türkiye'nin sorunun çözümünde önemli bir konumda olduğunu belirterek şunları kaydetti: "Rusya ile Ukrayna arasındaki doğal gaz sorunu devam ediyor. Bu noktada Türkiye'nin katkıları özellikle isteniyor. Rusya Devlet Başkanı Medvedev doğal gaz kullanan Avrupa ülkelerini 17 Ocakta toplantıya çağırdı. Kriz ciddi boyutta. Ama bu ciddi sorunu, Türk basınına yansımamış olsa da çok şükür biz iyi yönetiyoruz."
     Doğal gaz krizinin çözümü için Rusya Enerji Bakanı Sergei Şmatko ile birlikte Bulgaristan Enerji Bakanı Petr Dimitrov ile de görüştüğünü hatırlatan Güler, Bulgaristan'ın da bu krizden en çok etkilenen ülkelerden birisi olduğunu söyledi.
     Güler, Türkiye ile Bulgaristan arasında by-pass boru hattı da dahil olmak üzere neler yapılabileceğini görüştüklerini kaydetti.
     Avrupa'daki enerji krizine dikkati çeken Güler, ''Daha önce yaptığı yatırımlar, aldığı tedbirlerle çok şükür olağanüstü bir durum Türkiye'de söz konusu değil. Biz normal enerji yönetimimizi ilgili şirket ve kurumlarımızla başta Botaş olmak üzere sürdürüyoruz'' diye konuştu.
     Hilmi Güler, ''Doğal gaz zamları konusunda vatandaştan şikayetler geliyor. Doğal gazda bir indirim gündemde mi?'' sorusu üzerine şöyle dedi:
     ''Dün bir yaygın kanal bu konuda yayın yaparken Bulgar Bakanla birlikte gözümüz o andaki Türk kanalına takıldı. Bulgar Bakan çok acı bir gülümseme ile bu durumu değerlendirdi. Çünkü onlarda gaz da yok şu anda. Biz karsız olarak bu gazı temin ediyoruz. Şu anda vatandaşlarımızı üşütmediğimiz gibi herhangi bir gaz ve elektrik kesintisi söz konusu değil. İndirim de dahil olmak üzere diğer değişiklikler, hesaplamalar yapıldıktan sonra açıklanacak. Ama bu hesaplar ay sonunda ortaya çıkıyor. O zaman sizlerle bunu paylaşırız. Ama şunu söyleyeyim parası olsa dahi gazı olmayan ülkeler var şu anda. Onun için vatandaşı, özellikle bazı medya kurumlarını insafa ve biraz da vicdanlı olmaya davet ediyorum. Çünkü sorun iç politika konusu yapılmayacak kadar ciddi ve Avrupa şu anda gazsızlıktan donuyor, paraları olduğu halde.''

Bu haber 389 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,190 µs