En Sıcak Konular

GAZZE'DE ÖLÜ SAYISI 1066'YA ULAŞTI

15 Ocak 2009 09:59 tsi
GAZZE'DE ÖLÜ SAYISI 1066'YA ULAŞTI İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki operasyonları devam ederken, hava kuvvetlerinin ve tankların bombardımanları gece ve sabah saatlerinde de durmadı.

TEL AVİV - İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki operasyonları devam ederken, hava kuvvetlerinin ve tankların bombardımanları gece ve sabah saatlerinde de durmadı. Operasyonlarda 11 Filistinli ölürken, 15'inin cesedi de daha önce vurulan yerlerdeki enkazlardan çıkarıldı.
     Böylece Gazze Şeridi'nde 20. gününe giren operasyonlarda, 27 Aralıktan bu yana ölenlerin sayısının 1066'yı bulduğu bildirildi.
     Gazze'deki kaynaklar ise sabah saatlerinde, kentin varoşlarında konuşlanmış bulunan tanklardan Tel El Hava çevresindekilerin, top ateşi açarak ilerlediğini kaydetti. Tel El Hava'da birçok Filistinlinin evlerini terk etmeye başladığı da belirtiliyor.
     İsrail ordusu da gece boyunca 70 Hamas hedefini vurdu. Bölgenin güneyindeki Refah'ta, roketlerin saklandığı ve militanların roket fırlattığı bir caminin yanı sıra bir Hamaslı militanın evinin altındaki tünelin de vurulan yerler arasında olduğu bildirildi.
     Dün geceki çatışmalarda 11 İsrailli askerin de yaralandığı belirtiliyor.
     Sabah saatlerinde Filistinli militanlardan da İsrail tarafına roket atışları hızlandı. Son iki saatte, Gazze tarafından İsrail'e 14 roket saldırısı düzenlendi. Operasyonun başlangıcından bu yana İsrail tarafına atılan Kassam roketleri ile Grad ve Katyuşa roketlerinin sayısının 700'ün üzerinde olduğu belirtiliyor. Gazze'den atılan roketler, yaralanma ya da hasara neden olmadı.
     Bu arada Hamas'ın internet sitesi, dün akşam saatlerinde, Aşdod kentinin organize sanayi bölgesinde bir zirai ilaç tesisinde meydana gelen ve İsrailli yetkililerin, elektrik kontağından kaynaklanmış olabileceğini söyledikleri yangınla ilgili olarak, tesisi kendilerinin vurduklarını öne sürdü.

İSRAİL'İN SALDIRILARINDA BM ARACI İSABET ALDI

GAZZE - İsrail'in Gazze kentindeki saldırıları sırasında bir BM aracı isabet aldı.
     BM yetkilisi Chris Gunnes, yaptığı açıklamada, İsrail'in bombardımanı sırasında bir merminin BM aracına isabet ettiğini, olayda araç sürücüsünün yaralandığını söyledi. Gunnes, BM bayrağı taşıyan aracın üzerinde BM'nin İngilizce kısaltması olan''UN'' harflerinin yazılı bulunduğunu belirtti.
     Gazze'deki üst düzey BM yetkililerinin ulaşımında kullanılan araçta olay meydana geldiği sırada sadece sürücünün bulunduğu öğrenildi.
     İsrail ordusundan yapılan açıklamada konunun araştırıldığı belirtildi.



Bu haber 252 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,536 µs