En Sıcak Konular

TUNCAY GÜNEY İFADELERİ KABUL ETMEDİ

15 Ocak 2009 10:32 tsi
TUNCAY GÜNEY İFADELERİ KABUL ETMEDİ ''Ergenekon'' davası kapsamında 2001 yılında emniyetteki anlatımları dün avukatlara DVD olarak dağıtılan Tuncay Güney, Kanada'dan TRT'nin canlı yayınına katıldı.

ANKARA - ''Ergenekon'' davası kapsamında 2001 yılında emniyetteki anlatımları dün avukatlara DVD olarak dağıtılan Tuncay Güney, Kanada'dan TRT'nin canlı yayınına katıldı.
     TRT-2'de yayımlanan ''Büyüteç'' programına katılan Güney'in açıklamaları, TRT'nin internet sitesinde yer aldı.
     Güney, ''2001 yılında emniyetteki sorgusunun işkenceyle alındığını'' savunarak, bu ifadeleri kabul etmedi.
     ''Sorgu kasetlerinin basına verilmesinin Türkiye'ye demokrasinin gelmesi için önemli olduğunu'' ifade eden Güney, ''Devlet bir adım atmıştır, bu hukuk için önemli bir adımdır'' dedi.
     ''Ergenekon''un hiçbir yerinde olmadığını ileri süren Güney, ''gazetecilik yaparken Ergenekoncular ile tanıştığını'' belirtti.
     Güney, ''bütün bilgi, belge, kaset ve kayıtlarının 2001 yılında emniyet tarafından alındığını ve buradan belgelere ulaşılabileceğini'' ifade ederek, ''can güvenliği nedeniyle Türkiye'ye gelip ifade vermediğini, bu süreçte tenkit ve uyarı aldığını da'' ileri sürdü.
     ''Susurluk'un babasının Ergenekon olduğunu'' iddia eden Güney, ''Susurluk bir hükümeti yıktı, Ergenekon da bir hükümeti yıkabilir'' görüşünü dile getirdi.
     ''Türkiye'de derin yapının halen devam ettiğini'' öne süren Güney, ''Türkiye'de bir grup var bugün buna Ergenekon diyebiliriz. Bugün başbakan seçer, başbakan indirirler'' diye konuştu.
     Tuncay Güney, ABD'nin Ergenekon ile bir ilişkisinin olduğuna inanmadığını savundu.

"BU İFADE NİYE BEKLETİLDİ"

     Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Tuncay Güney'in 2001 yılındaki ifadelerine ilişkin, ''2001 yılında bu kişi, bu kadar detaylı ifade verdiğine göre; bu ifade üzerine ne yapıldı, niye bekletildi, nerede değerlendirildi? Bir hukukçu olarak kafamdan geçen soru bu... Bunu merak ediyorum da cevabını alamadım'' dedi
     TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yazıcı,  ''Güney'in ifadelerinde CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a yönelik suçlama da var. MİT ajanı olduğuna yönelik...'' demesi üzerine, ''İçeriğine girmiyorum. Kasette, görüntülerde Tuncay Güney'in ifadesinin 2001 yılında alındığı belirtiliyor. 2001'den bu yana 8 yıl geçmiş. 2001 yılında bu ifadeyi alanlar ne yaptı bunu, nasıl değerlendirdi, savcılığa mı intikal ettirdi, savcılık dava mı açtırdı? Açsaydı yürürdü. Takipsizlik kararı mı verdi, niye verdi, nasıl verdi? Merakım bu. Bunların da cevabını bulacağız'' diye konuştu.
     ''Şu anda mahkeme süreci devam ediyor. Hukukçular bu CD, DVD'lerin televizyon kanallarına servis edilmesini yasalara aykırı olduğunu da savunuyorlar. Siz bu konuda ne diyeceksiniz?'' sorusuna karşılık Yazıcı, "Burada farklı bir durum var... 2007 yılının ilk çeyreğinde bulunan bombaların Ümraniye'de bulunmasıyla başlayan süreç devam ediyor. Ama bu 2001 yılındaki ifade... Büyük ihtimalle bu ifade, onların dışında. Soruşturma yapılırken üzerinde hiçbir işlem yapılmamış olan bu ifadeden de belki yararlanılmış. O ayrı bir konu" yanıtını verdi.

FİRARİ ŞÜPHELİ ERSÖZ ANKARA'DA GÖZALTINA ALINDI

     "Ergenekon" soruşturması kapsamında aranan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz Ankara'da yakalandı.
     Ersöz, Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alındı. 
    Ersöz'ün, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından İstanbul'a götürüleceği belirtildi.



Bu haber 317 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,256 µs