En Sıcak Konular

GÜNAY: MADIMAK OTELİ'NİN MÜZE OLABİLECEĞİNİ ZANNETMİYORUM

16 Aralık 2007 10:13 tsi
GÜNAY: MADIMAK OTELİ'NİN MÜZE OLABİLECEĞİNİ ZANNETMİYORUM Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Madımak Oteli'nin müze yapılması önerileriyle ilgili olarak, ''Müze olabileceğini zannetmiyorum. Bir anıtsal, belgesel düzenleme yapılabilir'' dedi.

ANKARA - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Madımak Oteli'nin müze yapılması önerileriyle ilgili olarak, ''Müze olabileceğini zannetmiyorum. Bir anıtsal, belgesel düzenleme yapılabilir'' dedi.
     Günay, Madımak Oteli ile ilgili konunun, TBMM'de Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçesi tartışılırken bir soruyla gündeme geldiğini söyledi.
     Kendisinin de orada bir et lokantasının bulunmasının hoş olmadığını ve duygularını çok incittiğini ifade ettiğini anımsatan Günay, ''Demek ki benzer bir duyarlılık varmış ki, birçok kesimde, herkes tepkilerini yükseltti ve kısa bir süre içinde benim dışımda, valiliğin girişimiyle ve başka bazı girişimlerle orada bir lokanta yerine bir çiçekçi olması gündeme geldi'' diye konuştu.
     Otelin bulunduğu yere yapılması planlanan çiçekçide olayı hatırlatan bir köşe veya panonun yer alabileceğinin söylendiğini belirten Günay, şöyle konuştu:
     ''Valiliğin nasıl düzenleme yaptığını göreceğiz. Önemli olan böyle bir acı olayın unutulmaması ve bu unutmamanın bir biçimde belgelenmesi. Müze sözü de beni doğrusu orada düşünmeye sevk ediyor. Müze olabileceğini zannetmiyorum. Bir anıtsal düzenleme, bir belgesel düzenleme yapılabilir. Bir pano, bir duvar, bir köşe ayrılabilir ve orada yaşanmış olan bu acının unutulmaması konusunda insanları hoşgörülü olmaya, birbirlerine anlayışlı davranmaya çağrısının seslendirildiği bir yeni yapılanma kurulabilir diye düşünüyorum.''


Bu haber 413 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,037 µs