En Sıcak Konular

EFES PİLSEN AVRUPA'YA VEDA ETTİ

14 Ocak 2009 23:23 tsi
EFES PİLSEN AVRUPA'YA VEDA ETTİ Basketbolda ULEB Avrupa Ligi (D) Grubu'nda Efes Pilsen, grubundaki son maçında İspanya'nın Real Madrid takımına 11 sayı farkla 80-69 yenilirken, Armani Jeans Milano'nun, Panionis'a 87-77 galip gelmesinin ardından gruptan çıkamadı.

MADRİD - Basketbolda ULEB Avrupa Ligi (D) Grubu'nda mücadele eden Efes Pilsen, grubundaki son maçında İspanya'nın Real Madrid takımına 11 sayı farkla 80-69 yenilirken, Armani Jeans Milano'nun, Panionis'a 87-77 galip gelmesinin ardından gruptan çıkamadı.
     Karşılaşmanın ilk dakikalarında iki takım da alan savunmasıyla rakibini durdurmaya çalıştı. 3. dakikası 2-2 beraberlikle geçilen mücadelede, dış atışlarda başarılı olan Efes Pilsen, Thornton'un 3 sayılık basketiyle 7-2 üstünlük yakaladı. Dışarıdan sayılar bulmaya devam eden konuk ekip, 7. dakikayı da Smith'in 3 sayılık basketiyle 12-7 önde geçmesine rağmen hücumda etkili olmaya başlayan Real Madrid, Hosley'in basketiyle 8. dakikada skoru kendi lehine (14-12) çevirdi. Son bölümleri çekişmeli geçen 1. periyot 16-16 beraberlikle geçildi.
     Maçın 2. periyotuna hücumda kötü başlayan ve potasında üst üste sayılar gören Efes Pilsen, 12. dakikada 20-16 geriye düştü. Ancak alan savunmasında ısrar eden ve böylece rakibini durduran lacivert-beyazlı takım, Kakiouzis'in basketiyle 20-20 beraberliği sağladı. Bu dakikadan sonra savunmadaki direnci düşen ve Massey'i durduramayan Efes Pilsen, skordan kopmaya başladı. Massey'i içeride iyi kullanan İspanyol ekip, ilk yarıyı 8 sayı farkla 35-27 önde kapadı.
     Efes Pilsen, 3. periyotta adeta yokları oynadı. Hücumda ve savunmada etkisiz kalan lacivert-beyazlı takım, potasında sürekli sayı gördü. 6 dakika içinde sadece 4 sayı atabilen konuk ekip, Hosley ve Van Den Spiegel'in sayılarına engel olamayınca 26. dakikada 16 sayı (47-31) geriye düştü. Kasun ile oyuna tutunmaya çalışan lacivert-beyazlı takım, bunda başarılı olamadı ve 3. periyotu 15 sayı farkla 58-43 geride kapadı.
     Son periyotta Ender ile 3 adet 3 sayılık basket bulan Efes Pilsen, 37. dakikada farkı 9 sayıya (69-60) indirdi. Smith ile sayılar bulan lacivert-beyazlı takım 39. dakika içinde farkı bu sefer 8 sayıya (72-64) indirmesine rağmen son dakikalarda yaptığı hatalar ile oyunda dengeyi kuramadı ve karşılaşmadan 80-69 yenik ayrıldı.
     Gruptaki diğer maçta Armani Jeans Milano'nun, Panionios'u 87-77 yenmesi sonrası lacivert-beyazlı takım, gruptan çıkma başarısı gösteremedi. Maçın ardından Efes Pilsen teknik heyeti ve idarecileri, Armani Jeans Milano-Panionios maçının skorunu takip etti. Yunanistan'dan gelen kötü haber Türk ekibini üzdü.

ATAMAN: ''BENİM İÇİN BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞI OLDU''

     ULEB Avrupa Ligi'nde İspanya'nın Real Madrid takımına yenilen ve guruptan çıkamayan Efes Pilsen'in antrenörü Ergin Ataman, bu sonucun kendisi için büyük hayal kırıklığı olduğunu söyledi.
     Ergin Ataman, maç sonrası düzenlenen basın toplantısında, Beko Basketbol Ligi'nde birinci olduklarını ancak, Avrupa'da ilk 16'ya kalamadıklarını belirterek, ''Bu turu sadece Real Madrid karşısında aldığımız yenilgiyle değil, özellikle evimizde şanssız bir şekilde yenildiğimiz Panionios karşılaşmasında kaybettik'' dedi.
     Antrenör Ataman, yaşadığı hayal kırıklığının sadece ilk 16'ya kalamamakla değil, takımdaki önemli oyunculardan beklenen performansı alamamanın yanı sıra, Avrupa Ligi Hakemler Organizasyonu nedeniyle de yaşadığını dile getirdi. Ataman, Real Madrid-Efes Pilsen maçına İtalyan hakemlerin verilmesini de eleştirerek bunun Avrupa Ligi Hakemler Organizasyonu'nun bir hatası olduğunu ifade etti.
     Efes Pilsen Antrenörü Ergin Ataman, ''Bazı oyuncularla yollarınızı ayırmayı düşünüyor musunuz?'' şeklindeki soruya da ''Değerlendirmeleri yarın yapacağız'' yanıtını verdi.



Bu haber 358 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,248 µs