En Sıcak Konular

İKÖPAB: ''ARTIK MASUM İNSANLAR ÖLMESİN''

14 Ocak 2009 22:37 tsi
İKÖPAB: ''ARTIK MASUM İNSANLAR ÖLMESİN'' TBMM Başkanı Toptan, ''Filistin'de artık annelerin ağlamamasını, masum, yaşlı, korumasız insanların nereden geldiği belli olmayan, adı bile henüz bilinmeyen silahla ölmemesini istediklerini'' ifade ederek, ''Bunu dünyaya haykırıyoruz" dedi.

İSTANBUL TBMM Başkanı Toptan, ''Filistin'de artık annelerin ağlamamasını, masum, yaşlı, korumasız insanların nereden geldiği belli olmayan, adı bile henüz bilinmeyen silahla ölmemesini istediklerini'' ifade ederek, ''Bunu dünyaya haykırıyoruz. Buna kim itiraz edebilir?'' dedi. 
İslam Konferansı Örgütü Parlamento Birliği (İKÖPAB) İcra Komitesi Olağanüstü Toplantısı, hazırlanan deklarasyon üzerinde basına kapalı yapılan çalışmanın ardından sona erdi. 
Kapanış konuşmasını yapan Toptan, İKÖPAB'ın bugün tarihi bir gidişe imza attığını vurgulayarak, ''Gazze'de meydana gelen hepimizi yaralayan, binlerce sivil Filistinli'nin öldürülmesi ve yaralanması ile gelişen olaylar, dünyanın önemli bir bölümü tarafından görmezlikten gelinmiş, oradan çıkan feryatlar duyulmaz olmuştur'' dedi. 
Böyle bir anlayışın hakim olduğu bir dünyada, naçiz davetine katılarak, bu kış ortasında memleketlerindeki işlerini, güçlerini bırakarak İstanbul'a gelen konuklarına şahsı, milletvekilleri ve Türk halkı adına teşekkür eden Toptan, çok önemli bir iş yaptıklarını söyledi. 
Toplantı sonunda hazırladıkları deklarasyonla dünyaya İstanbul'dan seslenmekle gerçekten çok büyük bir iş yaptıklarını dile getiren Toptan, konuşmasını şöyle sürdürdü: 
''Bizim kavgamız, Filistin'de, Gazze'de öldürülen o bebekler kuşkusuz, ama o bebeklerin öldürülmesiyle aslında 2-3 yaşındaki Ayşe, Fatma, Yusuf öldürülmedi. İnsanlık öldürüldü, uygarlık öldürüldü. Bizim esas karşı çıkışımız bu. Bunu dünyaya anlatmak istiyoruz. Onun için bu toplantı çok önemliydi. Onun için size şükran, minnet borçluyuz. 
Diliyoruz ve dua ediyoruz ki insanlık böyle bir dramı bir daha yaşamasın, ama yaşamaması için bizim de yapacaklarımız var. İşte şimdi yaptığımız bizim o yapacaklarımızdan bir tanesiydi, ama bitti mi? Hayır. Daha yapacak daha çok şey var'' 

Bu haber 376 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,994 µs