En Sıcak Konular

KURBAN BAYRAMI VE YILBAŞI TRAFİK ÖNLEMLERİ

16 Aralık 2007 10:09 tsi
KURBAN BAYRAMI VE YILBAŞI TRAFİK ÖNLEMLERİ İçişleri Bakanlığı, Kurban Bayramı ve yılbaşı tatilinde alınacak trafik önlemleriyle ilgili genelge yayınladı...

ANKARA - İçişleri Bakanlığının, Kurban Bayramı ve yılbaşı tatilinde alınacak trafik önlemleriyle ilgili genelgesinde, trafik kontrollerinde alkol, aşırı hız, hatalı sollama, yakın takip, şerit ihlali, kırmızı ışıkta geçme ve cep telefonu ile konuşma gibi trafik kazalarının oluşumunda büyük rol oynayan kural dışı davranışların denetimlerine ağırlık verileceği bildirildi.
     Genelgede, Kurban Bayramı süresince, şehir içi ve şehirler arası karayollarında trafik yoğunluğunun önemli oranda artış göstereceği değerlendirilerek, ''İnsanlarımızın rahat, huzur ve güven içerisinde seyahat edebilmelerini sağlamak amacıyla aşağıda belirtilen tedbirler, Karayolları Trafik Kanunu ve Taşıma Kanununun görev, yetki ve sorumluluk verdiği kurum ve kuruluşlarımızla koordinasyon ve işbirliği içerisinde, her zamankinden daha etkin bir şekilde alınıp uygulanacaktır'' denildi.
     İllerde trafikten sorumlu emniyet müdür yardımcısı, şube müdürü ve istasyon amirleri bayram tatili süresince (19 Aralık 2007 arefe günü ve 23-24 Aralık 2007 tarihlerinde) güzergahlarında bulunacak.
     İl merkezine uzak olan trafik birimleri, tatil süresince en yakın ilçe emniyet müdürü tarafından denetlenirken, tatil süresince ekipler, büro hizmetlerinde görevli trafik personeli ile takviye edilecek ve bu ekiplerin karayolu güzergahlarında seyir halinde görevlendirilmesine ağırlık verilecek.
     Trafik personeli maç, konser, toplantı gibi programlarda güvenlik nedeniyle görevlendirilmeyecek, gerektiğinde bu gibi etkinliklerde sadece trafiğin tanzim ve denetimi amacıyla görevlendirilecek.
     Ayrıca, trafik birimlerinde görevli personelin 19-24 Aralık 2007 tarihleri arasında ve 31 Aralık 2007 tarihinde haftalık ve yıllık izinleri kaldırılacak.
     Genelgeye göre, terminallere giriş ve çıkış yapan ve güzergahlarda kontrole tabi tutulan bütün otobüs ve minibüslerin; takoğrafları, şoförünün alkol durumu, taşımacılık yetki belgeleri, zorunlu mali mesuliyet ve zorunlu ferdi kaza koltuk sigortaları, şoförlerin sürücü belgeleri, aracın fenni muayene durumu ve araçlarda bulundurulması zorunlu malzeme ve gereçlerin bulunup bulunmadığı titizlikle kontrol edilecek, arıza ve eksikliklerin tespiti halinde gerekli yasal işlemler yapılacak.
     Bayram öncesinde kurbanlık hayvanların yoğun bir şekilde il ve ilçeler arasında sevk işlemlerinin gerçekleşeceğine dikkat çekilen genelgede, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı İl ve İlçe Müdürlükleri personeli ve veteriner hekimlerin yapacakları kontrollerde, talepleri halinde kendilerine yardımcı olunacağı bildirildi.
     Genelgede ayrıca, bayram tatilinin hemen sonrasında yılbaşı tatilinin yaklaşması nedeniyle de yukarıda belirtilen tedbirler alınmakla birlikte, yılbaşı gecesi alkollü araç kullanımının önlenmesine yönelik denetimlere ağırlık verileceği kaydedildi.
   16.12.2007 - 09:58:00

Bu haber 423 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,179 µs