En Sıcak Konular

GAZZE'DE ÖLÜ SAYISI 940'I GEÇTİ

14 Ocak 2009 12:59 tsi
GAZZE'DE ÖLÜ SAYISI 940'I GEÇTİ İsrail'in karadan, havadan ve denizden vurduğu Gazze'de ölenlerin sayısının 940'ı geçtiği bildirildi.

GAZZE - İsrail'in karadan, havadan ve denizden vurduğu Gazze'de ölenlerin sayısının 940'ı geçtiği bildirildi.
     Filistinli hastane kaynakları, dün bölgede 42 kişinin daha öldüğünü belirterek, yarısı sivil olmak üzere savaşta ölenlerin sayısının 940'ı geçtiğini söyledi.
     Bu arada bu sabaha karşı bir İsrail savaş uçağının attığı füze Gazze belediye binasına isabet etti.
     Görgü tanıkları birkaç yıl önce mahkeme binası olarak kullanılan 1910 tarihli yapının saldırıda yıkıldığını, etrafındaki bazı dükkanların ağır zarar gördüğünü ifade etti.
     İsrail ordusu ise, dünkü çatışmalarda, biri Gazze'de bir evi ararken bomba patlaması sonucu olmak üzere, 3 askerinin yaralandığını duyurdu.
     İsrail kaynakları, çatışmalarda şimdiye kadar 10 asker, toplam 13 İsraillinin öldüğünü belirtti.
     Öte yandan İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne saldırıların başladığı 27 Aralık 2008 tarihinden beri İsrail'e yönelik roket saldırılarında önemli ölçüde düşüş olduğunu açıkladı.
     Açıklamada, dün Gazze Şeridi'nden İsrail'e 15 roket ve havan saldırısı düzenlendiği, ancak saldırılarda ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi.

BARAK GATES'E GAZZE HAKKINDA BİLGİ VERDİ

KUDÜS - İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, dün akşam ABD Savunma Bakanı Robert Gates'e telefon ederek, Gazze'deki son durum hakkında bilgi verdi.
     Barak'ın makamından yapılan yazılı açıklamada, İsrailli Bakanın, Gates'e ''Gazze Şeridi'ndeki İsrail operasyonlarıyla ilgili'' son gelişmeleri aktardığı belirtildi.
     Açıklamada, iki bakanın bölgesel güvenlik meselelerini de ele aldığı belirtilerek, ''iki Bakan sık sık konuşurlar, operasyon sırasında da sık sık bunu yaptılar'' ifadesi yer aldı.

BROWN, İSRAİL'E ATEŞKES ÇAĞRISINDA BULUNDU

LONDRA - İngiltere Başbakanı Gordon Brown, Gazze'de çekilen acılardan derin endişe duyduğunu belirtti ve İsrail'i ateşkese çağırdı.
     Başbakanlık sözcüsü, Brown'ın Gazze'deki korkunç acılardan giderek daha çok endişe duyduğunu belirttiği açıklamasında, İsrail ordusunun Hamas'a bağlı kuvvetlerle sokak çatışmalarına girdiği bir dönemde İsrail hükümetine ''insani taahhütlere eksiksiz uyma'' çağrısında bulunduğunu açıkladı.
     Sözcü, Brown'ın, Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'e de telefon ettiğini ve BM Güvenlik Konseyinin 1860 sayılı kararıyla saptanan kalıcı ateşkesin sağlanmasını desteklemesini istediğini kaydetti. Brown'ın ayrıca Arap liderleri, ''Hamas'ın silah bırakması gerektiğini açıkça söylemeye'' çağırdığını da belirtiliyor.

LÜBNAN'DAN İSRAİL'İN KUZEYİNE ROKET SALDIRISI

KUDÜS/GAZZE - Lübnan'dan İsrail'in kuzeyine bu sabah roket saldırısı düzenlendiği bildirildi.
     Yerel televizyon kanalları, iki roketin Kiryat Şimona yakınlarına düştüğünü duyururken, Lübnan'daki görgü tanıkları da sınırda en az 3 patlama duyduklarını belirttiler.
     Olayda ilk bilgilere göre can kaybı olmadığı bildirildi.
     Bu arada, Gazze'deki sağlık yetkilileri, 19. gününe giren saldırılarda ölen Filistinli sayısının 971'e yükseldiğini, bu can kayıplarının yaklaşık yarısını kadın ve çocukların oluşturduğunu bildirdi. Aynı süre zarfında 3'ü sivil, 10'u asker toplam 13 İsraillinin öldüğü belirtiliyor.
     Gazze'deki saldırılara yönelik ateşkes çabaları çerçevesinde de Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un bugün 2 günlük Orta Doğu ziyaretine başlaması bekleniyor.
     Türkiye'ye de gelecek olan Ban, bugün Orta Doğu ziyaretlerinin ilk ayağı Mısır'a giderek, burada Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek ve Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa ile görüşecek.

İSRAİL TOP ATEŞİYLE KARŞILIK VERDİ

BEYRUT/KUDÜS - İsrail'in, Lübnan topraklarından düzenlenen roket saldırılarına top ateşiyle cevap verdiği belirtildi.
     Lübnan güvenlik yetkilileri, roket saldırılarının ardından İsrail'den Lübnan'ın güneyine 8 atış yapıldığını söyledi.
     İsrailli yetkililer ve yerel basın, Lübnan'dan İsrail'e bu sabah roket saldırısı yapıldığını, Kiryat Şimona yakınlarında açık alana düşen roketlerin can kaybına neden olmadığını açıklamıştı. Buna karşın yöre sakinlerine, roket saldırıları nedeniyle sığınaklara gitmeleri çağrısında bulunulduğu belirtildi.
     Lübnan'daki güvenlik kaynakları İsrail'e 5 roket atıldığını, 2'sinin mesafesinin kısa olmasıyla İsrail sınırına ulaşmadığını belirtirken, İsrail tarafı da 3 roket saldırısı olduğunu doğruladı.
     Roket saldırılarının sorumluluğunu şu ana kadar üstlenen olmadı.

 İSRAİL İRAN YARDIM GEMİSİNİ ENGELLEDİ

TAHRAN - İsrail'in Gazze'ye giden İran yardım gemisini engellediği açıklandı.
     İran devlet televizyonu, İsrail deniz kuvvetlerinin Gazze'ye doğru yola çıkmış olan ilaç, gıda ve giyecek yüklü İran gemisini Mısır limanına gitmeye zorladığını duyurdu.
     Organizasyonun sponsoru olan insanı yardım kuruluşunun başkanı Ahmed Nevebi, İsrail deniz kuvvetlerinin Gazze'nin 30 kilometre açıklarında Shaded adlı kargo gemisine yaklaştığını ve geri dönmesini söylediğini aktardı.
     Geminin İran'daki Bandar Abbas limanından iki hafta önce demir aldığını belirten Nebevi, yardımları Mısır sınırındaki Refah sınır kapısından Gazze'ye ulaştırmaya çalışacaklarını kaydetti.

-İRAN KIZILAYI: ULUSLARARASI HUKUKA AYKIRI-

     İran, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilere ilaç, gıda ve giysi götüren yardım gemisinin İsrail tarafından engellenmesinin uluslararası hukuka aykırı olduğunu bildirdi.
     İran Kızılayı, Filistinlilere 2 bin ton insani yardım malzemesi götüren geminin, Gazze limanına 45 mil kala İsrail savaş gemilerince durdurulmasının kabul edilemez olduğunu açıkladı.
     Yardımların Filistin halkına ulaştırılması için, uluslararası Kızılhaç ve ilgili kuruluşlarla görüşmelere başlandığı kaydedildi.
     İsrail engelinin aşılamaması halinde yükün, Filistinlilere ulaştırılması için Mısır'ın El Ariş limanında Kızılhaç yetkililerine teslim edileceği belirtildi.
     İran Kızılayı, Filistinli yaralıların tedavisi amacıyla Gazze yakınlarında bir seyyar hastane ya da gemi hastanesi için Mısır ve diğer ilgili taraflarla görüşmelerin sürdüğünü belirtti.

İSRAİL ORDUSU SALDIRILARINI 3 SAAT DURDURACAK

TEL AVİV - İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde yaşayanların ilaç ve gıda malzemelerini alabilmeleri için, bölgede saldırılarını saat 13.00-16.00 arasında durduracağını bildirdi.
     Ayrıca bugün 111 kamyon dolusu insani yardım Kerem Şalom geçişinden Gazze tarafına aktarıldı. Ordunun verdiği bilgiye göre, Gazze Şeridi'ne harekatın başladığı günden bu yana binden fazla kamyon dolusu yardım malzemesinin geçişi sağlandı.
     Bugün ayrıca Gazze Şeridi'ne 104 bin litre fuel oil gönderildi.



Bu haber 371 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,732 µs