En Sıcak Konular

ERDOĞAN-LARİCANİ GÖRÜŞMESİ

13 Ocak 2009 18:23 tsi
ERDOĞAN-LARİCANİ GÖRÜŞMESİ Başbakan Erdoğan'ın, İran Meclis Başkanı Ali Laricani ile görüşmesinde, Türkiye'nin, ''Ateşkes, ambargonun kaldırılması, İsrail askerlerinin geri çekilmesi, Hamas-El Fetih uzlaşmasının sağlanması'' yönündeki görüşlerini ifade ettiği öğrenildi.

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, İran Meclis Başkanı Ali Laricani ile görüşmesinde, Türkiye'nin, ''Ateşkes, ambargonun kaldırılması, İsrail askerlerinin geri çekilmesi, Hamas-El Fetih uzlaşmasının sağlanması'' yönündeki görüşlerini ifade ettiği öğrenildi.
     Edinilen bilgiye göre, İran tarafı Türkiye'nin bu konudaki görüşlerini desteklerken, İran Meclis Başkanı Laricani, ''Hamas'ı dışlayan bir çözüm gerçekçi olmaz'' dedi.
     Görüşmede iki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler de ele alındı.
     Başbakan Erdoğan, iki ülke arasındaki ticaret hacminin ürün çeşitliliği yaratılarak, 20 milyar dolara yükseltilmesinin gereği üzerinde durdu.
     Bu çalışmaların bir an önce bitirilmesinin gereğine dikkat çekilirken, İran doğal gazının Avrupa'ya taşınması projesinin bir an önce gerçekleştirilmesinin önemi üzerinde duruldu.
     Nükleer enerji konusunda ise Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin görüşünün bilindiğini hatırlattı.
     Terörle mücadele konusunun da ele alındığı görüşmede, İran tarafı terörle mücadelede ortak hareket etmenin önemine değindi.
     Görüşmede Gazze konusu ele alınırken Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin bugüne kadar yaptıkları ve yapmayı sürdürdükleri ile ilgili bilgiler verdi.
     İran tarafının, Şam'da ve Kahire'de bulunan Türk heyetinin temaslarının hangi aşamada olduğunu sorması üzerine Erdoğan, heyetin Şam'da olduğunu, bu akşam Kahire'ye geçeceğini, iyi bir sonuç almak için uğraşıldığını bildirdi.
     Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin ''Ateşkes, ambargonun kaldırılması, İsrail askerlerinin geri çekilmesi, Hamas-El Fetih uzlaşmasının sağlanması'' yönündeki görüşlerini sıraladığı görüşmede, İran tarafı da Türkiye'nin bu konudaki görüşlerini desteklediğini bildirdi. İran Meclis Başkanı Laricani'nin, ''Hamas'ı dışlayan bir çözüm gerçekçi olmaz'' görüşünü ifade ettiği öğrenildi.
     Avrupa'nın, Ukrayna üzerinden iletilen gaz konusundaki sıkıntılar nedeniyle İran doğal gazının, Türkiye üzerinden Avrupa'ya ulaştırılması projesine olan ilgisinin yükseldiğine işaret edilen görüşmede, İran'ın doğal gaz iletim hatlarının verimli hale getirmesi çalışmalarının olumlu karşılandığı kaydedildi.
     İran Parlamentosu Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Alaaddin Borucerdi'nin de önümüzdeki hafta Türkiye'ye geleceği ifade edildi.
     Bu arada İran, Suriye ve Endonezya'nın ''Asya Parlamentolar Troykası'' oluşturdukları kaydedildi.

Bu haber 419 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,092 µs